Neler yeni

KURU FASULYE Nasıl Yapılır ? | Oktay Usta

osmanke

Müdavim
Kadim Üye
Katılım
27 Ocak 2023
Mesajlar
1,662
Tepki puanı
3,518
Puanları
113
Konum
TR
Web sitesi
turkvod.com
Kuru fasulye 500 gr kuru fasulye (dermason cinsi) 500 gram kuzu kuşbaşı Bir soğan Bir çorba kaşığı domates Bir çorba kaşığı biber salçası İki çorba kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı zeytinyağ Bir tatlı kaşığı pulbiber Bir tatlı kaşığı un İki domates Üç biber Tuz 2 litre su Hazırlanışı; Akşamdan kuru fasulye ıslatıyoruz. 10 saat kadar ıslanması yeterli olur soğuk su ile. Sabah yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup kaynamaya başlıyor gelen köpüğünü alıyoruz üzerine soğuk su ekleyerek üste çıkan fasulyeden aşağı inmesini sağlıyoruz 15 dakika kadar kaynatmamız yeterli devamı etle pişecek. Eti tencerenin içerisine alıp zeytinyağ ile kavuruyoruz 3-4 dakika kavurduktan sonra doğranmış soğan ekliyoruz, videodaki gibi biraz daha kavurduktan sonra salçaları peşinden unu ilave ediyoruz sıcak suyunu koyup 10 dakika etler kaynadıktan sonra fasülye süzdürüp yıkadıktan sonra etle birlikte kısık ateşte 1 saat civarında pişiyor yarı kıvama gelince tuzunu, domatesi, biberini ilave edip karıştırın. Etleri ve fasülyeyi bir kontrol edelim. Sonrada turşu ile servis ediyoruz çok güzel olur şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun. Ailenizin aşçısı mutfaklara geri döndü...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 

mbirol

Klima Profesörü
Kadim Üye
Katılım
3 Şub 2023
Mesajlar
530
Tepki puanı
1,122
Puanları
93
Turşu ok de, kuru soğansız Kuru fasulye yemek, o yemeğe ihanettir.
 

Puzik

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
11 Şub 2023
Mesajlar
933
Çözümler
1
Tepki puanı
1,838
Puanları
93
Oktay ustaya teessüf ederim. Dermason en lezzetsiz fasulye tipi bence. Bombay yada Şeker fasulyesi olacak. Kuzu kuşbaşı değil parça kemikli yağlı dana eti olacak. Tencere değil güveç olacak. Madem yapılacak racona uyalım:) Turşu, Soğan,Yoğurt ve Pilav olmazsa olmaz yancılardır.
 
Son düzenleme:

Yelda Helvacı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
19 Ocak 2023
Mesajlar
5,969
Tepki puanı
14,779
Puanları
213
Yeni yeni yeme alışkanlıklarım da değişiyor. Çig soğan yediğimde midemde yanma oluyor. Salata da yediğimde, sadece soğan yediğimde boyle. Mor soğan, sumak ve zeytinyağı le karıştırdığım da daha az yanma hissi oluyor. Mor soğan daga faydalı.
 
Üst