Bir tane abi ekran kartı geldi normalde tamirini yapmam ama rica minnet işi bir dedim bakayım. Normalde 3 yada 4 tane sigortası oluyor. Biri işte pciexpress tarafı için sigorta öbürleri de bu 12v 8 pinlik girişinin oralarda falan. Çünkü kartta hiç görüntü hareket yok sıfır. Neyse söktüm genel kontrol bakıyorum ölçüyorum falan aaa pcie girişinin orasındaki sigorta sağlam, kısadevresi yok. Dedim birde bu 12v harici girişine bakayım hepsi atmış sigortaların. Oradan işte yolu takip edip bakıyorum başka yerde kısadevre var mı diye falan. Görünürde sorun yok. Denemelik sigortaları bir tel attım ölçeyim diye topladım denedim kart çalıştı. Testleri yapıyorum ediyorum sorun yok. Muadil bende hurda kartlar vardı onlardan sigortaları söküp buna lehimledim çiçek gibi oldu.

Ha ama sorun sigortayı attıracak kadar farklı birşey çıksaydı uğraşmazdım. Zaten o kadarlık yapamıyorum en fazla bellek modülünü yeniden kalıplayıp lehimlerim ama ötesi yok. Yani öyle sorun gpu ise bga rework station yok yani nasıl yapayım.

Alt ısıtıcı lazım üstten sabit ısıtıcı lazım belirli değeri ölçecek vs elimde o gpu'nun kalıbı lazım ohooo o kadarlık yok.
Zaten abi önceden tv'da sağ taraf sağlam cam gibi sol taraf pikselleşiyordu. Ben biraz açtım baktım bir sıkıntı göremedim bulamadım bilmiyordum zaten pek kurcalamadım. Bir tane tamirciye verdik güya o da abi tcon arızalı değişecek vs. oradan iş uzadı. Bana başından deseydi ki kardeşim bak arıza başkası da çıkabilir vs sıkıntı yoktu. Tamirciyi de tamir etmeye niye ben uğraşıyorum ki ya o da ayrı bir olay.

Tamamdır abi şimdilik dolabın arkasında yatıyor. Ayağını galiba birine verdim ama tv duruyordu.

Bu tür şeyleri atma huyum hiç yok abi, birtane vestel sinema sistemi vardı yer kaplıyor diye bütün kartlarını herşeyini söktüm speakerlar vs. sürücüleri geri herşeyi attım. Hani dedim ilerde ben bunu güzel bir soundbar gibi birşey yaparım dursun kenarda hala duruyor.
Geçen abi 2 ay oldu sana da sormuştum TS'den birtane monitörü tamire verdim. Tamirci de esnaf yeni açılmış 1 sene garanti veriyorum falan böyle iyi niyetli görünüyordu. Tamam iyi hoş monitöre güç gelmiyor, birtane buck converter yanmış ama sebebi meçhul. Çünkü daha öncesi güç kartı da tamir görmüş. Alet birde florasanlı aslında baba bir monitör asus proart monitörü. Eski ama p ips panel 10 bitti galiba 400 nit parlaklık 1920x1200 hdmi dvi vga dp dahil herşey var. Önü çerçevesi cetvelli gibi çizilmiş pivot şu bu herşey var. Atmaya kıyamadım tabi, neyse verdik ilk daha 2. gün abi bunun anakartı bozuk fiyat 350 400 lira gibi çıkar dedi. İyi dedim abi yap sıkıntı değil. İşte 3. gün arıyor abi gelsene dükkana bir konuşalım vs. gittim, dedi ben yapamıyorum beni aşıyor entegresinde cpu kısmında sorun var. Kartı da biliyorum harbi baya işlemcisi belleği olan bir kart yani kalibreli monitör diye o da, neyse anlattı anlattı ankarada bir tamirci var sadece kart tamiri yapıyor istersen al konuş vs isim verdi konuştuk görüştük ondan sonra 400 lira istedi ben dedim kesin abi anakarttan mı ? çünkü bunun güç kartı tamir gördü o da bozuk olmasın ? ben ölçtüm sorunu sıkıntısı yok vs. iyi dedim abi güveniyorum sana 400 lirayı verdim kartı yolladı ankaraya işte 4. günü gitti bana işte o hafta pzt günü yolladım dedi en geç perşembe gelir ben takarım cuma da test ederim sen garanti olsun diye öbür hafta pazartesi gel al dedi. Kabaca 2. haftaydı pazartesi arıyorum ya işte kartı almadım daha gelmedi gelse bile karta bios atacaz işi uzun ben sana en geç cuma günü dönerim dedi vs. ben özelden tabi abi bak bende servis dökümanı var atayım sana bak iyice ona göre diye de attım. Neyse abi 3. hafta oldu geri dönen yok.

3. hafta sonunda aradım abi dedim ne oldu ? şuan yok bilmemneredeyim sonra arayacam edecem ertesi gün gittim dükkana abi dedim kesin birşey söyle bileyim. Olmuyorsa ver paramı alayım cihazı bitsin bu çile. Ya haklısın falan fistan biraz ayak yaptı neyse iyi dedim daha dursun o zaman çözene kadar.
5. hafta oldu ses yok, 6. hafta oldu ses yok. 7. hafta oldu bu dedim böyle olmaz yani bir sorup soruşturalım kimmiş bu arkadaş ? google yorumları iyi 50 tane yorum var hepsi 4 5 yıldız ve detaylı yorumlar. Yanda birtane esnaf var o da tanıdık sorayım hani güvenilir mi nasıl birisi diye falan. O da dedi abi hayırdır falan beraber gittik dükkana anlattı herşeyi meğer bu arkadaş izmire taşınıyormuşta işleri çokmuşta vs. şöyle böyle ben eksin yapıcam hatta güvendik ben birde psu verdim tamire dedim yap abi bunu da sözler vaatler vs. 8. haftaya sarktı iş neyse cumartesi günü arıyor abi oldu ben deneyeceğim bunu açılıp kapanıyordu falan artık olmayacak gibi sen pazartesi gel al. Dün gidiyorum almaya yani

abi dedim bak kaç ay oldu ya bana verdiğin servis formu dedim 2. ay doldu çöz artık bu işi bitsin.

Gel dedi göstereceğim teknik servis kısmı oda ayrı zaten dağıtmış aleti tek tek bana anlatıyor. Takıyor güç kartını ölçüyor gösteriyor, anakartı gösteriyor bak diyor şurası sağlam olmuş yani kısadevre yok vs. ama monitörün abi sol iç kısmında birtane dikey komple florasan sürücüsü var bak diyor burada sıkıntı var ama çözemedim, alet normal çalışıyor burada birşey oluyor hop kapatıyor. Bazen diyor 2 saat bazen 5 dk çalışıyor gidiyor. Dedim abi tamam sağol gösterdin ettin ama ne yapacağız ? tamam driver bozuk eyvallah led mi yapıcaz ? ya diyor ben bir 2 3 gün uğraşayım olmuyorsa bak led var gösterdi komple 40 ar cm'lik şerit led gibi ama daha önce notebooklardan olanlardan abi, birtanede sürücüsü var en kötü diyor bunu takıp led'e çevirecez. E dedim abi tamam olmuyorsa yap yani ne yapacaz çöpe atamam aleti, 100 lira dedi ona da okeyledim.

Olmuyorsa dedim abi led yap gitsin.
Velhasıl kelam abi ben sinirli adamım normalde çok başımı belaya da soktum biliyorum. Ama yok yani ne yapayım ? o arada birde 1. ay dolunca dedim ben dayanamıyorum artık birtane monitör alayım bari. Bende para yoktu dedim kuzene sen al krediyle sana ödeyeyim. İşte 200 küsür liraya lg 27 mp 400 model 27 inç ips 75 hz monitörü aldım. Hatta bunu da inceleyeceğim biraz daha kullanayım iyice eksiklerini not alıyorum hepsini yazıcam, hatta dayanamayıp aleti açtım bile paneli neymiş ne değilmiş vs.

gündelik işi görüyor ama bu öbür monitör işi beni sinir ettiği için hala soğuyamadım.