Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima LG Uv Artcool 18000 btu Soğutma yapmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tolga219
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Yaklasık 1.5 ay once Arcelik ekolojik inverter 18.000btu klima aldık ,oncesinde 17 senedir problemsiz calisan Sharp marka inverter olmayan sogutmada D sınıfı olan on off bir klima kullaniyorduk sogutmasi cok cok iyiydi birkac saat calisinca rahatsiz olup klimayi kapatiyorduk ,tuketimi cok fazla oldugu icin Arcelik aldik LG ile aynı cihaz oldugu soyleniyor sogutma performansı ilk basta bana zayıf gelmisti eski klimaya gore fakat saatlerce calismasina ragmen kapatma ihtiyacı duymuyoruz salonu sogutuyor ama cok sogutmuyor eşim Arcelikten cok memnun ben degilim ,ufleme isısını olctum 11 derecenin altını goremedim .
aynen benimde bizzat demek istediğim bu, aynı klima arkadaşımda var üflediği yerde kimse oturamıyor evi çok iyi soğutuyor 26 nın altına düşürmüyor klimayı. ben evi yeterli soğutamıyorum 29 a bile alsam klima hiç durmadan çalışıyor ev sürekli güneş gördüğünden gündüzleri 30 un altına düşüremiyorum salonu. bunun bi mutlaka emiş ile üfleme sıcaklıkta kabul edilebilir bir değer olmalı diye düşünüyorum. o bilgiyide kimseden öğrenemiyorum

aynen benimde bizzat demek istediğim bu, aynı klima arkadaşımda var üflediği yerde kimse oturamıyor evi çok iyi soğutuyor 26 nın altına düşürmüyor klimayı. ben evi yeterli soğutamıyorum 29 a bile alsam klima hiç durmadan çalışıyor ev sürekli güneş gördüğünden gündüzleri 30 un altına düşüremiyorum salonu. bunun bi mutlaka emiş ile üfleme sıcaklıkta kabul edilebilir bir değer olmalı diye düşünüyorum. o bilgiyide kimseden öğrenemiyorum
Bizim evimizde ogleden sonra gunes batana kadar gunes goruyor salonda cok cam var soyle anlatayim tek kanatlı bir pencere uzerinden hesap yaparsam 14 adet tek kanatlı pencere alanı kadar cam var salonda gunduzleri en dusuk 25 dereceye kadar dusurebiliyorum salonu ,salon 30m2 kapisida acik kullaniyoruz genel anlamda sogutuyor salonu ama buz gibi yapmiyor komsumda baymak var oda ayni sekilde oyle buz gibi yapamiyor baska bir komsumda airfel var oda ayni sekilde calisiyor oyle 20 22 derecelere kadar dusmuyor ,ben bunu yetkili servise sordum sezonsal verimliligi tutturmak icin bu sekilde calisiyor dediler bana yazilimlari bu sekilde dediler,ama bazi kullanicilarin burada paylastigi ufleme sicakliklari var 6-7 derece ufleyen makinalar var onlar nasil boyle soguk ufluyor bilmiyorum.

Bizim evimizde ogleden sonra gunes batana kadar gunes goruyor salonda cok cam var soyle anlatayim tek kanatlı bir pencere uzerinden hesap yaparsam 14 adet tek kanatlı pencere alanı kadar cam var salonda gunduzleri en dusuk 25 dereceye kadar dusurebiliyorum salonu ,salon 30m2 kapisida acik kullaniyoruz genel anlamda sogutuyor salonu ama buz gibi yapmiyor komsumda baymak var oda ayni sekilde oyle buz gibi yapamiyor baska bir komsumda airfel var oda ayni sekilde calisiyor oyle 20 22 derecelere kadar dusmuyor ,ben bunu yetkili servise sordum sezonsal verimliligi tutturmak icin bu sekilde calisiyor dediler bana yazilimlari bu sekilde dediler,ama bazi kullanicilarin burada paylastigi ufleme sicakliklari var 6-7 derece ufleyen makinalar var onlar nasil boyle soguk ufluyor bilmiyorum.
hocam zaten odada cam fazlaysa, ısı kaybı fazlaysa, çatı katıysa çok kaliteli hariç ortalma markaların hepsi zorlanır o yüzden ortalama bir marka alınacaksa şu krıterlere dikkat edilir. benimde evimde 2 tane lg var bıu arada
22 m2 oda
öğle vakti akşama kadar güneş alıyor
evin balkona bakan kısmı standart bir kapı ve 2m kadar pencere mevcut
yalıtım yok ama kaliteli pimapen ve çift cam var ayrıca stor perde önünde normal perde mevcut
bu şekilde lg dual cool klima 20-21 derecelere 2 saatte düşürebiliyor gündüz vakti akşam ise 1 - 1,30 saat sürüyor.
o yüzden iyi analiz etmek gerekiyor.

Tüyoyu kendi vermişsin zannımca salon kapısı açık :unsure: kapıyı kapatırsa rahat edersin diye düşünüyorum

bu arada
Tüyoyu kendi vermişsin zannımca salon kapısı açık :unsure: kapıyı kapatırsa rahat edersin diye düşünüyorum
Evet kapı kapanirsa cok fark eder biz zaten bunu bildigimiz icin klimaya pek kabahat bulmuyoruz 40 + izmir sicaklarinda bana gore iyi is cikariyor .

bu arada

Evet kapı kapanirsa cok fark eder biz zaten bunu bildigimiz icin klimaya pek kabahat bulmuyoruz 40 + izmir sicaklarinda bana gore iyi is cikariyor .
ya işte şöyle bir durum var aynı dış ortama sahip bir başka klima 3 4 derece üfleyince bu klima gündüz 14 bazen geceleri 16 derece üfleyince insan haliyle cihazda sorun arıyor

benim düşüncem böyle ortamlarda klimanın büyüklüğü önemli ama tabi şuda var 9000 lik klima da olsa 24000 klimada olsa ağzından üflediği sıcaklıklar aynıdır sadece biri daha fazla hava üfler biri daha az. ama üfleme dereceleri aynı ortama sahip cihazlarda fark ediyorsa orada bi sıkıntı olabilir düşüncesindeyim

denemedim, 18 derecede kısık fanda böyle üflüyorsa jette bence daha kötü üfler diye düşünüyorum
Daha once belirtmistim Arcelik Ekolojik inverter 18.000btu kullaniyoruz sizin konunuzu takip ediyorum LG ve Arcelik cihazlarin ayni makinalar oldugu soylendigi icin ,Suan bizim klimanin bazı degerlerini sizinle paylasmak istedim ,klima suan 25 dereceye ayarlı salon 30m2 suan 24.5 derece salonun sicakligi var emis hava isisi anlik tuketim vs.resimlerini cektim paylasmak istedim buraya yukluyorum salon suan gayet serin ,sizin klimanizda teknik bir sorun olabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_20240814_212424.jpg
    IMG_20240814_212424.jpg
    54.8 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20240814_212439.jpg
    IMG_20240814_212439.jpg
    98.9 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20240814_212659.jpg
    IMG_20240814_212659.jpg
    60.8 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20240814_213146.jpg
    IMG_20240814_213146.jpg
    52.7 KB · Görüntüleme: 31
Daha once belirtmistim Arcelik Ekolojik inverter 18.000btu kullaniyoruz sizin konunuzu takip ediyorum LG ve Arcelik cihazlarin ayni makinalar oldugu soylendigi icin ,Suan bizim klimanin bazı degerlerini sizinle paylasmak istedim ,klima suan 25 dereceye ayarlı salon 30m2 suan 24.5 derece salonun sicakligi var emis hava isisi anlik tuketim vs.resimlerini cektim paylasmak istedim buraya yukluyorum salon suan gayet serin ,sizin klimanizda teknik bir sorun olabilir.
sizden ricam 18 derecede yarım saat geçtikten sonra en kısık fanda üfleme derecesini ağzından ölçebilir misiniz

sizden ricam 18 derecede yarım saat geçtikten sonra en kısık fanda üfleme derecesini ağzından ölçebilir misiniz
Merhaba dun aksam olcum yapamadim ,simdi firsat buldum 18 dereceye ayarlı fan en dusuk seviyede ufleme ısısı bu sekilde fakat klima 24 saattir calisiyordu zaten evin ici 25 derece iken olctum ,daha oncede olcmustum 10.5 derecenin altinda ufleme sicakligi goremedim .

Ekli dosyalar

• IMG_20240817_123636.jpg
    IMG_20240817_123636.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20240817_123640.jpg
    IMG_20240817_123640.jpg
    52.8 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba dun aksam olcum yapamadim ,simdi firsat buldum 18 dereceye ayarlı fan en dusuk seviyede ufleme ısısı bu sekilde fakat klima 24 saattir calisiyordu zaten evin ici 25 derece iken olctum ,daha oncede olcmustum 10.5 derecenin altinda ufleme sicakligi goremedim .
hangi ildesiniz ? sizinde bir tık yüksek gibi geldi

Bu aslında kişiden kişiye şehire ve hatta ve hatta eve göre bile değişir.

1. Herkesin evi aynı koşulda sıcaklıkta değil
2. Herkesin evinin bulunduğu yer şehir aynı sıcaklıkta değil
3. Herkesin evinin izolasyonu aynı değil
4. Herkesin evinin cephesi bir değil

Yani böyle sıralayabiliriz. İzmirden örnek vereyim. Bornova da mesela şehirin göbeğinde gölgede 40 derece, evka 4 gibi bizim bornova da dağ başında 36 derece oluyor. E şimdi bu klimaların dış ünitesi işte kapasitesi istediği kadar iyi olsun. Dış ünitesinde pislik kir varsa üstüne de güneş yiyor ve 50 dereceleri görüyorsa o klimanın zaten üretebileceği sıcaklık belli. Hani bu sihirli değnek değil ki ya 10 derece yaptım 5 derece üflüyor bu böyle birşey değil ve olamaz da zaten. Birebir aynı sallıyorum ryzen 7 7900 işlemci alalım birini dandik 90 mm fanlı cooler ile soğutalım öbürünü de 360 mm radyatörlü cooler ile soğutalım. Biri devamlı 90 95 derecelerde çalışacak ve frekansını düşürecek throtting yapacak, öbürü ise rahat rahat 60 70 derecelerde çalışacak turbosunu kısmayacak frekans düşmeyecek. E kağıt üstünde aynı cpu ama ? niye performasnta fark oluyor ? işte bu yüzden.

Birebir aynı klimayı alın birebir aynı model aynı servis aynı gaz aynı malzeme, kurulum da birebir aynı servis aynı işlemler olsun. Birini gidin adanaya takın öbürünü gidin karadenizde yayladaki bir eve takın. İki cihazda da performansta soğutma da fark olacaktır. Biri atıyorum üfleme sıcaklığı 15 derece öbürü 7 derece olacak sallıyorum şuan bu fark olabilir çok doğal.

LG nano artcool 18000 BTU klima soğutma yetersiz, ocak ayında montajını yaptırdığım klimayı yaz başında soğutma modunda kullandığımda soğutmanın yetersiz olduğunu gördüm. Cihazın üfleme derecesini ölçtüğümde 13 14 derece hatta 2 3 saat uzun kullanım sonrası 16 derecelere kadar çıkmaktadır (klima 18 derecede en düşük fan ayarında ölçüm aldım). Servisi çağırdığımda ise herhangi bir arıza vermediği gaz ilavesinde bile soğutmanın düzelmediğini görüldü. LG teknik Servis Merkezi İsmail bey ile görüşmeler sonucu klimanın sökülüp serviste denenmesi istendi. Ancak 7 eylülde düğünüm olduğundan evde sürekli bir telaş var ve şu an az dahi olsa soğutma yapması bile evin sıcaklığını aldığından sökülmeden yenisini talep ettim ancak bu şekilde yardımcı olamayacaklarını söylediler. Serviste eğer sökülürse 2 3 aydan önce yeni cihazın montajı olmayacağını hatta 12 13 derecelerin normal olduğu bu sebepten değişim yapılmayacağını söyledi. Yan odamda Gree marka bir klima daha mevcut 12000btu ancak bu klima 3 derece üflerken bu klimanın 13 derece hatta daha sonra 15 16 derece üflemesine normal denilmesi çok garip. Siz siz olun LG markasından uzak durun. Şu an bende ki LG klima en üst model olmasına rağmen en kötü klimadır. LG gibi bir markanın bu şekilde olduğunu bilmiyordum.

- Ben bu markayı e devletten ve tüketici hakem heyetine şikayet etmek istiyorum. Bunla ilgili örnek dilekçe var mı ?
- Bu durumda ücret iadesi alırsam fatura tutarı mı ödeniyor yoksa şuan güncel fiyat üzerinden mi ödeniyor ?
Maalesef ki bu ürünlerin genelinde kronikleşmiş hatalar mevcut. Fan hızından tutunda evi soğutmasına kadar kumandadan gelen komutları bile doğru algılamıyor. Örnek verecek olursam: 1) Klima 18 derecede jet Plus modunda 3 saat çalışmasına rağmen bulunduğum odayı 24 derecenin altına düşürmüyor. Eski Carrier inverter klimam 12000 BTU olmasına rağmen 1 saat içinde odayı 22 dereceye düşürüyor, sorunsuz (10 senelik klima). LG klimanın tüm bağlantıları sorunsuz yapılmıştır. 2) Klimanın fan ayarları otomatik iken inverter çalışma mantığından uzak çalışıyor. İlk hızlı çalışıp sonradan kendini kısmaya başlaması gerekirken LG Artcool 1 dakika içinde bir yavaşlayıp bir hızlanıyor ve bu döngü sürekli devam ediyor. Maalesef. 3) Kumandasında flap ayarlarını yapmaya çalışıyorum. Bir algılıyor, sonra aynı mesafeden basmama rağmen algılamıyor. Uzun lafın kısası bu modellerde kronik hatalar var
Belli bir zaman geçtikten sonra bende ekran görüntüsü aldım dün bilir kişi geldi baktı Allah'tan fatura tarihinden 10 gün içinde tüketici mahkemesi verdim LG Beko Arçelik Vestel uzak durun

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-09-24-00-34-57-369_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-09-24-00-34-57-369_com.miui.gallery.jpg
    44.1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2024-09-24-00-35-06-129_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-09-24-00-35-06-129_com.miui.gallery.jpg
    47.7 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2024-09-24-00-35-14-307_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-09-24-00-35-14-307_com.miui.gallery.jpg
    62.2 KB · Görüntüleme: 7
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri