Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi LG vs Philips

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HasanD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

HasanD

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
25-28 bin.
Marka Model Bilgisi
LG PHİLİPS
Merhaba dostlar. Küçük kızım 8 yıllık tvmizin panelini elden geçirdiği için yeni tv almak zorunda kaldım.
Bunların fiyatları aşağı yukarı aynı. Anladığım kadarıyla yaptığım incelemelerde bunları gözüme kestirdim hangisini alayım sizce?

LG 50qned816re (yorumlarda 50 inçlik modelde VA 55 te IPS panel kullanıldığı yazıyor. Bunu nasıl teyit edebileceğimi bilmiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen)
LG 55qned816re
PHİLİPS 50PUS8808 (hangi panel kullanılıyor bilmiyorum sadece 8808 in 120 hz 8508 in 65 hz olduğu vurgulanıyor.
PHİLİPS 50PUS8508

Son düzenleme:

Satın Alma Önerisi LG vs Philips

Bugün Lg nin belirttiğim modelini görsel olarak inceleme şansım oldu ama 55 inçlik modeli vardı. 50 inçlik farklı bir panel değilse benim hoşuma gitti. Sizce Lg nin olumsuz yönleri nedir PUS8808 e göre?
55QNED816RE alınır başka modeliyle karıştırdım ben onu Miniled olan model bu. PUS8808'den üstündür. LG'nin olumsuz yönleri LG Türkiye direkt
O liste de göze çarpan televizyon kesinlikle 120hz PUS8808'dir. 50 inç olduğu için paneli VA tabanlıdır. Oturma düzeninize ters ise Grundig 55GHQ9500'ü takip edin derim. Geceleri Vatan'da indirime girebiliyor. 120 hz IPS tabanlı BOE üretimi bir panel kullanıyor.

O liste de göze çarpan televizyon kesinlikle 120hz PUS8808'dir. 50 inç olduğu için paneli VA tabanlıdır. Oturma düzeninize ters ise Grundig 55GHQ9500'ü takip edin derim. Geceleri Vatan'da indirime girebiliyor. 120 hz IPS tabanlı BOE üretimi bir panel kullanıyor.

Bugün Lg nin belirttiğim modelini görsel olarak inceleme şansım oldu ama 55 inçlik modeli vardı. 50 inçlik farklı bir panel değilse benim hoşuma gitti. Sizce Lg nin olumsuz yönleri nedir PUS8808 e göre?

55QNED816RE alınır başka modeliyle karıştırdım ben onu Miniled olan model bu. PUS8808'den üstündür. LG'nin olumsuz yönleri LG Türkiye direkt

Çözüm
Tcl ve Philips de kötü diyorsunuz satış sonrasına. Ne kaldı alınacak .?
Yapacak bir şeyim yok benim. Üretici de değilim satıcı da serviste. Bende tüketiciyim. Müşteriyi düşünmeyen markaya taviz verilmemeli ki markalar kendilerini düzeltsin. Ha para var bozulunca atarım diyenlere de bir şey demem onlar da kendi çaplarında haklı.

Ne yani LG hemen bozulur mu kalitesiz ürün mü diyorsun.
Markaların hiçbirinin kalitesinden yana sıkıntı yok. TCL'de, Philips'te, LG'de güzel işler beceriyor ama iş sattıktan sonraya gelince 3 marka da fıs maalesef. TCL bir şeyler yapmaya çalışıyor servislerinde iş yok. Philips hurda televizyondan çalışan parçaları söker yedek parça diye başka televizyonlara takar (Philips'in TV bölümü TP-Vision isimli bir şirkette diğer ürünlerinde bu problem yok.) LG'yi zaten muhattap olarak karşında bulamıyorsun. Her markanın garip gureba işleri var.

Hocam ne alırsanız alın fazla para vermeyin. Çünkü 3 - 5 yıl sonra bu tv ler illaki arıza veriyor ve direk size diyecekleri şey panel değişimi. O da sıfır tv fiyatlarına yakın oluyor. Ya da o fiyata başka sıfır tv alabiliyor oluyorsunuz. Hadi diyelim panel değiştirdiniz 6 ay garantisi var. 6 ay sonra bi daha bozulursa ne olacak.. Direk verdiğiniz para çöp oluyor. O yüzden size tavsiyem ucuz fiyat performans tv leri almanız. Yerli markalara bence şans verilmeli, kaliteli fiyat performans tv leri var ve 3 yıl garantileri var. Hadi diyelim 3 yıl sonra o da arıza verdi. En kötü ihtimalle tv ye verdiğiniz nispeten düşük para güme gider. Artık tv fiyatları eskisi gibi değil, bütçe zorluyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri