Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Manyetik kireç önleyiciler işe yarıyor mu?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alpiturk

Meraklı
Gold Üye
Herkese selamlar, birkaç ay önce yeni evimize geçtik. Evimiz yeni tamamlandı ve apartmanda da ilk biz yerleştik. Bir şey dikkatimizi çekti, sular oldukça kireçli. Kirada oturduğumuz evde böyle bir problem yoktu. Evye, bataryalar, duşakabin camları hep kireç lekesi oluyor. Bu durum çamaşır, bulaşık makinesine zarar verir mi diye düşünürken küçük manyetik kireç önleyicileri gördüm, bir tane alıp bulaşık makinesine bağladım. Herhangi bir fark oldu mu inanın bilemiyorum. Çamaşır makinesine de bağlasam nasıl olur diye yetkili servisten gelen arkadaşa sordum bir işe yaramaz para tuzağı dedi. Sonuçta bu manyetik kireç önleyiciler bir işe yarıyor mu? Eve yeni yerleşildiği için ya da apartman yeni olduğu için suların fazla kireçli olma gibi bir durumu olabilir mi yani zaman geçtikçe bu kireç olayı azalabilir mi? Bir de bu kireçten nasıl kurtulabiliriz bunun çözümü nedir? Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar sevgiler.

Su şebekesindeki kireç oranı değişmeyecektir.

Mesela benim mahalle daha çok pınar kaynağından şebekeye verilir, kireç oranı düşüktür.

Yeni mahalleler doğrudan baraj suyunu alır, kireç oranı yüksektir. Baraj yapılalı 30 sene oldu oran değişmedi.

Sizi çok rahatsız ediyorsa sayaç girişi filtrelerden taktırabilirsiniz
Reçine yi geri yıkana yapmadık tan sonra, reçine filltre kireç tutma işlevi yetersiz kalır.
Bu manyetik işi zaten hikaye. Öğle bir teknoloji olsa idi, bulaşık makinesinde kullanırdı üreticiler. Ve çok büyük reklam yapardı, ürünü öne çıkarırdı, tuz kullanmayan bulaşık maklnesi diye.

Kireç için tek çözüm reçine filltre sistemi. Ama belli bir litre sonra tuz ile geri yıkama da olmazsa olmaz. Geri yıkama içşn litre miktarı da reçine miktarına bağlı. 20 kg lık reçine sistemler genel de 5 tonda bir geri yıkama olarak ayarlanır.

8 yıl önce son aldığım Bosch marka çamaşır makinesini servisi kurarken bu manyetik parçayı zoraki taktılar.O zamanlar yeni yeni duyuluyordu bu parçalar ve biraz da pahalıydı.Şimdiye kadar hiç ellemedim su tesisatında öylece takılı duruyor.Kullandığımız bazı çamaşır makinası deterjanlarının paketinde ekstra kireç çözücüye gerek yoktur,bu deterjanda kireç çözücü etkisi vardır yazıyor.

8 yıl önce son aldığım Bosch marka çamaşır makinesini servisi kurarken bu manyetik parçayı zoraki taktılar.O zamanlar yeni yeni duyuluyordu bu parçalar ve biraz da pahalıydı.Şimdiye kadar hiç ellemedim su tesisatında öylece takılı duruyor.Kullandığımız bazı çamaşır makinası deterjanlarının paketinde ekstra kireç çözücüye gerek yoktur,bu deterjanda kireç çözücü etkisi vardır yazıyor.
Şöyle bir avantajımız oldu servis sürecimizde. Montajda kireç önleyici taktıklarımız ile takmadıklarımız için yıllar sonra arıza için hizmet verdiğimizde aradaki farkı görebildik.
Video içeriklerimde de belirttiğim üzere bu aletlerin KESİN ÇÖZÜM olmasının zaten olanağı olmamakla birlikte Kesinlikle işe yaramıyor da diyemiyorum zira aynı bölgede aynı şebekede yapılan montajlarda takılan ile takılmayan arasında bir tık farkı görmedim demek de haksızlık olurdu.

O nedenle burada yine mantık devreye girmeli ve olması gereken rakama alınırsa o da takılmalı ama temizleyicilerden de vazgeçilmemeli.

Tüm bunlara rağmen ne yaparsanız yapın tambur iç bölümünde de rezistans üzerinde de kireç kaplaması olacak ve bunları tam anlamı ile hiç bir kimyasal çıkartamayacaktır.

Birol ustamız ile yıllar evvel klima temzileme işinde de konuşmuştuk, bazı kirler var ki SÜRTMEDEN çıkması mümkün olmadığından dolayı cross fan pervaneleri de mesela illa ki fırçalayarak temizlenir. (Yüksek basınçlı su hariç)

İlk çamaşır makinesini 22 yıl kullandık. Rezistans dahi değişmedi. İzmir büyük şehirde yiz. Su kalitesi ne kadar iyi olabilir büyük şehirde ise, o kasar iyi.
Şu ankü elrktrolux makine 8 yılı buldu. Onda da sorın yok
Kireç koruma, evtra kirece karşı ilaç vs de yok

Zaman ayırıp değerli bilgilerinizi/deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Anlıyorum ki manyetik kireç önleyici takmanın bir zararı yoktur faydası olabilir, bu nedenle hem çamaşır hem bulaşık makinesi su girişlerine en az birer adet takıyorum.
Herkese saygılar, sevgiler

Zaman ayırıp değerli bilgilerinizi/deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Anlıyorum ki manyetik kireç önleyici takmanın bir zararı yoktur faydası olabilir, bu nedenle hem çamaşır hem bulaşık makinesi su girişlerine en az birer adet takıyorum.
Herkese saygılar, sevgiler
Faydası kesinlikle tartışılır olsa da zararı olmadığına ''kesin'' diyebiliyoruz. :ok
Saygı bizden.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri