Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Mat panel televizyonlar listesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

redline20

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar herkese kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum. Yaklaşık yirmi metre kare olan(4*5) odam için TV arıyorum . Sevgili @Adem Helvacı Şuan mevcut kullandığım TV LG(2014) 42lb652v modeli. Mevcut model tabi haliyle yeni oda için küçük geliyor ayrıca TV karşısındaki pencere ve perdeleri çok net bir şekilde yansıtıyor. Genel olarak Netflix ve YouTube kullanıyoruz TV de. Çok nadiren maç izleniyor. Odamın boyutlarına uygun mat panel bir TV arıyorum. Ve eğer uygunsa burada farklı TV üreticilerinin mat TV listesini de toplayıp paylaşır mısınız?

Merhaba, bunu liste yapabilcek ölçüde ürün yok ne yazık ki.

En bilinen mat panel ürün Samsung LS03B ailesidir. 55 ve 65'' olarak bulabiliyordunuz sanırım
Bunun dışında sadece CSOT panel ile üretilen Vestel 75U9520 var ki o karma panel olduğu için illa CSOT panel diye diretmeniz gerekir.
Onvo da 24'' smart özelliği bile olmayan bir ürün
Dijitsu 86''
Onvo 98''

Bunların dışında bilinenler varsa arkadaşlar yazarlar fakat genel talep gören ürünlerde %3 den yukarı yok AG katman.

SDP panelelrin bazılarında %5 görebiliyoruz o kadar.

Sanırım bunun en büyük problemi üreticilerin yetersiz bilgi vermesi ve bu konuda yasal bir düzenlemenin olmaması çünkü diğer büyük TV üreticilerinde de (LG, Samsung, Sharp, Philips vs gibi) mat bir panelin olmaması insana garip geliyor Sayın @Adem Helvacı bu konuda bir yasal düzenleme için imza kampanyası yapılabilir mi?

Sanırım bunun en büyük problemi üreticilerin yetersiz bilgi vermesi ve bu konuda yasal bir düzenlemenin olmaması çünkü diğer büyük TV üreticilerinde de (LG, Samsung, Sharp, Philips vs gibi) mat bir panelin olmaması insana garip geliyor Sayın @Adem Helvacı bu konuda bir yasal düzenleme için imza kampanyası yapılabilir mi?
Düzenlenen kampanyaların Devlet kanadında karşılık bulacağına inandığım gün seve seve örgütleme çalışmalarına başlarım :ok
Yoksa bu güne kadar Devlete resmi kanaldan ispat ettiğimiz haksızlıklara dair bir gram işlem yapılmayınca anlamı kalmıyor.

LG ile çalışıyormuş. IPS panelmiş.

Adem hocam. Bu IPS panelin atası LG'mi. Yani LG'den başka bir yer IPS panel üretemez mi. Benim 55 inc TV IPS panel. Şimdi bu da LG'den mi alınmış oluyor?

LG ile çalışıyormuş. IPS panelmiş.

Adem hocam. Bu IPS panelin atası LG'mi. Yani LG'den başka bir yer IPS panel üretemez mi. Benim 55 inc TV IPS panel. Şimdi bu da LG'den mi alınmış oluyor?
Evet IPS teknolojisini geliştiren Lucky Goldstar.
Aynı tabanı ADS ile BOE display de kullanıyor.

Evet IPS teknolojisini geliştiren Lucky Goldstar.
Aynı tabanı ADS ile BOE display de kullanıyor.
Adem bey. 2. sorum geliyor. IPS panelin atasının LG olduğunu anladık. Başka bir konuda Grundig, Arçelik, Beko panel bilgilerini paylaşmıyor demişsiniz. Panel IPS. Yani LG. Bu bilindiğine göre panel bilgisini paylaşmıyor sözü ile kasdettiğiniz nedir?

Adem bey. 2. sorum geliyor. IPS panelin atasının LG olduğunu anladık. Başka bir konuda Grundig, Arçelik, Beko panel bilgilerini paylaşmıyor demişsiniz. Panel IPS. Yani LG. Bu bilindiğine göre panel bilgisini paylaşmıyor sözü ile kasdettiğiniz nedir?
IPS teknolojisinde sadece LG üretim yapmıyor. Ayrıca farklı IPS türevleri de var. Panel kaç tane COF kullanılarak üretilmiş bilmiyoruz.

IPS genel kavvram olarak kullanılıyor
Selpak gibi, Nescafe gibi mesela. ''Abi bi Selpak versene'' diyoruz, abi bize uzatıyor alıp gidiyoruz ancak aslında aldığımız ürünün markası NOVA.
Selap burada bir kağıt mendili ifade eden genel kavram halini almış durumda.
Nescafe diyoruz geliyor içiyoruz fakat gelen aslında Jacobss.

IPS burada likit kristallerin dizilimini anlatıyor. Genel olarak da satıcılar tarafından BOE panellere de ''IPS bu abiii'' deniliyor fakat onun ''IPS bu abi'' demesi o panelin LG olduğu anlamına gelmiyor. Bunun haricinde HIS teknolojisi ile üretim yapan panel üreticileri var, yine IPS ile aynı tabanı kullanıyor, üreticisi HKC.

Buna örnek vermek gerekirse Vestel 55Q9900 diyebiliriz. Karma Panel, üreticilerden birisi HKC. Ancak televizyon IPS.

Yani size ''IPS bu Abi'' diye sattıkları 55Q9900 model televizyonda LG BOE ve HKC panel üreticileri olduğunu düşünün.

''IPS bu Abi'' dediğinde yalan söylememiş oluyor size, temelde genel kavram tabirini kullanıyor olsa da üreticilerin kullandıkları teknoloji tabanı IPS ADS ve HIS.

Bunu boşverelim, Sizin dediğiniz gibi olsun. IPS olduğu için o panelin LG panel olduğunu kabul edelim. Peki hangi LG?

ikisi de 55''
ikisi de UHD
ikisi de IPS

çok güzel, birisinin kod uzantısı SMA2 ve 6 COF
diğerinin kod uzantısı SPA2 ve 12 COF

Birisi tipik kontrast 900:1
Diğeri 1300:1

Birisi AG katman %1
Diğeri AG katman %3

Birisi sRGB %90
diğeri sRGB %83

Şimdi size ''IPS bu Abi'' diyen arkadş IPS dediğinde acaba ne dediğini bile gerçekten biliyor mu? O üretimde gerçekten LG panel olduğuna emin mi? En önemlisi ise şurada verdiğimiz bilgilerin tek bir tanesinden dahi haberi varmıydı mesela burada okuyana kadar :D

Biz sadece IPS mi VA mı bilmek için değil tüm etayları bilebilmekiçin panel bilgilerini istiyoruz :)

Adem bey.

Şubat ayında aldığım Grundig 55GGU9760 IPS panelli TV'de beni zaman zaman rahatsız eden bir durum var. Bir kaç yere yazdım ama kimseden cevap alamadım. Şöyle ki:

Özellikle TV8HD kanalında yarışmalar sırasında geri planda olan ağaçların dalları gri tonda iken görüntü sağa sola gittiğinde kısa süreli parlamalar oluyor. Beni rahatsız ediyor ama evdekiler bunu farketmiyor. Onlara bahsedince bana kızıyorlar. O kadarcık şeye ne takılıyorsun diyorlar.

Bunu neden yapar. IPS panel olduğu için mi? Yoksa 1080i görüntü sinyalini 4K'ya upscale ederken meydana gelen normal bir parlama olayı mı. Saniyede bir yapıyor. Normal sahnelerde yapmıyor. Ağaçların dallarının renkleri gri tonda ise farkediliyor.

1080p orijinal Blu-ray filmi oynatıcıya koyup seyrediyorum. Bu parlamalar zerre kadar yok. Youtubeden 4K videolar ile denedim. Mesela ağaçların üzerine kar yağmış. Hepsi beyazlı ve gri tonda, Sağa sola veya yukarı aşağı giderken yapmıyor. Gayet güzel görüntü oluyor.

1080p'de olmuyor. 1080i'de oluyor. Yayın kalitesinden mi acaba?

Bundan başka 2 TV daha var. 40 inc Full HD olanda bu parlamalar neredeyse hiç yok. Markası Vestel. Samsung panelli. Diğeri uyduya bağlı olmadığı için deneme şansım olmadı. Diğeri HD Ready. LG.

Bunun neden olduğu ihtimallerini söyleyebilir misiniz?

Adem bey.

Aşağıdaki linke girip 6. sıradaki fotoya tıklayın. Tam ekran yapmadan ekranı yukarı aşağı oynatın. Resimdeki nesne de gri renk ve tam olarak benim TV'nin yaptığı olayı yapıyor. Aşağı yukarı oynatırken parlamaya benzer olay oluyor. Ancak bunu bulabildim. Benimki ile neredeyse örtüşüyor.

Adem bey.

Şubat ayında aldığım Grundig 55GGU9760 IPS panelli TV'de beni zaman zaman rahatsız eden bir durum var. Bir kaç yere yazdım ama kimseden cevap alamadım. Şöyle ki:

Özellikle TV8HD kanalında yarışmalar sırasında geri planda olan ağaçların dalları gri tonda iken görüntü sağa sola gittiğinde kısa süreli parlamalar oluyor. Beni rahatsız ediyor ama evdekiler bunu farketmiyor. Onlara bahsedince bana kızıyorlar. O kadarcık şeye ne takılıyorsun diyorlar.

Bunu neden yapar. IPS panel olduğu için mi? Yoksa 1080i görüntü sinyalini 4K'ya upscale ederken meydana gelen normal bir parlama olayı mı. Saniyede bir yapıyor. Normal sahnelerde yapmıyor. Ağaçların dallarının renkleri gri tonda ise farkediliyor.

1080p orijinal Blu-ray filmi oynatıcıya koyup seyrediyorum. Bu parlamalar zerre kadar yok. Youtubeden 4K videolar ile denedim. Mesela ağaçların üzerine kar yağmış. Hepsi beyazlı ve gri tonda, Sağa sola veya yukarı aşağı giderken yapmıyor. Gayet güzel görüntü oluyor.

1080p'de olmuyor. 1080i'de oluyor. Yayın kalitesinden mi acaba?

Bundan başka 2 TV daha var. 40 inc Full HD olanda bu parlamalar neredeyse hiç yok. Markası Vestel. Samsung panelli. Diğeri uyduya bağlı olmadığı için deneme şansım olmadı. Diğeri HD Ready. LG.

Bunun neden olduğu ihtimallerini söyleyebilir misiniz?
Bu konu direkt olarak ''ŞUNDAN'' diyebileceğimiz bir durum değil ancak bilinmeli ki bu durum aslında görüntüleme teknolojilerinde bir baş ağrısıdır üreticiler için.
Ben bu testleri bilerek her zaman aynı konsolun aynı oyununda aynı tank ile yapıp ürünlerin tepkilerini ölçüyorum.
Ürün mühendisliği ekonomikleştikçe bu sorun ile karşılaşma oranı her zaman yükselir.
Şu an ofiste bulunan 7 televizyon ve 2 monitörün hepsinde yaptığım testlerde bu kırılmaların neyi nasıl yaptığına dair bir kayıt aldım aynı zamanda.
İlk fırsatta derlemesini kesip biçmesini yapar ve yayınlarım.

KOLAY GELSİN KONUYU PEK ANLAYAMADIM MAT EKRAN İÇİN ; CSOT PANEL Mİ YOKSA LG İPS PANEL Mİ HANGİSİ İÇİN MAT EKRAN İÇİN DİRETELİM BAYİYEYE ANLAYAMADIM... ÇÜNKÜ REGAL 55R755UA MODELİ ALACAĞIM BUNDA KARMA PANEL OLDUĞU İÇİNTABİKİ TERCİHİM MAT EKRAN OLANI SEÇMEK..YARDIMCI OLUR MUSUNUZ

%28 mat panel destekli ürün için kesinlikle değer.

Merhaba Adem Hocam. Dijitsu 86DS9800 modelin panelinin LG marka ips olduğu kesin mi? İnceleme sayfanızı okudum. 1.5 gb ram düşük gibi, ama xiaomi mi box s 2. nesil tv box ile kullansam, pahalı 86" tv'lerdeki gibi görüntü kalitesi elde edebilir miyim (LG panel ise dijitsu nun bu modeli). Tavsiyenize göre satın alacağım bim online dan tv'yi. Teşekkürler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri