Ben de bir Bursalı olarak sizlere Bursa'nın meşhur cevizli lokumunun nasıl yapıldığını anlatacağım. Lokumu yapmaya başladıysanız şimdiden yanına zeytin bulmaya başlayın. Çünkü bu lokum zeytinle çok güzel gider Malzemeler: 1 tabak ceviz 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 1 büyük patates 1 tatlı kaşığı tuz Videodaki hamur kıvamında aldığı kadar un (ben 5 büyük kupa kullandım. Markadan markaya değişiyor) (isteğe göre) 1 veya 1 buçuk tatlı kaşığı yenibahar baharatı Üzerine sürmek için margarin veya tereyağı 00:00 Hoşgeldiniz 00:16 İntro 00:21 Malzemeler 02:15 Hamur Yoğurma 03:15 İç Malzemelerin Hazırlanması 04:05 Hamurun inceltilmesi (açılması) 04:45 Cevizin serpilmesi 05:20 Cevizli lokumun yöremizdeki yeri 05:52 Hamurun rulo halinde sarılması 06:16 Hamurun kesimi 06:34 Hamurun tepsiye alımı 07:00 Dikkat edilmesi gereken noktalar 07:22 Fırına veriyoruz 07:32 Piştikten sonra yapılması gerekenler 08:10 Sunum 09:05 Lokumun içine bakalım nasıl olmuş ? 09:20 Deneyen Herkese afiyet olsun ? ? ? Ücretsiz abone ol: http://bit.ly/koymutfagi Facebook: https://www.facebook.com/koymutfagi/ İnstagram: https://www.instagram.com/koymutfagitv