Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Kıymetli dostlarım.
Dün gece 23:30 itibari ile 2024 kış sezonunu 4 ay 24 saat ve son 1 ay da aç kapat şeklinde kullanım sergilemiş olarak toplamda 830kwh ile tamamlamış bulunmaktayım.

Datalogger verileri dahil Voltcraft verilerini de pc ye indirip yakın zamanda bir analiz videosu çekmeyi düşünüyorum.
Uzun yıllardır ilk defa evimin salonunda ve RAHAT bir kış geçlirmemi sağlayan, battaniyesiz, hatta bazı dönemler çorapsız şekilde yayıla yayıla salonumda oturup sıcacık ortamda tv izlemem vesile olan Midea mühendislerine hakikaten teşekkür ediyorum.

5 Aylık kış testlerinin sonucu 830kwh olması da cabası.
Bu durumda her zaman olduğu gibi zamlı tarife ile hesaplayıp vergiler dahil 2,61tl olan elektrik birim saatinden hareketle 830*2,61= bütün kışı 2166TL ile kapatmış bulunmaktayım
Sizlerde toplam kış maliyeti nedir dostlar?

Kıymetli dostlarım.
Dün gece 23:30 itibari ile 2024 kış sezonunu 4 ay 24 saat ve son 1 ay da aç kapat şeklinde kullanım sergilemiş olarak toplamda 830kwh ile tamamlamış bulunmaktayım.

Datalogger verileri dahil Voltcraft verilerini de pc ye indirip yakın zamanda bir analiz videosu çekmeyi düşünüyorum.
Uzun yıllardır ilk defa evimin salonunda ve RAHAT bir kış geçlirmemi sağlayan, battaniyesiz, hatta bazı dönemler çorapsız şekilde yayıla yayıla salonumda oturup sıcacık ortamda tv izlemem vesile olan Midea mühendislerine hakikaten teşekkür ediyorum.

Bu durumda her zaman olduğu gibi zamlı tarife ile hesaplayıp vergiler dahil 2,61tl olan elektrik birim saatinden hareketle 830*2,61= bütün kışı 2166TL ile kapatmış bulunmaktayım
240 kW x 1,37tl = 328 TL + 590kw x 2,06 TL = 1215 TL toplam 1543 TL olması gerek diye biliyorum.

Kıymetli dostlarım.

Bende 981x2= 1962 TL ile kışı kapadım abi

Ekli dosyalar

• IMG_20240401_102447.jpg
    IMG_20240401_102447.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 5
240 kW x 1,37tl = 328 TL + 590kw x 2,06 TL = 1215 TL toplam 1543 TL olması gerek diye biliyorum.
Benim yorumlarımı cımbızlayıp art niyetli kullananlar da var bu mecranın dışında.
O nedenle ben hep en kötü senaryoları yazıyorum ki burada bir marka güzellemesi veya az tüketiyor gibi gösterme çabası algılanmasın :)

Yoksa işin gerçeğini söylemek gerekirse normalde on off testi zamanına kullanmamamız gerektiği dönemde kapatmamız gereken klimayı kapatmadığımızı ben gayet iyi biliyorum zira klima özellikle düşük tüketim sergilemiş gibi gösteriyor olmayayım diye düşündüm. Tabi Mart ayında yaklaşık 1 hafta evde olmadığımız kısmını da unutmamak lazım (4 gün Antalya- 1 gün Ankara - 1 gün İzmir ve kalan süre yolda geçti) onu da tolere etmeye çalıştım. Belki de sondaki küsürat olan 30kwh lik kısmı olmayabilirdi de :D

@Adem Helvacı Muhtemelen benim kadar yüksek set kullanan da yoktur tabi ki bu övünecek bir durum değil ama bizim ev kuzey kutbu gibi olduğu için 24 saat odayı normal den sıcak tutmak zorunda kalıyorum ki buna göre düşünürsem gece üzerimi örtme korkusu olmadan uyuyupta yüksek setlerde sezonu 1960 tl gibi bir rakamla kapatmak gibi güzel bir şey yok

Üzerine birde full kışı konforum bölünmeden geçirdim yok defrost yapıp kafasına göre çalışmama yok ısıtmama yok çok yakma gibi bir korkumuz da olmadı şükür

Klima ile ısınan komşulardan aldığım bilgilere göre ayda 2 bin elektrik faturası gelenlerde oldu hatta evinde doğalgaz sobası olup ta ayriyeten aylık 400tl faturası gelipte yaa sende klima var nasıl sana 740 780 tl ay bazında fatura geliyor diyenlerde oldu :kiskis

Yaz ayını iple çekmemiz de ayrı bir güzellik 😎

Soba kullanıp ta odun ve kömürün ton fiyatları ayriyeten sobanın işkencesine hiç girmiyorum bile geçmişte sobada kullandım 🙂

Benim yorumlarımı cımbızlayıp art niyetli kullananlar da var bu mecranın dışında.
O nedenle ben hep en kötü senaryoları yazıyorum ki burada bir marka güzellemesi veya az tüketiyor gibi gösterme çabası algılanmasın :)

Yoksa işin gerçeğini söylemek gerekirse normalde on off testi zamanına kullanmamamız gerektiği dönemde kapatmamız gereken klimayı kapatmadığımızı ben gayet iyi biliyorum zira klima özellikle düşük tüketim sergilemiş gibi gösteriyor olmayayım diye düşündüm. Tabi Mart ayında yaklaşık 1 hafta evde olmadığımız kısmını da unutmamak lazım (4 gün Antalya- 1 gün Ankara - 1 gün İzmir ve kalan süre yolda geçti) onu da tolere etmeye çalıştım. Belki de sondaki küsürat olan 30kwh lik kısmı olmayabilirdi de :D
Abi o art niyetlilerin klima çok yakıyor dur aldığına pişman olup saracak yer arıyor dur :starwars :kiskis

Abi o art niyetlilerin klima çok yakıyor dur aldığına pişman olup saracak yer arıyor dur :starwars :kiskis
Abi onların karı ağrılarının ne olduğunu hepimiz gayet iyi bizler iyi biliyoruz da bizi tanımayanlar bilmez o nedenle temkinli davranmak gerekiyor.

Ben yine en kötü senaryoyu göstereyim de, iyisi çıkarsa mutlu olsun vatandaşlar :D

Naaabıonuz beaaaa :yeah

Benim için velinimet abi çok memnunum
Memnun olmasam ikinci klima mı aynı marka almayı göze almazdım diye düşünüyorum 😎
Hepimiz biliyoruz abi bunun daha iyisi olduğunu elbette.
Biz durum analizi yapıp takdiri vatandaşla bırakıyoruz, ben memnunum ve bana yetiyor. :ok

Şu Penrose nasıl çıkacak bakalım :cool:

Bu arada incelemek için yeni klimalar da arıyorum elbette :naughty

Burada mideayı pohpohlamalım midea dışında kliması olanlar da var :haha
Aha Geldi GREE ci :kiskis

Abi senin için özel konu başlığı açacağım hiç merak etme.

GREE Klima Kullanıcıları Kalkınma ve Yaşatma Derneği

Önce kliman montaj yapılsın da onu da halledeceğiz agam

GREE FAİRY Kullanıcı Geri Bildirimleri de güzel başlık olabilir :ok

Bunlar da başka işim bulamamışlar mı ya. Hem gree saçma hem de fairy sanki bulaşık makinesi deterjanı aldık :haha

Gree ci 🤣
Midea cı 🤣
Süper yaa garaambar gaymoncu lar derneği gibi oldu :hihi

Abimizin klima yaz sezonuna denk geliyor sanırım emmee tüketim verisi isteruk bizzzz

Rekabet her zaman iyidir forumda komşu konuya misilleme yapmayı çok severim :starwars:clap2

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri