Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Adem Bey,
Aşağıda ekteki metin için ne diyorsunuz eğer onaylarsanız fikren gelen servis çalışanları çok genç arkadaşlar bu şekildemi yaparlar
yoksa
sadece bir deliğe pipo takıp diğer deliği kapamadan giderlerse sorun yaşarmııyız aşağı kat küpeşteye su akışı olarak...?

Ünite tabanında bir çok boşluk pasaj mevcut resimlerde hangileri tıkanmalı acaba🙄

@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240426-215434_1.jpg
    Screenshot_20240426-215434_1.jpg
    63.5 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20240426-125828_1.jpg
    Screenshot_20240426-125828_1.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20240426-125837_1.jpg
    Screenshot_20240426-125837_1.jpg
    32.8 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20240426-220521_1.jpg
    Screenshot_20240426-220521_1.jpg
    30.1 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Böyle bir şeyin ne gibi ne gibi bir zararı olabilir acaba:alala
plastik aksamı çok güzel oldu Garanti bitince bendemi yapsam :rolleyes:
Şimdi bunun boyası da kalite birşey olmalı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Böyle bir şeyin ne gibi ne gibi bir zararı olabilir acaba:alala
plastik aksamı çok güzel oldu Garanti bitince bendemi yapsam :rolleyes:
Şimdi bunun boyası da kalite birşey olmalı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Güzel olmuş ☺

Adem Bey,
Aşağıda ekteki metin için ne diyorsunuz eğer onaylarsanız fikren gelen servis çalışanları çok genç arkadaşlar bu şekildemi yaparlar
yoksa
sadece bir deliğe pipo takıp diğer deliği kapamadan giderlerse sorun yaşarmııyız aşağı kat küpeşteye su akışı olarak...?

Ünite tabanında bir çok boşluk pasaj mevcut resimlerde hangileri tıkanmalı acaba🙄

@Adem Helvacı
Suyun gidiş yolu pipo hattına göre kanalize edilmiş durumda.
Kış koşullarında yoğuşma kaynaklı su damlamaları oluyor fakat bunlar çatı saçaklarında da oluyor.
Özellikle ısıtma modunda kondenser soğuh, hava sıcak olduğunda klima altınd aterleme oluyor bunun da drenaj hattı ile ilgisi olmadığı için bu klimalar için ilgili yorumun geçerliliği olmuyor.

Geçmiş yıllarda bahsettiğiniz duruma rastladım. Drenaj hattı şekili olmasına rağmen başka deliklerden su damlıyordu.

Suyun gidiş yolu pipo hattına göre kanalize edilmiş durumda.
Kış koşullarında yoğuşma kaynaklı su damlamaları oluyor fakat bunlar çatı saçaklarında da oluyor.
Özellikle ısıtma modunda kondenser soğuh, hava sıcak olduğunda klima altınd aterleme oluyor bunun da drenaj hattı ile ilgisi olmadığı için bu klimalar için ilgili yorumun geçerliliği olmuyor.

Geçmiş yıllarda bahsettiğiniz duruma rastladım. Drenaj hattı şekili olmasına rağmen başka deliklerden su damlıyordu.
Günaydın Adem Bey ☺

O zaman sadece pipo ve drenaj borusu yeterli gibi anlıyorum.
Eğer sızma olursada diğer deliklerden bonus olsun diyelim 😊

Günaydın Adem Bey ☺

O zaman sadece pipo ve drenaj borusu yeterli gibi anlıyorum.
Eğer sızma olursada diğer deliklerden bonus olsun diyelim 😊
Bonus demeyelim de, yoğuşmaya yapacak bir şey yok diyelim.

Hatta biz @muhammet göl dostumuzla kendi klimalarımızdan bazı görüntüler paylaşmıştık yoğuşmaya örnek olarak.
Ve yine hatta ben bu yoğuşmayı önlemek için klimanın o bölgesine sünger katmanlı bant çekmiştim ve su oluşumu kesilmişti :D

Muhtemelen bu konudadır bulursam birazdan eklerim mesajı :D

İşte şurada paylaşmışım :ok

B
Bonus demeyelim de, yoğuşmaya yapacak bir şey yok diyelim.

Hatta biz @muhammet göl dostumuzla kendi klimalarımızdan bazı görüntüler paylaşmıştık yoğuşmaya örnek olarak.
Ve yine hatta ben bu yoğuşmayı önlemek için klimanın o bölgesine sünger katmanlı bant çekmiştim ve su oluşumu kesilmişti :D

Muhtemelen bu konudadır bulursam birazdan eklerim mesajı :D
Rastlarsanız görüntülere faydalanmak isteriz inceleyerek 😊

Bakınız bu da bizim Muhammet dostumuzun kliması, Taban bölümdeki yoğuşmaları görüyor musunuz?
İşte bu nedenle biz kendi aramızda bu klimaların o bölümlerini bu yaz sonuna doğru sünger bant ile kaplamayı konuştuk kendi aramızda :ok

Sacların yandan birleşim yerlerini bantlamak çözüm oldu sanırım 🙂
Kondenserin taban kısmının ana gövde dış kısmına sünger bant çektim, koca kış boyunca bir damla su düşmedi aşağıya çünkü oradaki soğuk metalin sıcak ve nemli hava ile temasını engellemiş oldum.

Denemek için yapmıştım, başarılı oldu, şimdi tabanına da uygulayacağım hatta bu sefer daha geniş kesite sahip sünger bant alacağım.

Bunun dışında geçen yaz öylesine deneyim başarılı bulduğum bir uygulamayı da bu sene sıvı silikon ile yapıştırıp kalıcı hale getireceğim yani klima dış ünitesinin üstüne direkt güneş ışığı temas etmesin diye 4cm lik straför yapıştıracağım üstüne :ok

B
Kondenserin taban kısmının ana gövde dış kısmına sünger bant çektim, koca kış boyunca bir damla su düşmedi aşağıya çünkü oradaki soğuk metalin sıcak ve nemli hava ile temasını engellemiş oldum.

Denemek için yapmıştım, başarılı oldu, şimdi tabanına da uygulayacağım hatta bu sefer daha geniş kesite sahip sünger bant alacağım.

Bunun dışında geçen yaz öylesine deneyim başarılı bulduğum bir uygulamayı da bu sene sıvı silikon ile yapıştırıp kalıcı hale getireceğim yani klima dış ünitesinin üstüne direkt güneş ışığı temas etmesin diye 4cm lik straför yapıştıracağım üstüne :ok
Ben onu yaptım straforla değilde bu hani araç içten ön camına gümüş rengi yansıtan güneşlik koyarız ya öyle bişi. Üstü yansıtıcı altı 1 cm kalın yumuşak malzemeyi dış ünite üstüne koydum.

B
Ben onu yaptım straforla değilde bu hani araç içten ön camına gümüş rengi yansıtan güneşlik koyarız ya öyle bişi. Üstü yansıtıcı altı 1 cm kalın yumuşak malzemeyi dış ünite üstüne koydum.
Süper. Termodinamiği, akışkanlar mekaniğini zamanla hepimiz bu şekilde uygulamalarla en azından bizim işimize yarayan kısmı kadarıyla idrak edeceğiz :ok

Abi merhaba günaydın 🙋
Sünger bant alacak sıra örnek link burayada bırakırsan sevinirim bende alayım cekeyim 😊
Tam bende dış ünite kasa sacı hakkında yazacaktım unuttum gitti
Söküm esnasında şöyle bir elime aldım da hoşuma gitti sac kalınlığı vs kolay kolayda zarar görecek cinsten değil kaliteli kalın 👌
Parçaları eve doldurdum mübarek hırdavat dükkanı gibi oldu ortalık :hihi
Anca tatilde toplarım bunu artık hele dursun 😅

Ekli dosyalar

• IMG_20240425_214034.jpg
    IMG_20240425_214034.jpg
    74.5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20240425_214304.jpg
    IMG_20240425_214304.jpg
    58.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20240425_214330.jpg
    IMG_20240425_214330.jpg
    56.7 KB · Görüntüleme: 16
Bakınız bu da bizim Muhammet dostumuzun kliması, Taban bölümdeki yoğuşmaları görüyor musunuz?
İşte bu nedenle biz kendi aramızda bu klimaların o bölümlerini bu yaz sonuna doğru sünger bant ile kaplamayı konuştuk kendi aramızda :ok

Bende epeyce düşündüm düşündüm abi en mantıklısı senin uygulama o bölümün temasını kesmek
Başka türlü oluru yok

Bende epeyce düşündüm düşündüm abi en mantıklısı senin uygulama o bölümün temasını kesmek
Başka türlü oluru yok
Aynen abi. yaz modunda klimalar kupkuruyken ve yapışkanın bırakmasını sağlayacak ıslaklık ve nem gibi unsurlar yokken yazdan halledelim bu işi. Biraz araştırıp baktım 30mm genişliğinde 10 metrelik köpük bantlar var eğer mecbur kalırsam onu kullanacağım ama ben biraz daha kalını var mı diye araştırıyorum :D

Abi merhaba günaydın 🙋
Sünger bant alacak sıra örnek link burayada bırakırsan sevinirim bende alayım cekeyim 😊
Tam bende dış ünite kasa sacı hakkında yazacaktım unuttum gitti
Söküm esnasında şöyle bir elime aldım da hoşuma gitti sac kalınlığı vs kolay kolayda zarar görecek cinsten değil kaliteli kalın 👌
Parçaları eve doldurdum mübarek hırdavat dükkanı gibi oldu ortalık :hihi
Anca tatilde toplarım bunu artık hele dursun 😅
İşi sonraya bırakınca benim gözümde çok büyüyor ve kendimi de biliyorum bırakırım kalır öyle :kiskis

İşi sonraya bırakınca benim gözümde çok büyüyor ve kendimi de biliyorum bırakırım kalır öyle :kiskis
Sorma abi ya o gün misafir gelince kaldı öyle
Ptesi evdeyim mis gibi acele etmeden seve koklaya takarım 🤣

Hemde ptsi gece yine toz taşınımı varmış bu sefer daha fazla diyorlar
mutlaka devreye almam lazım camları kapatıp en azından klima açarım
Geçen ki taşınımda 3 gün mahfetti bizi baş ağrısı
İşe git gel yaparkende maske vs idare etcez artık

Sorma abi ya o gün misafir gelince kaldı öyle
Ptesi evdeyim mis gibi acele etmeden seve koklaya takarım 🤣

Hemde ptsi gece yine toz taşınımı varmış bu sefer daha fazla diyorlar
mutlaka devreye almam lazım camları kapatıp en azından klima açarım
Geçen ki taşınımda 3 gün mahfetti bizi baş ağrısı
İşe git gel yaparkende maske vs idare etcez artık
Sizin bölgede daha yoğun etkiliyor abi.
Benim arabayı halen poh götürüyor daha yıkamadım, gelen seferki taşımanın tüm izleri üstünde duruyor beaaa :D

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri