Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Sizin bölgede daha yoğun etkiliyor abi.
Benim arabayı halen poh götürüyor daha yıkamadım, gelen seferki taşımanın tüm izleri üstünde duruyor beaaa :D
Aynen abi 2022 yazında olması lazım gündüz gözüne ortalık sapsarı kesilmişti yine ful pencere kapatıp 2 3 gün klima açmıştık
Bencede yıkama abi yeniside gelip gitsinde hele😅

@Adem Helvacı abi bu flora klimaların iç üniteden su gelmesi sanırım kronik bir sorun :alala
Benim arkadaşın flora geçen yıl yazın su atıyordu

Şimdi yine aynı vaka diğer arkadaşın konteyner da bulunan Vestel de su atıyor

İlk vâkâda duvara gelen yer değil de kasa terliyor du şimdi bunda duvara gelen yerden geliyormuş

Daha yaz gelmeden böyle terler veya su atarsa yaz gelince heral su basar içeriyi 😅
Öğrendiğim kadarıyla klima duvara denk gelen değilde aşağıdaki örnek resimdeki gibi su atması yapıyormuş arkadaş aradı bakalım servisi salı gününe randevu aldı bakalım görünce ne diyecekler
Servisin telefondaki ilk cevabı iç ünite terazisi tam olmazsa ondan olabilir demiş :alala
terazi işi drenaj borusunda olmalı aşağı eğim şeklinde benim kafama yatmadı hele bir gelip baksınlar bakalım sonucu bende merak ediyorum

Ekli dosyalar

• vestel-klima-ic-unite-su-damlatiyor-1.jpg
    vestel-klima-ic-unite-su-damlatiyor-1.jpg
    31.7 KB · Görüntüleme: 26
Süper. Termodinamiği, akışkanlar mekaniğini zamanla hepimiz bu şekilde uygulamalarla en azından bizim işimize yarayan kısmı kadarıyla idrak edeceğiz :ok
Süper. Termodinamiği, akışkanlar mekaniğini zamanla hepimiz bu şekilde uygulamalarla en azından bizim işimize yarayan kısmı kadarıyla idrak edeceğiz :ok
Bu şekilde tabakayı ünite üzerine koyup yanlardan bel lastiği ile tabaka üzerinden geçirip sabitliyorum.
Hava akışını engelleyen bir durumda olmuyor ne öndeki pervane nede yan ve arka ızgaralar için 🙂

Ekli dosyalar

• IMG_20240427_113203_965.jpg
    IMG_20240427_113203_965.jpg
    80.8 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20240427_113152_208.jpg
    IMG_20240427_113152_208.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20240427_113137_573.jpg
    IMG_20240427_113137_573.jpg
    86.2 KB · Görüntüleme: 27
Öğrendiğim kadarıyla klima duvara denk gelen değilde aşağıdaki örnek resimdeki gibi su atması yapıyormuş arkadaş aradı bakalım servisi salı gününe randevu aldı bakalım görünce ne diyecekler
Servisin telefondaki ilk cevabı iç ünite terazisi tam olmazsa ondan olabilir demiş :alala
terazi işi drenaj borusunda olmalı aşağı eğim şeklinde benim kafama yatmadı hele bir gelip baksınlar bakalım sonucu bende merak ediyorum
Abi bu durum bizim dış ünitelerdeki yoğuşmanın iç ortam versiyonu.

Flapın konumu nedeniyle orada ciddi bir yoğuşma oluyor, bunun terazi ile ilgisi yok kesinlikle :ok

Şöyle izah edeyim, iç ortam henüz iklimlenmemiş, nemi de dışarı atılmamış, klimanın ağzından çıkan yoğun sığuk ile flapın o bölgede aşırı soğutma yapması ve iç ortamdaki sıcak ve nemli havanın oradaki çarpışmasından kaynaklanıyor tamamen.

Aslında montajlı ön panel diye geçen bu dış panjurların o bölgelerinde iç tarafta strafor olması gerekiyor bu terlemeyi önlemek için.

Bu şekilde tabakayı ünite üzerine koyup yanlardan bel lastiği ile tabaka üzerinden geçirip sabitliyorum.
Hava akışını engelleyen bir durumda olmuyor ne öndeki pervane nede yan ve arka ızgaralar için 🙂
Hobaaaaaa, kesinlikle çok akılcı bir yöntem :ok

Bizim burada klimasının dış ünitesine branda diktirten 1-2 yer gördüm. Kış mevsiminde kullanmadıkları için üzerini örtüp bağlıyorlar araba brabdası gibi on numara :D

Hobaaaaaa, kesinlikle çok akılcı bir yöntem :ok

Bizim burada klimasının dış ünitesine branda diktirten 1-2 yer gördüm. Kış mevsiminde kullanmadıkları için üzerini örtüp bağlıyorlar araba brabdası gibi on numara :D
Kış için mantıklı güzel olur koruma amaçlı branda,
Cihaz kullanılmadığı zamanlar yağmur toz vb. muhafazalı olur 😊

Son düzenleme:
İki gündür 40⁰ ateş ile mücadele ediyorum sıcak soğuk çarptı sanırım :sick: klimanın üstüne izolasyonlu malzeme koymak çok mantıklı direk güneşi görüyorsa çok faydalı olur. 🙏

İşte şurada paylaşmışım :ok

Abi şöyle iki tane icat buldum folyo olan sanki zarar verir gibi duruyor :alala
Diğer siyah olan enine doğru geniş ama iş görür mü sendeki gibi acaba🤨

Merhabalar,

Öncelikler Adem Bey’e teşekkür ederim. Kendisinin incelemeri doğrultusunda Midea Xtreme Save 12000’lik klimayı alarak doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Tam geçiş mevsimi olduğu için performans konusunda şimdilik bir yorumum yok.

Wifi üzerinden cihazı kontrol etme olayı apayrı bi olay, kumanda arama derdi elinin altında tutma derdi yok.

Ancak 3 günlük kullanıcı olarak smarthome uygulamasında operation monitor ve filter time kısmı zaman zaman kayboluyor. Bunu yaşayan başka kullanıcılar var mı acaba?

Bir başka noktada fresh filter diye adlandırılan küçük filtreler benim kutuda çıkmadı. Servis aynı model başka bir cihazı aynı gün açtıklarında içinden çıktığını belirtti. Cihazda farklılıklar var mı acaba benim şansıma mı bu durum söz konusu?

Değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2547.png
    IMG_2547.png
    26.7 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2554.png
    IMG_2554.png
    20.9 KB · Görüntüleme: 14
Merhabalar,

Öncelikler Adem Bey’e teşekkür ederim. Kendisinin incelemeri doğrultusunda Midea Xtreme Save 12000’lik klimayı alarak doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Tam geçiş mevsimi olduğu için performans konusunda şimdilik bir yorumum yok.

Wifi üzerinden cihazı kontrol etme olayı apayrı bi olay, kumanda arama derdi elinin altında tutma derdi yok.

Ancak 3 günlük kullanıcı olarak smarthome uygulamasında operation monitor ve filter time kısmı zaman zaman kayboluyor. Bunu yaşayan başka kullanıcılar var mı acaba?

Bir başka noktada fresh filter diye adlandırılan küçük filtreler benim kutuda çıkmadı. Servis aynı model başka bir cihazı aynı gün açtıklarında içinden çıktığını belirtti. Cihazda farklılıklar var mı acaba benim şansıma mı bu durum söz konusu?

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın
Klima konusunda Çok güzel bir seçim yapmışsınız hocam sizi fazlasıyla memnun edecektir 👌

Küçük filtre konusunda adem abiye bir danışalım bakalım bir yararı varmıdır:alala

Filtre çıkmasa da cihaz modelinde değişim olmaz xreme serisi save ve eco olarak gözükse de bildiğim kadarıyla tek seri farklı varyasyonları yok yani filtre ile model alakalı değil

Şahsen bendede vardı ben hiç takmadım faydasını oldugu düşünmediğim için

Uygulama konusunda operasyon menüsü kaybolup gelme olayı midea sunucusu ile alakalı gözüküyor bu durum bizdede aynı şekilde🙂

Son düzenleme:
Bu cok hoşuma gitti adamların kafa zehir yaa bizimkilerdede böyle icat lar varmı acaba🤨
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Merhabalar,

Öncelikle hayırlı olsun SmartHome üzerinde zaman zaman bunlar olabiliyor ertesi gün düzelir. Wifi sürümü kontrol edin güncelleme varsa güncelleyin. Xtreme Seve olarak üç adet klima aldım üçünde de filtreler vardı. Müşteri hizmetleri ile irtibat kurun.

Ayrıca belirteyim o filtreler klimayı daha çok termostat yapmaya zorluyor hiç takma taraftarı değilim 😃

Bu cok hoşuma gitti adamların kafa zehir yaa bizimkilerdede böyle icat lar varmı acaba🤨
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Montajı zor olan yerlerde harika çözüm 😃👍

öyle montaj mı olur duvara 10 metre merdiveni dayayacaksın sırtından da birisi tahtayla seni destekleyecek

Sizlere bir nebze faydamız dokunuyorsa ne mutlu bizlere , siz de hoşgeldiniz aramıza :ok
Abi birçok deneme yaptım günlerce. Breezeless ile tam tersi mantıkta çalışıyor.
Bunun sebebi kılcal/exp farkı mı diye şimdi daha profesyonel testlere başlayacağım.
Abi birçok deneme yaptım günlerce. Breezeless ile tam tersi mantıkta çalışıyor.
Bunun sebebi kılcal/exp farkı mı diye şimdi daha profesyonel testlere başlayacağım.
ustam bana RM76h30 cof yatay driver lazım elinizde varsa yazabilir misiniz.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri