Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Abi senin ısınman için o odaya 3klima takman lazım :LOL: yada full 30da kullanacaksın
Çok ilginç bir detay vereyim.
Bizler sıcaklık kavramına hep rakamsal yaklaşıyoruz fakat aslında 2 önemli başka faktör var.
Bunların birisi nem, diğeri ise vücudun hissettiği.

Örnek vermek gerekirse şu an ofis 25.4 derece ve ben kısa kollu ile (1 saat kadar önce çıkartmıştım poları) hafif ama çok hafif rahatsız hissediyorum yani üşüme hissi ha geldi ha gelecek ve bunun sebebi de bence nem oranının %40 olması. Nem oranı düştükçe sıcaklık konusunda hissettirdiği etki düşüyor malum.

Hatta denemesi bedava, şu an kalkıp ofis kapısını kapatıp kettle ile biraz su kaynatayım içeride nem oranını yükselteyim bakayım ne olacak.

Şimdi gittim kettle açtım o biraz fokurdarken ben yazmaya devam edeyim,

Diğer faktör olan insna vücudunun bunu hissetme şekli ise şu şekilde açıklanabilir sanki.

Çok kere denedim bunu sizler de istediğiniz zaman deneyebilirsiniz, (Nem %43 oldu ve bir miktar daha iyi hissettiriyor içerisi şu an) içerisi 27 derece görünüyor ve bakıyorum ki beni ha terletti ha terletecek, klimayı açıyorum, bakın üstüme kesinlikle üflemiyor zaten duvardaki klima ile aramda 50cm ya var ya yok ve yine 5-60cm kadar solumda kalıp karşıya üflemesine rağmen daha açılalı 1 dakika olsun, derece yerinden milim kıpırdamasa dahi ben rahatlamaya başlıyorum çünkü derecede bir değişme olmasa da ortamda dolaşan havanın değeri değişmiş oluyor ve tabi bu da malum reseptörler aracılığı ile vğücudumuzda hissediliyor.

Sıcaklık algısının insandan insana değişmesinin en önemli nedenlerindenbirisi bence bu :)

(Uzman açıklaması değildir) :ok

Bu arada nem değeri %45 oldu ve hakikaten o üşüme hissi üstümden gitmek üzere. Demek ki olması gerektiği gibi %50 %55 dolayında nem dengesi sağlansa 25 derecede benim üşümem de söz konusu olmayacak :)

Çok ilginç bir detay vereyim.
Bizler sıcaklık kavramına hep rakamsal yaklaşıyoruz fakat aslında 2 önemli başka faktör var.
Bunların birisi nem, diğeri ise vücudun hissettiği.

Örnek vermek gerekirse şu an ofis 25.4 derece ve ben kısa kollu ile (1 saat kadar önce çıkartmıştım poları) hafif ama çok hafif rahatsız hissediyorum yani üşüme hissi ha geldi ha gelecek ve bunun sebebi de bence nem oranının %40 olması. Nem oranı düştükçe sıcaklık konusunda hissettirdiği etki düşüyor malum.

Hatta denemesi bedava, şu an kalkıp ofis kapısını kapatıp kettle ile biraz su kaynatayım içeride nem oranını yükselteyim bakayım ne olacak.

Şimdi gittim kettle açtım o biraz fokurdarken ben yazmaya devam edeyim,

Diğer faktör olan insna vücudunun bunu hissetme şekli ise şu şekilde açıklanabilir sanki.

Çok kere denedim bunu sizler de istediğiniz zaman deneyebilirsiniz, (Nem %43 oldu ve bir miktar daha iyi hissettiriyor içerisi şu an) içerisi 27 derece görünüyor ve bakıyorum ki beni ha terletti ha terletecek, klimayı açıyorum, bakın üstüme kesinlikle üflemiyor zaten duvardaki klima ile aramda 50cm ya var ya yok ve yine 5-60cm kadar solumda kalıp karşıya üflemesine rağmen daha açılalı 1 dakika olsun, derece yerinden milim kıpırdamasa dahi ben rahatlamaya başlıyorum çünkü derecede bir değişme olmasa da ortamda dolaşan havanın değeri değişmiş oluyor ve tabi bu da malum reseptörler aracılığı ile vğücudumuzda hissediliyor.

Sıcaklık algısının insandan insana değişmesinin en önemli nedenlerindenbirisi bence bu :)

(Uzman açıklaması değildir) :ok

Bu arada nem değeri %45 oldu ve hakikaten o üşüme hissi üstümden gitmek üzere. Demek ki olması gerektiği gibi %50 %55 dolayında nem dengesi sağlansa 25 derecede benim üşümem de söz konusu olmayacak :)
Katılıyorum abi keza yazın sıcaklıklardan bunalmamızı saqlayan faktör sıcaklık değil nem oluyor genelde. İyiki bizim nem yazın çok olmuyor (ilçemiz Hasankeyf'in baraj olmasıyla nem biraz arttı ama sizin oralar kadar değil yine iyiyiz) kışları kuru soğuk dediqimiz şey aslında hawada nemin az olduğundan kaynaklı diye biliyorum yanlışım warsa düzeltin. Tüm bunları qöz önünde bulundurarak dediğiniz doqru (NEM) yazın bunaltıcı olduqu qibi kışın üşütür,buna çözüm olarak 3-4adet 2, 3litrelik pet şişeleri ılık suyla doldurup klimanın kullanıldıqı alanda odanın her köşesine koyarak nemi arttırabilir miyiz ?

Katılıyorum abi keza yazın sıcaklıklardan bunalmamızı saqlayan faktör sıcaklık değil nem oluyor genelde. İyiki bizim nem yazın çok olmuyor (ilçemiz Hasankeyf'in baraj olmasıyla nem biraz arttı ama sizin oralar kadar değil yine iyiyiz) kışları kuru soğuk dediqimiz şey aslında hawada nemin az olduğundan kaynaklı diye biliyorum yanlışım warsa düzeltin. Tüm bunları qöz önünde bulundurarak dediğiniz doqru (NEM) yazın bunaltıcı olduqu qibi kışın üşütür,buna çözüm olarak 3-4adet 2, 3litrelik pet şişeleri ılık suyla doldurup klimanın kullanıldıqı alanda odanın her köşesine koyarak nemi arttırabilir miyiz ?
Denedim abi işe yaramadı. USB ile çalışan minik buhar makineleri var bir de onunla deneyeceğim bakalım :)

Tavsiyeleriniz ile İzmir Dikili bayisinden midea Xtreme Save 12000 btu bir klima aldım. Klima monte edildi ancak...
1. Klimanın hemen arkasına dış üniteyi taktırmama rağmen 4 metre bakır boru kısaltılmadı dış ünitenin arkasına dürüp koydular.
2. Klimanın montajında vakum sadece 1-2 dakika yapıldı.
Sorum şu
Borunun dış ünitenin arkasında öyle durması mantıklı mı kısaltılsa soğutucu sıvının daha verimli kullanılmasını sağlayıp fayda vermez miydi.
Ayrıca 2 dakika vakum yeterli mi? Henüz klimaya elektrik verilmedi bir sorun varsa düzeltilebilir mi

Tavsiyeleriniz ile İzmir Dikili bayisinden midea Xtreme Save 12000 btu bir klima aldım. Klima monte edildi ancak...
1. Klimanın hemen arkasına dış üniteyi taktırmama rağmen 4 metre bakır boru kısaltılmadı dış ünitenin arkasına dürüp koydular.
2. Klimanın montajında vakum sadece 1-2 dakika yapıldı.
Sorum şu
Borunun dış ünitenin arkasında öyle durması mantıklı mı kısaltılsa soğutucu sıvının daha verimli kullanılmasını sağlayıp fayda vermez miydi.
Ayrıca 2 dakika vakum yeterli mi? Henüz klimaya elektrik verilmedi bir sorun varsa düzeltilebilir mi
Hoşgeldiniz.
Borunun 3 metreden aşağı olmaması tavsiye edilmekle birlikte kesmemeleri sizin için avantaj, aksine genelde insanlar servislerin boruyu neden kesip götürdüklerini şikayet ederler.

2 dakika vakum olmaz, 2 dakikada yapılan vakum zaten vakum olmaz, o gelen arkadaşlara söyleyin ''Aynen bu ifadeyi gösterebilirsiniz'' bokunu çıkartmasınlar. Doğru düzgün vakumu yapılsın sonra enerji verin lütfen ürüne.

Tamam ''Motor güçlüyse 5-8 dakika sorun olmaz'' falan diyoruz ama bu kadarı da iyi niyeti susitimal artık.

Manometre eksi 1 basınca düştükten sonra buharlaşma başlar. Mevzu eksi 1 basınca düşmesi değil sadece, eksi 1 basınca düştükten sonra başlayan buharlaşmanın dışarı atılması için bir süre tanınması gerekir makineye, bu nedir kardeşim 2 dakika? Ayıptr ya hu.

Okutun bu yazıyı gerekirse benim hiç kimseden çekineceğim bir şey yok, işi uzatırlarsa bu işi teknik müdüre kadar taşır ve hatta daha da inata binerse dilekçenizi ben yazar, 6502 Madde 13 den komple ürünü iade ettirtirim size, THH den sizin iade kararınız çıkana kadar o klimayı kullandırtırım size, aylarca kullanılmış klimayı 6 ay sonra paşa paşa iade alırlar sonra götürsün kendi evlerine taksınlar..

Ekli dosyayı görüntüle 21431

Ne klima ne kombi açık iç ortam böyle.
Bizde artı eksi fark efsane 😃
Screenshot_20241026_192232.jpg

Şu an masamdaki derece 25.1
Doğu cephe 27.1, güney cephe 28.8 ve ben her daim üşümeyi başaran birisi olarak az evvel uzun kollu polar aldım üstüme :D

Yahu bütün yaz bana sataşıp duruyorlar ''27 de klima mı kullanılır'' diye :D
E kardeşim şu an iç ortam 25.1 derece ve ben üşüyorum diye polar giymişim sizce benim gibi birisi klimayı klaçta kullanabilir ki :kiskis

Ekli dosyayı görüntüle 21432 Ekli dosyayı görüntüle 21433
Abi Midea 24 derecede ortamı 26 27 derece yapar 🤣 10 dakika tam gaz çalışır sonra termostat 😃

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri