Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

ortalama 11kwh klima 8kw diğer cihazlar
24 saatlik mı? Bizde alt katta 18 ve 12 binlik sabah 07:00 da çalışmaya başlar ve gece 00:00 da kapanır, üst kat yatak odalarında olan 12 ve 9 binlik akşam 21:00 da çalışmaya başlar ve sabah 07:00 da kapanır. Akşam 21:00 ve 00:00 arasında dört klimada aktif çalışıyor. Alt katta olanlar 23⁰ set üst katta olanlar 21⁰ set durumda en ideal ve rahat ettiğim ayarlar bunlar. Alt kat klimaları 18 ve 12 bin BTU olarak toplamda 30000 BTU ile şuan 80 m² alana hakim 23⁰ set değerindeki klimalar bu alanı 45 dk içerisinde 24⁰ ye ulaştırıyor, geceden klimaları 7 saat kapalı kalan bu alan sabah 21⁰ ye gerilemiş oluyor. Üst kat klimaları 12 ve 9 bin olarak toplamda 21000 BTU ile 50 m2 alana hakim yatak odası kliması oldukları için 21⁰ set değerinde tutuyorum, odalar klimalar kapalı olduğu süre içerisinde 19 20⁰ seviyelerine düşüyor, klimalar çalışmaya başlayınca bir saat içerisinde 22⁰ oluyor, yatak odasında uyumak için bu ayarlar çok ideal oluyor.

24 saatlik mı? Bizde alt katta 18 ve 12 binlik sabah 07:00 da çalışmaya başlar ve gece 00:00 da kapanır, üst kat yatak odalarında olan 12 ve 9 binlik akşam 21:00 da çalışmaya başlar ve sabah 07:00 da kapanır. Akşam 21:00 ve 00:00 arasında dört klimada aktif çalışıyor. Alt katta olanlar 23⁰ set üst katta olanlar 21⁰ set durumda en ideal ve rahat ettiğim ayarlar bunlar. Alt kat klimaları 18 ve 12 bin BTU olarak toplamda 30000 BTU ile şuan 80 m² alana hakim 23⁰ set değerindeki klimalar bu alanı 45 dk içerisinde 24⁰ ye ulaştırıyor, geceden klimaları 7 saat kapalı kalan bu alan sabah 21⁰ ye gerilemiş oluyor. Üst kat klimaları 12 ve 9 bin olarak toplamda 21000 BTU ile 50 m2 alana hakim yatak odası kliması oldukları için 21⁰ set değerinde tutuyorum, odalar klimalar kapalı olduğu süre içerisinde 19 20⁰ seviyelerine düşüyor, klimalar çalışmaya başlayınca bir saat içerisinde 22⁰ oluyor, yatak odasında uyumak için bu ayarlar çok ideal oluyor.
benim dükkanın verileri. 24 saatlik aksam 10 sabah 9 arası 5 kw harcıyor o yüzden kapatmıyorum . Sabah 9 aksam 9 civarı da denedim dükkan buz oluyor ilk geldiğimde 3-4 saat ful tempo çalışıyor aynı tüketime denk geliyor.

Bu arada gündüzleri 10-11 derece geceleri 2-3 derece civarı şuanda bulunduğum yer. cumartesi günü -4 -5ler gelecek bakalım neler olacak

Aynı devam abi 😃 bizde alanı artı klima ile daraltıyoruz geçen seneki 2 klima tüketimine göre bu sene 4 klima ile sanki daha düşük fatura ödeyeceğiz. 😃
Görelim bakalım nasıl olacak. Benim de tek bildiğim, bu kış benim en ucuz kış mevsimim olacak sanırım. :D
evde 3 klima, kutu gibi ev, dün hatuna dedim ki ''3 klimayı da 1 Aralık tarihinde 23 derecede ayarlayıp açık bırakalım tüm kapıları, bakalım 3 klima ile 65m2 ev 23 dereceye ayarlı klimalarda aylık ne sonuç getirecek. Bir de bunu deneyelim bakalım. 🤗

Görelim bakalım nasıl olacak. Benim de tek bildiğim, bu kış benim en ucuz kış mevsimim olacak sanırım. :D
evde 3 klima, kutu gibi ev, dün hatuna dedim ki ''3 klimayı da 1 Aralık tarihinde 23 derecede ayarlayıp açık bırakalım tüm kapıları, bakalım 3 klima ile 65m2 ev 23 dereceye ayarlı klimalarda aylık ne sonuç getirecek. Bir de bunu deneyelim bakalım. 🤗
Yalıtım ve hakimiyet alanı çok önemli klimalar uygun bir alana hakim olduğu sürece ekonomik olacaktır Abi Bir de bu yeni Elektrik sübvansiyon uygulaması nasıl olacak bir kanun çıkartıyorlar kimse nasıl uygulanacağını bilmiyor ilginç olanı kendileri de bilmiyor 🤣

Yalıtım ve hakimiyet alanı çok önemli klimalar uygun bir alana hakim olduğu sürece ekonomik olacaktır Abi Bir de bu yeni Elektrik sübvansiyon uygulaması nasıl olacak bir kanun çıkartıyorlar kimse nasıl uygulanacağını bilmiyor ilginç olanı kendileri de bilmiyor 🤣
Onlar polemiğe girmeyen taraf abi, sokup geçiyorlar :kiskis

Bu arkadaş -3 derecede Midea Xtreme 18000 BTU test ediyor klima 70m² alana hakim. Klima minimum 645Kwh değerine iniyor ama alan hakimiyeti çok iyi diyebilirim. Midea'nın kağıt üzerinde en fazla tüketim yapan modeli 18000 BTU Xtreme serisi bu klima avantajları ve dezavantajları konusunda tartışmaya açık 🙂 Xtreme serisi 24000 BTU bile ısıtmada kendini 300watt seviyesine kadar kısarken 18000 lik bu model bizleri şaşırtıyor. 😁
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Dostlar herkese hayırlı akşamlar havaların soğuması ile birlikte 38⁰ sabit üfleme ile termostat yapmadan ısınıyoruz. 🔥

.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-11-24-21-01-01-622_com.nuvia.cosa.jpg
    Screenshot_2024-11-24-21-01-01-622_com.nuvia.cosa.jpg
    37.6 KB · Görüntüleme: 12

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri