Direk prize takılan küçük modeller var Tapo P100 boyutunda ama kendine hayrı yokbende baya baktımda düşük güçte çalışan bir alet bulamadım hepsi 2000 w![]()
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Direk prize takılan küçük modeller var Tapo P100 boyutunda ama kendine hayrı yokbende baya baktımda düşük güçte çalışan bir alet bulamadım hepsi 2000 w![]()
https://sctoptan.com/500-w-mini-ele...ilir-fanli-isitici-otomatik-sicaklik-kontrolubende baya baktımda düşük güçte çalışan bir alet bulamadım hepsi 2000 w![]()
Yok abi bu yaptığımız ayar kış modu için etkin.Sağolasın abi cuma geliyor gelince o testlerede başlarız. Şimdi abi bu ayarları yaptık yaz modunda bı sorun yaşamayız değil mi? Ekonomik açıdan da bakarsak![]()
Biz de Kuşadasında yaşamıştık bunu, tüketici aramıştı banyosuna giremiyormuş.Herkese günaydın
Alem nelerle uğraşıyor bizim derdimize bak dünyada bir ilk
Ekli dosyayı görüntüle 23261
aklıma taponun programlama işi geldi
kafamda şöyle bir senaryo oluşturdum
tapoyu her gün 24 saat boyunca 10 veya 20dk çalış kapan geri açıl şeklinde ayarlasam nasıl olur acaba resimdeki sobanın tek gözü 250 300w civarında çekiyor.
bu şekilde klimanın sıcak hava ulaştıramadığı odaya bu ısıtıcı yerden yardımcı olursa en azından bizi kurtarır klima setine yüklen meyiz diye düşündüm farklı fikiri olan varsa açığım.
piyasadaki en düşük wattlı ısıtıcılar 500w
Şimdi abi olaya biraz farklı bakmak lazım zira burada işin içine watt girer, joule girer, kalori girer, odanın hacminden hareketle yaklaşık kütlenin hesaplanması gerekliliği girer, havanın özgül sıcaklığı ve gerekli ısı enerjisi girer.aklıma taponun programlama işi geldi
kafamda şöyle bir senaryo oluşturdum
tapoyu her gün 24 saat boyunca 10 veya 20dk çalış kapan geri açıl şeklinde ayarlasam nasıl olur acaba resimdeki sobanın tek gözü 250 300w civarında çekiyor.
bu şekilde klimanın sıcak hava ulaştıramadığı odaya bu ısıtıcı yerden yardımcı olursa en azından bizi kurtarır klima setine yüklen meyiz diye düşündüm farklı fikiri olan varsa açığım.
piyasadaki en düşük wattlı ısıtıcılar 500w
Abi montaj yapıldı mı senin? Veya ne zaman yapılacaktı acep?Allah razı olsun Adem abi.
Başım gözüm üstüne,görselleri mutlaka atacağım tabiki
Merhaba. Soğuk kış günlerinde sıcak ve güzel haberlerinizi bekliyoruzÇok teşekkürler, elbette tüm süreci elimden geldiğince paylaşacağım.
abi genel olarak bakacak olursak bu tek göz ısıtıcı 20m2 kapalı odayı çeviriyor bunu klima nın olmadığı bir gün dış sıcaklık 5° iken denedim tabi yalıtımı saymayayım ona yapacak birşeyim yok yalıtım yok.Şimdi abi olaya biraz farklı bakmak lazım zira burada işin içine watt girer, joule girer, kalori girer, odanın hacminden hareketle yaklaşık kütlenin hesaplanması gerekliliği girer, havanın özgül sıcaklığı ve gerekli ısı enerjisi girer.
Senin konuda değişken çok fazla, biraz belirleme yapmak gerekir, mesela kaç m2 den ziyade kaç m3 bir hava olduğu, bu metreküp üzerinden kütle hesaplaması yapılması gerekliliği vs diye ilerlemek gerekir.
Yani ben mesela şöyle bakarım konuya ''300watt güç tüketen bir elektrik sobası 1 saatte kaç kalori ısı üretebilir?'' veya ''20m2 2.70m tavan yüksekliği olan, iyi izolasyonlu bir odanın, dış ortam 10 derece ve iç ortam 15 dereceyken 20 dereceye getirilmesi için ne kadar enerji tüketilir?''
Sanki bu sorulara cevap bulursak senin aklındaki sorular da o derece cevap bulabili rmi bilemedim ne dersin?
Bence klasik elektrikli ısıtıcı yerine. Halı altı ısıtıcı kullanırsan daha homojen bir ısıtma yaparsın. Normal elektrikli ısıtıcı da klima gibi ağırlıklı yukarıya ısı veriyor.abi genel olarak bakacak olursak bu tek göz ısıtıcı 20m2 kapalı odayı çeviriyor bunu klima nın olmadığı bir gün dış sıcaklık 5° iken denedim tabi yalıtımı saymayayım ona yapacak birşeyim yok yalıtım yok.
şimdi benim sorunum şu oturma hizasında sorun yok ama sıcaklığın döndüğü odaların tabanında sürekli bir serin hava sirkülasyonu var taban 20° ise oturma hizası 25° 26°
tabi bu durum klimalı oda için geçerli diğer terste kalan odanın oturma hizası 23° ise taban daha düşüktür onu ölçmedim ölçeceğim buda bize ister istemez etki ediyor.
tam karşısındaki odada sorun yok oraya hava direkt olarak vuruyor ama işte hava sağa dönüpte terste kalan odaya direkt giremiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 23268
onuda araştırma yapayım bakalımBence klasik elektrikli ısıtıcı yerine. Halı altı ısıtıcı kullanırsan daha homojen bir ısıtma yaparsın. Normal elektrikli ısıtıcı da klima gibi ağırlıklı yukarıya ısı veriyor.
https://www.trendyol.com/markanial/...6?merchantId=767432&boutiqueId=61&v=180-x-400onuda araştırma yapayım bakalım
Tabi yaaaa, Biz Bodrum Turgutreiste bir dönem şu elektrikli yatak ısıtıcılarından kullanmıştık.Bence klasik elektrikli ısıtıcı yerine. Halı altı ısıtıcı kullanırsan daha homojen bir ısıtma yaparsın. Normal elektrikli ısıtıcı da klima gibi ağırlıklı yukarıya ısı veriyor.
Abi linkini verdiğim üründe termostatyok. Anladığım kadarı ile de güçlü bir ürün. Sonuç kontrolsuz ısınma olabilir. Biradet termostat takılarak hem tüketim azalır hemde konfor artar.Tabi yaaaa, Biz Bodrum Turgutreiste bir dönem şu elektrikli yatak ısıtıcılarından kullanmıştık.
Ayrıca @gölge46 şu ısıtıcı boyalardan neden düşünmedin? Hani şu Trafolu çalışanlardan?
abi adam düşük enerji tüketimi yazmış açıklamada onada 1000w yazmış@gölge46 180x300 santim için tüketimEkli dosyayı görüntüle 23269
abi daha yeni kafa dank etti dünden beridir araştırma yapıyorum onada bakayım güvenlik ve tasarruf ön planda.Tabi yaaaa, Biz Bodrum Turgutreiste bir dönem şu elektrikli yatak ısıtıcılarından kullanmıştık.
Ayrıca @gölge46 şu ısıtıcı boyalardan neden düşünmedin? Hani şu Trafolu çalışanlardan?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.