Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Midea nin bazı modellerinde Clean Modu var bildiğim kadarı ile iç ünite serpantini dondurup hızlı ısıtarak bakteri temizliği yapıyordu. Bu modda serpantin kaç dereceye kadar soğuyor ve bu mod tam olarak kaç dakika sürüyor. Bu esnada cross fan az da olsa dönüyor mu duruyor mu. Made in İRFAN inveterklima kontrol kartı ilerleme aşamasında modları ve özellikleri kodlamaya çalışıyorum. İş 2 satır koda baktığı için işe yarar tüm modları ekleyeyim. Bunun dışında olması gerektiğini düşündüğünüz bir mod ayar var mı. Ekleyip deneme yapayım.

Son düzenleme:
Midea nin bazı modellerinde Clean Modu var bildiğim kadarı ile iç ünite serpantini dondurup hızlı ısıtarak bakteri temizliği yapıyordu. Bu modda serpantin kaç dereceye kadar soğuyor ve bu mod tam olarak kaç dakika sürüyor. Bu esnada cross fan az da olsa dönüyor mu duruyor mu. Made in İRFAN inveterklima kontrol kartı ilerleme aşamasında modları ve özellikleri kodlamaya çalışıyorum. İş 2 satır koda baktığı için işe yarar tüm modları ekleyeyim. Bunun dışında olması gerektiğini düşündüğünüz bir mod ayar var mı. Ekleyip deneme yapayım.
Turbo mod olsun 1 saat içinde otomatik kapansın yada istenilen ısıya gelince
Birde Daikin de olan kompresör limitleme olsun bu termostat yapmanın da önüne geçer yada aralığı uzatır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Turbo mod olsun 1 saat içinde otomatik kapansın yada istenilen ısıya gelince
Birde Daikin de olan kompresör limitleme olsun bu termostat yapmanın da önüne geçer yada aralığı uzatır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Şans eseri çok ayrıntılı dokümana ulaştım ısıtma soğutma da min ve Max kompresör frekansları, kompresör koruma için kademeli hizlanma için tavsiye edilen frekans değerleri gibi gibi tonla bilgi var. Belgeye ulaşana kadar kara kara düşünüyordum. Hem algortma hemde kompresörün limitlerini bilmiyordum. Hepsi yazıyor. Şuan ki algoritmada örnek soğutma için komp minimum frekans 28 Hz belirtilmis Max 96 set değerine göre yüksek bir frekanstan başlayıp şartları sağlarsa 28 e inecek oda fazla giderse termostat yapacak şekilde yaptım.

Hâlâ baska klimalarda gördüğünüz ve keşke olsaydı dediğiniz özellikler varsa imkan dahilinde ekleyeyim. Şu an sadece algoritma yazıyorum. Donanım kısmı için yurtdışından malzeme bekliyorum. Gelince fiziksel denemeler başlayacak. Ama o gelip deneyesiye kış bitecek gibi.

Hâlâ baska klimalarda gördüğünüz ve keşke olsaydı dediğiniz özellikler varsa imkan dahilinde ekleyeyim. Şu an sadece algoritma yazıyorum. Donanım kısmı için yurtdışından malzeme bekliyorum. Gelince fiziksel denemeler başlayacak. Ama o gelip deneyesiye kış bitecek gibi.
abi bizim klimanın ayarlarıyla oynanamıyor mu yaz kış 100watt yaksın :naughty

abi bizim klimanın ayarlarıyla oynanamıyor mu yaz kış 100watt yaksın :naughty
Öğrendiğim kadarı ile öyle birşey yok :hihi Herşey kompresorde bitiriyor. Mesala benim emekli daikinin komp min 28 Hz çalışma frekansı demişler ve o frekans karşılığı da 450w olarak belirtmişler. 12-13 Hz e kadar inen komp. Lar var. Bu alt limit kompresörün verimli yağlama işleminin yapılabildiği minimum frekans. Denemeler yapacağım 20 nin altina inebilir miyim bilemiyorum.

Öğrendiğim kadarı ile öyle birşey yok :hihi Herşey kompresorde bitiriyor. Mesala benim emekli daikinin komp min 28 Hz çalışma frekansı demişler ve o frekans karşılığı da 450w olarak belirtmişler. 12-13 Hz e kadar inen komp. Lar var. Bu alt limit kompresörün verimli yağlama işleminin yapılabildiği minimum frekans. Denemeler yapacağım 20 nin altina inebilir miyim bilemiyorum.
merak ettiğimiz klimanın ne kadar alt frekanslara inebildiğni anlarız o kompresör frekans değerlerine nasıl bakabiliriz :alala kompresör bilgilerde mi

Sizde havalar nasıl arkadaşlar burası 30.5 derece şuan soğutma moduna geçtik 😀

Screenshot_20250306_143016_com.daikineurope.online.controller.webp

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri