Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Telefondan mı yazıyorsun abi pc den mi
O yazıyı pc den yazdım. Telefondan çok önemli veya acil bir şey olmadıkça uzatmıyorum.

Hatta ben instada soru cevaplarken bile sesli mesaj kullanıyorum çoğu zaman zira yazmak uzun sürüyor,

O nedenle yakında canlı yayınları arttıralım ki daha efektif sonuçlar alalım diyoruz @İlteriş Yılmaz ile.

Abi okadarda olmaz mesela odanın koltuklarının altı klima tv üstü bir mesafesi arasında en az 1 derece fark olması lazım
? Aynı seviye farklı eşyalar. Aşağı yukarı seviyede ısı farklılığı olması normal.

Ekli dosyalar

• IMG_20231217_011324.jpg
    IMG_20231217_011324.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20231217_011317.jpg
    IMG_20231217_011317.jpg
    37.1 KB · Görüntüleme: 17
Ahahaha bir gün bir klimayı beraber montaj yapmak büyük keyif verirdi :)

O panç takılı makinenin titretmesinin verdiği haz mmmhhhh mamma miaaa :D
Abi seni montaj yaparken hayal edemiyorum artık benim gözümde sen sadece kontrol yönetim ekibisin sen eline panç alsan ben anlamasam bile abi ver onu ayıp ya der alırım elinden ??

O yazıyı pc den yazdım. Telefondan çok önemli veya acil bir şey olmadıkça uzatmıyorum.

Hatta ben instada soru cevaplarken bile sesli mesaj kullanıyorum çoğu zaman zira yazmak uzun sürüyor,

O nedenle yakında canlı yayınları arttıralım ki daha efektif sonuçlar alalım diyoruz @İlteriş Yılmaz ile.
Takipteyiz abi ??☺️

Isı farklılığı normalde bence daha çok olmalı diye düşünüyorum mesela bir odanın en altı ile en üstü arasında 1,5 derece fark gördüm ben
Gayet normal ? seviye farkı var ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231217_012203_Burst01.jpg
    IMG_20231217_012203_Burst01.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20231217_012220.jpg
    IMG_20231217_012220.jpg
    49.7 KB · Görüntüleme: 15
Abi seni montaj yaparken hayal edemiyorum artık benim gözümde sen sadece kontrol yönetim ekibisin sen eline panç alsan ben anlamasam bile abi ver onu ayıp ya der alırım elinden ??
O senin gönlünün güzel bakmasından kardeşim :D
Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.
Eline hilti değmemiş tiplerin , @mbirol gibi ustalarımızın olduğu ortamlarda ahkam kestiği yıllar çok da eskide kalmadı.
Neyse ki sosyal mecradan büyük ölçüde temizledik el birliği ile.
Adam yılların klimaforumunun sahibi, ömrü bu sektörün mutfağını bırakın göbeğinde geçirmiş, Çin de klima fabrikalarını gezmiş görmüş mühendisleri ile yıllarca istişare etmiş, bu adam bile illallah etti bu sosyal medya tiplerinden sonunda.

Hiç dikkat ettiniz mi @mbirol ustamız genelde agresiftir yazarken. Evet agresif ama başından sonuna kadar haklı zira bıkmış artık adam.
Tahammül kalmamış, tolere değeri sıfırın bir tık üstünde. Sektör bir yandan, sosyal mecra bir yandan, tüketiciler diğer yandan artık adamda toleransın T si kalmamış durumda.

Çok ciddi değerler kaybettik yıllar boyunca dostlar. Gerek gerçek sektörel anlamda ve gerekse kutsal hazine kaynağı olması gereken sosyal mecrada.

O nedenle sizler çok kıymetlisiniz benim gözümde zira bu konuyu gerçekten sevdiğiniz sohbetlerinizden anlaşılıyor.
Ben istisnasız her mesajınızı okuyorum benimle ilgisi olsun ya da olmasın :ok

O nedenle abi sizlerle montaj yapmak da, hilti kullanmak da şereftir benim için :cool::cay

Aynı seviye her alan bölge eşya
Sonra şu İLETKENLİK meselesini tartışmaya açalım dostlar.

Aynı oda, aynı sıcaklık, aynı hava, aynı duvar ama oturduğun yerden kalkıp duvara dokunduğunda ''Ooo soğukmuş'' diyorsun.

Hava da 25 derece, duvar da 25 derece, neden havaya ''Ooo soğukmuş'' demiyoruz da duvara dokununca söylüyoruz?

Aynı zamanda yıllardır bazı konularda verdiğim hep aynı örnek vardır.

Kış ayı, dışarıda kar yağmış, Otobüs durağının üstü korunaklı ama açık havada olan yan yana iki bank var. Banklardan birisi tahta, diğeri demir. Neden kimse gidip demire oturmuyor da tahtaya oturuyor? Neden herkes ''Demir soğuktur şimdi, gel tahtaya otur'' diyor?

Hava sıcaklığı 2 derece olduğuna göre , saat de gece 11 olduğuna göre sizce demir kaç derece? Tahta kaç derecedir o esnada?

Aynı oda, aynı sıcaklık, aynı hava, aynı duvar ama oturduğun yerden kalkıp duvara dokunduğunda ''Ooo soğukmuş'' diyorsun.

Hava da 25 derece, duvar da 25 derece, neden havaya ''Ooo soğukmuş'' demiyoruz da duvara dokununca söylüyoruz?

Kış ayı, dışarıda kar yağmış, Otobüs durağının üstü korunaklı ama açık havada olan yan yana iki bank var. Banklardan birisi tahta, diğeri demir. Neden kimse gidip demire oturmuyor da tahtaya oturuyor? Neden herkes ''Demir soğuktur şimdi, gel tahtaya otur'' diyor?

Hava sıcaklığı 2 derece olduğuna göre , saat de gece 11 olduğuna göre sizce demir kaç derece? Tahta kaç derecedir o esnada?
Abi ben İrfan arkadaşımız odanın farklı bölgelerinde farklı sonuçlar almış ona istinaden benim evimde böyle bir sorun yok diye anlatmaya çalıştım. ?
Prime var bizde soğutma hızı ve tüketimi çok iyi ama işte fan yavaşlayınca uzun süre açık kalıp ortam tam ayar sıcaklığına gelmediyse odanın farklı yerlerinde farklı sıcaklık oluyor ve rahatsız ediyordu benim tecrübelerim.

Demir ve tahta bank ısıları aynıdır ama Demir bank ısıyı daha hızlı iletir ? Pazar sabah 07:52 ?

Son düzenleme:
O senin gönlünün güzel bakmasından kardeşim :D
Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.
Eline hilti değmemiş tiplerin , @mbirol gibi ustalarımızın olduğu ortamlarda ahkam kestiği yıllar çok da eskide kalmadı.
Neyse ki sosyal mecradan büyük ölçüde temizledik el birliği ile.
Adam yılların klimaforumunun sahibi, ömrü bu sektörün mutfağını bırakın göbeğinde geçirmiş, Çin de klima fabrikalarını gezmiş görmüş mühendisleri ile yıllarca istişare etmiş, bu adam bile illallah etti bu sosyal medya tiplerinden sonunda.

Hiç dikkat ettiniz mi @mbirol ustamız genelde agresiftir yazarken. Evet agresif ama başından sonuna kadar haklı zira bıkmış artık adam.
Tahammül kalmamış, tolere değeri sıfırın bir tık üstünde. Sektör bir yandan, sosyal mecra bir yandan, tüketiciler diğer yandan artık adamda toleransın T si kalmamış durumda.

Çok ciddi değerler kaybettik yıllar boyunca dostlar. Gerek gerçek sektörel anlamda ve gerekse kutsal hazine kaynağı olması gereken sosyal mecrada.

O nedenle sizler çok kıymetlisiniz benim gözümde zira bu konuyu gerçekten sevdiğiniz sohbetlerinizden anlaşılıyor.
Ben istisnasız her mesajınızı okuyorum benimle ilgisi olsun ya da olmasın :ok

O nedenle abi sizlerle montaj yapmak da, hilti kullanmak da şereftir benim için :cool::cay
Adem aga değerlendirmelerin için teşekkür ederim. Ben bu forum ve sosyal medya ya insanlara tecrübem aktarmak faydalı olmak için çıktım. Ama aynı zamanda ticaretin içinde olmam da bazılarının ağzında sakız oldu. Saldıracak yer bulamayınca bizi mal pazarlamak vs ile itham ettiler. Aslında onlarda çok iyi biliyordu ki biz para ile değişmeyiz. Değişseyidik zaten şimdi burada işimiz olmazdı. Ha onların saldırısı aslında tamamen bizim kat ettiğimiz yol bizim sevilmemiz sayılmamız idi. Mutlaka sevmeyende vardır. Ama o tipler hakikaten acayip düşünen, toplumdan tecrit olmuş, başkalarının da başarısını hazmademeyen tiplermiş bunuda yaşadık gördük.. Neyse bunlar geride kaldı. Kapatalım bu defteri.

Bu arada bu konuyu takip ediyorum ilk günden. Bakayım dedim konu nereye gidecek.
Tekniği severim bilirsiniz. Şu ısı algısı ile ilgili atalım ortaya bakalım teknik bir tartışma. Sen giriş yapmışsın aslında. Ben daha hissedici daha bariz bir örnek vereyim.
50 derece hava sıcaklığında ne kadar durabilirsin. 50 derece suyun içinde ne kadar durabilirsin.
Klima ile çok ilişkilidir bu. Klima (aslında Sogutmada sistemi) insan gibi canlı dır aslında çalışma sistemi olarak. İnsan vucudu ısı algısı ne ise klimada o şekilde dir ısı algısı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Diyorki bir çok kişi klima iç ortamı yakaladı, neden kısmadı, yada çok kıstı vs. Herkes, sanıyor ki klima sadece oda ısısını göre hareket eder. Soğutma tekniği ve verimlilik bilgisi olmayınca malesef ki durum bu şekilde anlaşılır.
Bakalım Superheat Subcoling ne imiş çözen olacak mı.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri