Diğer yandan dün oldukça canımı sıkan bir mahkeme kararı okudum.
Vatandaşın %100 haklı olduğu ve haklı olduğunu bildiğim için Komisyondaki arakdaşlara da durumu izah edip gerekçeli kararı o doğrultuda çok teknik detayları da girerek yazdığım, belli ki muhterem(!) Hakim Bey'in okumaya bile tenezzül etmeden, yine muhtemelen arpalanmış bir bilrikişi raporu çerçevesinde bizim aldığımız kararı bozduğunu gördüm. Ne hikmetse kararı alan Hakim daha önce de Hepsiburada müşterisinin yine %100 haklı olduğunu bildiğimiz için lehinde yazdığımız kararı da bozan Hakim çıktı.
Şimdi burada biz söyledik diye %100 haklıyız da demiyoruz elbette, Fiyat etiketi yönetmeliğine göre bir firma bir ürünü bir fiyattan listelemiş ve vatandaş da o ürünü satın almışsa ''Kusura bakmayın yanlış yazmışız' diyerek satışı iptal edemezsin olay bu derece basit. Bu sahtekâr HB malı ucuzdan satıyor, tüketicilerin bazılarına yollayıp bazılarına yollamıyor, tüketici bize delilleri ile sunup biz de inceleyip tüketici lehine yazıyoruz dosyayı, Hakim Bey firma lehine kararı bozuyor ve tüketici iki dosyadan 4600+4600tl vekalet ücreti ödemek zorunda kalıyor bir de üstüne.
Bu dünkü olayda ise 2 yıl önce şebeke elektirğinden aynı binada 5 abonenin belli kısım cihazları patlıyor, ben gidip yerinde tespit yapıyor ve bütün ölçümleri fotoğraf ve video ile kayıt altına alıp gerekçeli kararını yazıyorum, Komisyondaki 5 üye imzalayıp dosyayı kabul ediyor ve kabul ederken de diyoruz ki ''Olur da dosya mahkemeye giderse, kararı almamıza sebep olan tüm ölçümlerin kayıtları elimizde var, Hakim talebi ile arşivlediğimiz bu görüselleri delil nitelikli sunabiliriz''
Muhterem(!) Hakim belli ki dosyayıo okumaya bile gerek görmediği için bizim zaten yaptığımız ölçümleri, Arpalanmış bir bilirkişinin tüketici evine dahi GİTMEDEN yazdığı ve bazı ifadelerinde ''muhtemelen yoktur'' gibi cümleler kurduğu bir rapora istinaden kararımızı bozuyor ve yine tüketici bu sefer takribi 9000tl masraf ve vekalet ücreti ödemek zorunda kalıyor hem de 2 sene evvel cihazlarını yaptırmak için harcadığı 10.500tl yetmezmiş gibi.
Ürünler benim değil, para benim cebimcen çıkmıyor ama canım çok sıkkın dostlar çok.
Bugün bu konuyu ele alıp mahkeme kararını ve bilirkişi raporusnu kamera karşısında okuyacağım.
Bu içerikler herkese sıkıcı geliyor izlemiyor olsa da ben en azından içimi dökmüş olacağım.
Adaleti bu hale getirenlerin, firmalardan arpalanıp vatandaşın hakkını yiyenlerin Allah Bin Türlü Belasını versin..