Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

ilk kez dikkatimi çekti birde 200tl internette
Küçük parça taşa benzer sertlikte üzerinde yumuşak pamuk içinde birşeyler var ama ne?
Parfüm olduğunu zannetmiyorum da çözemedim hatta çözmek istemiyom vazgeçtim birde ona kafa yormayım?
Samsung efendi kim bilir ne koydu oraya ?
Koku olayı bu klimalarda bana imkansız geliyor.

Orada dimi abi ben bakmadım hiç oyüzden sordum nerde diye :)
IMG_20240128_005929.jpg
guncelledim resmi ta bak orda?

Son düzenleme:
Merhaba

Termometre ile olctum.

Dis hava sicakligi 9 derece. Oda sicakligi 19.7 derece. Odamiz buyuk baya. Klima 25 derece fan orta ayarli. Klimadan cikan hava 39.2 derece. Bu durumda klima dogru sicaklikta ufluyor diyebilir miyiz ? Yani performansindan emin olmak istiyorum aslinda klimanin
Abi arçelik beko klimalarda sistem biraz karışık ben çok üfleme testi yaptım algoritmasını kendiside bilmiyor bence ama oda sıcaklığın 20 derece iken yukardan emme sıcaklığı ortalama 25 derece vardır diye düşünüyorum ve kaliteli bir klimayı oda 20 derece iken 30a alıp fanı kısıp çalıştırdığında hep emme ve üfleme arasında farkı 25 derece gördüm bu değer bazen 20 oldu bazen 15 sende bir denermisin üfleme sıcaklığı 50 nin üstüne çıkması lazım gree cihazım ile şöyle bir test resmi paylaşayım

Ekli dosyalar

• IMG_0990.jpeg
    IMG_0990.jpeg
    40 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0995.jpeg
    IMG_0995.jpeg
    26.5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_0994.jpeg
    IMG_0994.jpeg
    49.6 KB · Görüntüleme: 16
Dış iç ve set değerleri çerçevesinde makas aralığına göre anormal görünmüyor, bende genelde 40.2 40.8 39.7 dolaylarında değişiyor

Dün gece dış ortam 6 dereceyken iç ortam 24 dü ve 22 ye ayarlı klimam 39.7 derece üflüyordu, o esnada anlık tüketim yine 354 watt şeklindeydi.

Klimalar bazen dengeyi korumak için kompresörü üst frekansa zorlayıp 3-5 dakikalığına kompresörü fazla sıkıştırıp daha yüksek sıcaklık verip ortalamayı biraz yükseltip sonra tekrar normal seyir moduna geri dönüyor.
Abi sende set 22 iç ortam 24 ken 40 üflüyorken arkadaşta set 25 iç ortam 20 iken 40 üflüyor yani klima görevine daha yaklaşamamış bile bence üfleme çok düşük

Bende şu hava durumlarını çözemedim devletin meteoroloji istasyonu Dulkadiroğlu yazan oluyor şehrin az batısında konuşlandılmış yerini biliyorum dağ ile önünde binalar vs var 1.6° demiş hava çok bulutlu yazmış saatliğine ama hava açık

Telefonun uygulamasıda konumumdan az yukarıdaki bölgeden alıyor araba ile 10dk dereli olarak geçiyor orada -2 hissedilen -6 diyor neye inanalım bende anlamadım burada tam şehrin doğu kesimi düz ve dağ ile arada engel yok ?

Benim minik termo ve klima 4.4 demiş tabi avlu içinde belki mahalleye çıkarırsam oda düşer ?

Amaaan hele bunada kafa yormayım ben en iyisi iyi olur inşallah ?
Screenshot_2024-01-28-02-00-59-83_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg

Screenshot_2024-01-28-01-53-36-08_6b56228b05e23c2a174bb38e0a9efb9f.jpg
Screenshot_2024-01-28-01-53-24-35_d705d139f7a497929568dbeeadf4f738.jpg

Neyse ki sen %1 de yapsan klima bu komutu sistem dengesizse yok sayıyor yine de %20 lerde çalışıyor :D
Buna çok kez bende şahit oldum misal artık oda kapısı hiç açılmayip makina dengeyi bulup rölanti düzeyinde kısık şekilde ilerlerken anlık fan %50 ise seti değiştirmeden yada kompresör gazlamadan fan ayarını yükseğe çeksek bile çekmiyor abi.

Hatta % 90 a kadar getirdim yine çekmedi noluyo len saaa nedi sözümü dinlemiyon dedim kendi kendime sonra az pencereyi açtıydım komp. gazlamaya başlayınca baktımki fırtına çıktı fan yerini buldu ?

Birde benim klima bana tam 6500 btu büyük şuan
Hesaplarima göre 20mt odaya
Şöyle düşündüm de iyi bile baş geliyor sıkıntı yaratmıyor?

Bu klima nasıl bu kadar kirlenmiş ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri