Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Monitör Renk Döngüsü Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

StalkerBedo

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba 6 gün önce depremden dolayı PC yi kapattım sağlam 1 yere koydum çıktım Allah'a şükür bir sorun olmadı sallantı oldu ama ev de hasar felan bişey yok monitör ve kasa bıraktığım gibiydi bugün eve geldim açmaya çalıştım monitör u renk döngüsü oluyor beyaz yeşil mavi gibi renkler çıkıyor sonra kapanıyor herkese lütfen sorunu çözmeme yardımcı olur musunuz monitör viewsonic markası Model VS12710 monitör de hiç bir hasar darbe olmadığına adım gibi eminim ama böyle bir sorun çıkıyor acaba bir ayar felan mı yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz isteyene sorunun videosunu atabilirim

@orcun ne düşünüyorsun? Dün sohbetini ettiğimiz konu olabilir mi?
Hocam sorunun çözümünü biliyor musunuz YouTube de videolara baktım aynı sorunlarla karşılaşanlar var tuş kombinasyonu ile düzeltiyor lar fakat benim monitör un arkadaşından tuş kombinasyonu farklı vites gibi sağa sola kaydırmalı tek tuş

Hocam sorunun çözümünü biliyor musunuz YouTube de videolara baktım aynı sorunlarla karşılaşanlar var tuş kombinasyonu ile düzeltiyor lar fakat benim monitör un arkadaşından tuş kombinasyonu farklı vites gibi sağa sola kaydırmalı tek tuş
Bizim tespitlerimiz bu konuda genelde iç bölümdeki LVDS soketinin yerinden oynaması kaynaklı olduğu yönde.

TV grubunda da monitör grubunda da anakart veya Tcon kartı ile panel buffer board arasındaki LVDS kablosunun iki ucunda soketlerden birisinde irtibat sorunu olunca data akışı kesildiğini belirtmek amacı ile panel renk döngüsüne giriyor.

Bizim tespitlerimiz bu konuda genelde iç bölümdeki LVDS soketinin yerinden oynaması kaynaklı olduğu yönde.

TV grubunda da monitör grubunda da anakart veya Tcon kartı ile panel buffer board arasındaki LVDS kablosunun iki ucunda soketlerden birisinde irtibat sorunu olunca data akışı kesildiğini belirtmek amacı ile panel renk döngüsüne giriyor.
Ozaman benlik bir durum yok tamirciye götürmem daha doğru olur demi hocam

Monitör değil de TV olsa idi sökmeni önerebilirdim ancak monitörlerde tüketicilerin panel kırma riski yüksek.
O nedenle işin erbabı DÜRÜST bir esnafa götürmeniz daha makul olur.
O erbabı düzgün bir tamirci çok zor ve hocam burası Gaziantep şuan da monitör de full tepki gitti hiç elektirik gelmiyor

Birde şu var normal de pc yi kapatırız haliyle video sinyal li gelmediği için monitör de stand by a geçer cihaz sürekli enerji ye bağlı kalıyorsa besleme ve anakart taki kondansatör ler incelenmeli

Birde şu var normal de pc yi kapatırız haliyle video sinyal li gelmediği için monitör de stand by a geçer cihaz sürekli enerji ye bağlı kalıyorsa besleme ve anakart taki kondansatör ler incelenmeli
Deprem öncesi çalışıyor, sonrası çalışmıyor olması ilginç ustacım. :alala

Monitörün güç girişi normal priz mi ? yoksa harici adaptör girişi mi var ? bazı viewsonic monitörlerde böyle sıkıntılar oluyor bu arada. Zaten garantisi de var değil mi ? konuş firmayla ücretsiz tamir edilir veya yenisiyle değişir.
Yok hocam garantisi zaten şöyle bir sorun var firma yi baya araştırdım Şikayetvar a felan baktım hiç umursamıyor

Monitörün güç girişi normal priz mi ? yoksa harici adaptör girişi mi var ? bazı viewsonic monitörlerde böyle sıkıntılar oluyor bu arada. Zaten garantisi de var değil mi ? konuş firmayla ücretsiz tamir edilir veya yenisiyle değişir.
Normal monitör e takılan kısmı laptop şarjı gibi fiş e takılan kısmı da normal 1 makine fişi gibi

Peki bu konuda hiç tecrübeniz var mı? Açmaya kalksanız başarabilirmisiniz?
Hocam bugün tamire goturucem lütfen bana uygun bir fiyat söyler misin örneğin parçası kırılmış ise şu kadar çıkmış ise şu kadar diye götüreceğim adamı tanımıyorum dükkanı var ama hiç daha önceden bişey yaptırmadım fiyatı fazla söylerse bileyim

Hocam bugün tamire goturucem lütfen bana uygun bir fiyat söyler misin örneğin parçası kırılmış ise şu kadar çıkmış ise şu kadar diye götüreceğim adamı tanımıyorum dükkanı var ama hiç daha önceden bişey yaptırmadım fiyatı fazla söylerse bileyim
Abi biz de adamı tanımıyor ve ürünün sorununun ne olduğunu bilmiyoruz ki.

Bence ürünü bırakma, hemen bakacaksanız bekleyeyim diye şart koşun bekleyin, müsaade ediyorsa görün ne yaptığını.

ben atölyeme alırdım tüketiciler ile birlikt etamir ederdik ürünü çünkü bu işlerde ciddi güven sorunu var.

Yani adamın işçiliği ne ise önce onu anlaşın. sonra çıkan arızada malzeme fiyatı zaten belli olur. Sen önce vereceğin işçiliğin kesin fiyatını öğren.

Bence ürünü bırakma, hemen bakacaksanız bekleyeyim diye şart koşun bekleyin, müsaade ediyorsa görün ne yaptığını.

ben atölyeme alırdım tüketiciler ile birlikt etamir ederdik ürünü çünkü bu işlerde ciddi güven sorunu var.

Yani adamın işçiliği ne ise önce onu anlaşın. sonra çıkan arızada malzeme fiyatı zaten belli olur. Sen önce vereceğin işçiliğin kesin fiyatını öğren.
Abi adamın yanına 20dk önce gittim hatta 1 kaç yere daha gittim adamlar bırakırsın bakarız yarın alırsın diyorlar

Götürdüm verdim şuan oturdum fiyat bekliyorum sanırsam yarın içini açıcak arızaya bakıcak ona göre fiyat vericek

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri