Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Next 2000 Uydu Alıcısı IP-TV Kullanan Var Mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

YokediciEfekan

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhabalar görseldeki ürünü mutfağa monitör için almayı düşünüyorum. Çanak kablosu çekmekle uğraşmamak için IPTV özelliğini kullanacağım da server'ları nasıldır? İnternet hızım 100 Mbps ve stabil. Fakat server'ı nasıldır bilemiyorum. Sık sık donma yapar mı diye tereddüte düştüm.
1729260345985.png
Ürün dahili olarak wifi alıcısına sahip.

Düzgün bir Android Box alıp onun üzerinden IP TV hizmeti kullanmak genel ürün stabilitesi açısından daha iyi olur kanaatindeyim. IP TV işini yasal olarak kullanacaksanız yani şifreli kanalları kaçak olarak izlemeyecekseniz Turkcell TV+ gibi hizmetlerde tercih edilebilir.

Düzgün bir Android Box alıp onun üzerinden IP TV hizmeti kullanmak genel ürün stabilitesi açısından daha iyi olur kanaatindeyim. IP TV işini yasal olarak kullanacaksanız yani şifreli kanalları kaçak olarak izlemeyecekseniz Turkcell TV+ gibi hizmetlerde tercih edilebilir.
Sadece ATV, Habertürk gibi normal şifresiz uydu kanalları için. Galiba bu kanallar için illegal olan bir durum yok diye okudum.

Sadece ATV, Habertürk gibi normal şifresiz uydu kanalları için. Galiba bu kanallar için illegal olan bir durum yok diye okudum.
Next 2071 var, 1 yıl ücretsiz iptv vermişti alırken ama nextten şifre alıp da kullanmadım hiç. Ama iptv tuşuna tıkladığımda direkt açıyor o şifresiz kanalları. Ama asıl IPTV'yi izlemek için bahsettiğim oturum bilgilerini nextten almak gerekiyor ben almadım. O yüzden sizin bahsettiğiniz kısım illegal değildir muhtemelen.

Ürünü n11'de 550tl'ye aldım. Yanına da VGA dönüştürücü aldım. Teslim edilince iptv performansını paylaşırım.

İptv abonelik fiyatını merak ediyorum aramışken onu da soracağım. Büyük ihtimal ürün fiyatı kadar bir şey söylerler. 1 sene kullanıp kabloya geçerim ardından.

Ürünü n11'de 550tl'ye aldım. Yanına da VGA dönüştürücü aldım. Teslim edilince iptv performansını paylaşırım.

İptv abonelik fiyatını merak ediyorum aramışken onu da soracağım. Büyük ihtimal ürün fiyatı kadar bir şey söylerler. 1 sene kullanıp kabloya geçerim ardından.
Belki iptv üyeliğine bile gerek kalmaz dediğim gibi iptvden ayrıysa, almadan önce denersiniz internete bağlayıp.

Aynen baktım şimdi şifresiz kanallar free IPTV olarak görünüyor. Yani ip TV masrafına girmenize gerek yok.

Aynen baktım şimdi şifresiz kanallar free IPTV olarak görünüyor. Yani ip TV masrafına girmenize gerek yok.
Uydu alıcısında kablo yerine internetten izlemek isterseniz kumandanın üstünde yer alan iptv tuşuna basmanız gerekiyor. 1 yıllığına bedava sonra paralıymış. İlk sene her türlü bedava olacak, ondan sonra paralı. O parayı vereceğime kablo çekerim, zaten oturma odasındaki televizyon kablo ile bağlı, ek yapıveririm.

Uydu alıcısında kablo yerine internetten izlemek isterseniz kumandanın üstünde yer alan iptv tuşuna basmanız gerekiyor. 1 yıllığına bedava sonra paralıymış. İlk sene her türlü bedava olacak, ondan sonra paralı. O parayı vereceğime kablo çekerim, zaten oturma odasındaki televizyon kablo ile bağlı, ek yapıveririm.
Her ikisini,de ek yaparak aynı anda izleyemessin sistem buna izin vermiyor dağıtıcı kullansan bile dahi aynı birini kapatıp diğerini açman lazım oda oturma odasında seyreden izleyemez bilgine ayrı bir kablo çekmen gerekli next,in cihazları kalitelidir iptv,de sıkıntı olmaz ama yazılımları en fazla 2 yıl kadar oluyor sonra yeni cihaz çıkartıp desteği kesiyorlar bilgine.birde monitör ile seyredeceksen mönitörlerin hepsi 1080p vermiyor yeniler hariç onun için cihazın içinden sistem ayarlarına girip osd bölümünden hdmi modu vardır oradan önce 720p ye getir eğer monıtör,ün 1080p veriyorsa elleme .

Son düzenleme:
Her ikisini,de ek yaparak aynı anda izleyemessin sistem buna izin vermiyor dağıtıcı kullansan bile dahi aynı birini kapatıp diğerini açman lazım oda oturma odasında seyreden izleyemez bilgine ayrı bir kablo çekmen gerekli next,in cihazları kalitelidir iptv,de sıkıntı olmaz ama yazılımları en fazla 2 yıl kadar oluyor sonra yeni cihaz çıkartıp desteği kesiyorlar bilgine.birde monitör ile seyredeceksen mönitörlerin hepsi 1080p vermiyor yeniler hariç onun için cihazın içinden sistem ayarlarına girip osd bölümünden hdmi modu vardır oradan önce 720p ye getir eğer monıtör,ün 1080p veriyorsa elleme .
Teşekkürler, çanak anten balkonda duruyor, internetten baktım çift çıkışlı lnb gerekiyormuş.

Monitör çok eski LCD bir monitör. 1440x900 çözünürlüğü var.

Ürün geldi, ileriki zamanlarda ayrıca yazı paylaşacağım.

Çanak bağlı değil sadece wifi üzerinden üründeki beleş IPTV'yi kullanıyorum.

İlk tecrübem:
Modemin hemen yanında sıkıntı yok. Kanal geçişleri 1sn hemen hemen başarılı.

Odama götürdüm, modemle arasında 8-10 metre var, çok donma yaptı. Berbat.

Mutfakta ise donuyor ama izlenmeyecek kadar kötü değil. İlk 10dk deneyim için bir kaç dakikada bir donma yapıyor.

Evimde 200 mbps internet var. 20 tl farkla dün yükselttim. Üründeki dahili wifi alıcısı çok dandik.

Modemin hemen yanında kullanmayacaksanız tavsiye etmiyorum. En azından şu anlık.

Ürün geldi, ileriki zamanlarda ayrıca yazı paylaşacağım.

Çanak bağlı değil sadece wifi üzerinden üründeki beleş IPTV'yi kullanıyorum.

İlk tecrübem:
Modemin hemen yanında sıkıntı yok. Kanal geçişleri 1sn hemen hemen başarılı.

Odama götürdüm, modemle arasında 8-10 metre var, çok donma yaptı. Berbat.

Mutfakta ise donuyor ama izlenmeyecek kadar kötü değil. İlk 10dk deneyim için bir kaç dakikada bir donma yapıyor.

Evimde 200 mbps internet var. 20 tl farkla dün yükselttim. Üründeki dahili wifi alıcısı çok dandik.

Modemin hemen yanında kullanmayacaksanız tavsiye etmiyorum. En azından şu anlık.
Next'in harici wifi anteni var 200 TL civarı. Belki onunla iş görür.

Next'in harici wifi anteni var 200 TL civarı. Belki onunla iş görür.
Bundan 200tl daha ucuz kanky diye bir model daha var. Dahili wifi olduğundan dolayı 200tl fazla verdim. Üstüne 200tl daha vermek istemiyorum. 1 hafta geçsin forumda deneyimim hakkında bir yazı paylaşacağım.

20 dakikadır izliyorum donmalar biraz daha azaldı gibi, olunca da anlık oluyor yarım saniye - 1 saniye falan. En azından kaldığı yerden devam ediyor da kopukluk olmuyor. Beni izlerken rahatsız etmedi.

Şimdilik memnunum, alacak kişiler ya modemin yanına kurmalı ya da düzgün bir wifi anteni takmalı. Eksiklik gördüğüm diğer bir taraf ise IPTV için çözünürlük seçeneği göremedim. Monitörüm zaten full hd değil, en azından kaliteyi 720p'ye çekebilsem donmalar biraz daha azalırdı, belki de olmazdı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri