Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Adem hocam. 16K desek. Tüm dünya 8K diyor. Ama değil. Bence 16K.UHD nin yani PPI değerinin yüksek oluşunun en önemli avantajı da bu işte.
8K lar yoğun olarak satılmaya başladığında her ne kadar ekran da büyüyor olsa da izleme mesafesi işin içine girince ölü pixel diye kimsenin bir derdi kalmaz artık![]()
Sen isteAdem hocam. 16K desek. Tüm dünya 8K diyor. Ama değil. Bence 16K.![]()
Geçmiş olsun dileklerimizi sunalım.Konuyla ilgili kısa bir güncelleme geçeyim.Pazartesi günü Bilkom müşteri hizmetlerini aradım durumu izah ettim kendileri teknik servis yolayacaklarını söylediler teknik servis tvnin fotoğraflarını vs. çekti çarşamba günü değişimi onaylandı ve ürünü değişti yeni gelen üründe 1 adet ölü pixel çıktı oda belli olmuyor konuyla ilgili cevap veren herkese teşekkürler iyi forumlar.
Valla analamadımki adem bey telefonla resim çekmeye dahil gelmiyolardı telefonda aradım söyledim öyle geldiler ama allahtan bilkom tarafı öyle değil ürünün arkasında durup değişimini sağlıyolar.Geçmiş olsun dileklerimizi sunalım.
Bu konuda biliyorum ki bütün firmalar ''şansa kadere, ne kadar fark etmezlerse o kadar iyi'' mantığıyla yaklaşıyor konuya yoksa bununla ilgili kimse sorun yaşamaz.
Yetkili servise gerçektne yetki vereceksin, ''Kardeşim ölü pixel var ise değişim raporunu yaz geç, Yalnız üründe ölü pixel yoksa ve halanın kızına kıyak olsun diye rapor yazdıysan ürünü alır evinde kullanırsın zira sana fatura ederim'' diyeceksin olacak bitecek yani zaten var olduğu bilinenin fotolarının çekilmesi yollanması ve birilerinin ''haaaa varmış ya la'' demesi vs vs saçma süreçler günümüz teknolojisinde.
Bana kalsa her yetkili servise bir tane loupe yollarım. Mesela şunun gibi bir ürün
Adam bakar, ölü pixeli görür olur biter.
Yahu günümüz koşullarında ölü pixelin cep telefonu ile fotosunu çekmek nedir?
Adem Abi merhaba. Sıfırdan konu açıp kalabalık etmek istemedim. Ağustos 2022'de aldığım bir Samsung televizyon var. Ölü pixel ve ışık sızması nedeniyle servis kaydı oluşturdum servis gelip baktı resim çekip gitti. Bugün arayıp panel değişimi yapabileceklerini yenisiyle değişimin sadece ilk 6 ay yapıldığını benim televizyonum ilk 6 ayını doldurduğu için sadece panel değişimi yapılabileceği söylendi. Bende televizyonu bu halde kullanmaktan zerre keyif almadığım için henüz daha 140 saat kullanım süresinde ve kutudan çıktığı şekilde jelatinleri hala üstünde duruyor. Bu nedenle pek tamirden yana değilim. Acaba panel değişimini kabul etmeli miyim yoksa Tüketici Hakem Heyetine başvurup sonucunu mu beklemeliyim? Birde Tüketici Hakem Heyetine başvurup, panel değişimini kabul etsem. Bu süreç Tüketici Hakem Heyeti başvurumu nasıl etkiler bu konuda ki mevzuat nedir.@Hakan dostumuz gibi ben de UHD sınıfında ölü pixele takılmıyorum fakat bitişik ölü pixel kısmı tartışılır.
Sol üstte görünen neyse de, sağ alttaki bitişik ölü pixel mi yoksa ben mi yanılıyorum?
İlk 6 ay diye söyleye söyleye bunu o kadar çok dillendirdiler ki insanlar yasal haklarının veya AYIPLI MAL hükmünün sadece ilk ay içerisinde geçerli olduğunu zannediyor.Adem Abi merhaba. Sıfırdan konu açıp kalabalık etmek istemedim. Ağustos 2022'de aldığım bir Samsung televizyon var. Ölü pixel ve ışık sızması nedeniyle servis kaydı oluşturdum servis gelip baktı resim çekip gitti. Bugün arayıp panel değişimi yapabileceklerini yenisiyle değişimin sadece ilk 6 ay yapıldığını benim televizyonum ilk 6 ayını doldurduğu için sadece panel değişimi yapılabileceği söylendi. Bende televizyonu bu halde kullanmaktan zerre keyif almadığım için henüz daha 140 saat kullanım süresinde ve kutudan çıktığı şekilde jelatinleri hala üstünde duruyor. Bu nedenle pek tamirden yana değilim. Acaba panel değişimini kabul etmeli miyim yoksa Tüketici Hakem Heyetine başvurup sonucunu mu beklemeliyim? Birde Tüketici Hakem Heyetine başvurup, panel değişimini kabul etsem. Bu süreç Tüketici Hakem Heyeti başvurumu nasıl etkiler bu konuda ki mevzuat nedir.
Cevabın için teşekkür ederim Adem abi. Üründe birden fazla ölü pixel var ne yazık ki. Ayrıca neden bilmiyorum panelin sol tarafı sağ tarafına göre daha aydınlık. Sağ tarafta çok kötü bulutlanma var beni film,dizi ve özellikle maçlarda en çok rahatsız eden bu. Gelen yetkili servisteki arkadaşta "Paneli değiştiririz ama televizyon daha beter hale gelebilir" dedi. İnanın ne yapacağımı şaşırdım Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım sanırım. THH'nin karar vermeside en az 3-5 ay sürüyor. Bu ülkede düzgün işleyen bi süreç arıyorum artık abi hayata pozitif bakmak için. Ama yok.İlk 6 ay diye söyleye söyleye bunu o kadar çok dillendirdiler ki insanlar yasal haklarının veya AYIPLI MAL hükmünün sadece ilk ay içerisinde geçerli olduğunu zannediyor.
Ayıplı Malda ispat yükü ilk 6 ay karşı tarafa aittir, sonrasında ispat yükü tüketicidedir onlar buradan hareketle yükümlülüklerini üzerlerinden atabileceğini zannetseler de o iş öyle değil.
Üründe Ölü pixel var ise ve ispat yükü de sizde ise tamam Yasalara saygımız sonsuz , o halde Yasalara uymak adına Yasal haklarım çerçevesinde Hakem Heyetine Müracaat eder ve delillerimi ispatlarımı görsel olarak sunarım, yine de dilerlerse bilirkişi atamalarını arzederim, bilirkişi üründe ölü pixel olduğunu raporuna yazdığına al sana kapı gibi ispat
Ölü pixel olan ürünü tüketiciye kimse dayatamaz.
Ben ölü pixel olayına iki farklı bakış açısı sergiliyorum. Birisi teknik, diğeri Yasal.
Teknik açıdan olan kısımda ben çok fazla kafaya takmam öyle tek ölü pixel vs ancak rahatsız ediyorsa işte o zaman YASA devreye girer ve HAK derim konu kapanır.
Sizde de üründen keyif almama durumu olduğuna göre bu sizin en doğal ve yasal hakkınızdır.
Yargıtay Ankara 13 üncü Hukuk Dairesinin 2013/1750 sayılı kararının emsal teşkil ettirilerek ölü pixelden dolayı malın ayıplı sayılması ve ayıpsız misli ile değişimi Heyetten talep edebilirsiniz![]()
Boşverin, komisyon kararını verene kadar ürünü kullanmaya devam edeceksiniz, 6 ay sonra size sınırını vermek zorunda kalacaklar gerisini kendileri düşünsün.Cevabın için teşekkür ederim Adem abi. Üründe birden fazla ölü pixel var ne yazık ki. Ayrıca neden bilmiyorum panelin sol tarafı sağ tarafına göre daha aydınlık. Sağ tarafta çok kötü bulutlanma var beni film,dizi ve özellikle maçlarda en çok rahatsız eden bu. Gelen yetkili servisteki arkadaşta "Paneli değiştiririz ama televizyon daha beter hale gelebilir" dedi. İnanın ne yapacağımı şaşırdım Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım sanırım. THH'nin karar vermeside en az 3-5 ay sürüyor. Bu ülkede düzgün işleyen bi süreç arıyorum artık abi hayata pozitif bakmak için. Ama yok.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.