Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Peteklerin alt kismi neden daha soğuk?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

melih

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Kalorifer peteği
Merhaba arkadaşlar,
kombim vailant eco yoğuşmalı kombi. 55 c de yakiyorum. Evdeki tum peteklerin ust kisminin 50-55 c gibi ortadan asagi dogru ise 35 derece gibi oldugunu görüyorum. Kombi bakimi yapildi. Ocak ayindaki bakim sirasinda Servis, Filtre suyuna bakip sizin kombiniz de petekleriniz de temiz dedi, hatta bizi her yıl cagirmayin, iki senede bir cagirsaniz olur dedi.
Sizce peteklerin ortadan asagi dogru daha soguk olma nedeni nedir?
Bu arada peteklerin yarisi demirdokum yarisi uyduruk yeni nesil peteklerden.ama hepsinde ayni sorun var.

YANLIŞ BAĞLANTI demek çok düzgün bir tabir değil, çünkü alt-üst şekilde tek yandan ya da çaprazlama bağlantı eskiden beri kullanılsa da, alttan giriş alttan çıkış olan bağlantı şekli son yıllarda daha popüler olmaya başladı.

Eskiden böyle bağlantı yapan yoktu çünkü. Genellikle alt-üst şekilde tek yandan bağlantı yapılırdı. Alttan giriş alttan çıkış sonradan yapılmaya başlandı. Peteği en iyi ısıtan ve içinde kurum oluşmasını en aza indiren bir bağlantı şekli.

Çapraz bağlantı çok övülmüş fakat çapraz bağlantıda zamanla üstten giriş yapılan yerin alt kısmı (sol üstten giriş sağ alttan çıkış olduğunu sayarsak sol alt kısım) ısınmıyor buz gibi kalıyor.

Bilimsel çalışmalar falan bir yere kadar. Ben gözümle gördüğümü söylüyorum. Çapraz bağlantıda su belli bir yolu izliyor hep. Tamam peteğin üst tarafı 60 derece ama alt köşe 35 derece. Alttan giriş çıkış olduğunda su alttan geleceği için altta hava birikmesi olmaz sadece üstte birikir o da alınır.

Belki içindeki sıcak su ile soğuk su karışarak 60 değil de 50 derece olur fakat daha homojen bir dağılım olur petek içinde. bir yan 60-65 iken diğer yan 35 olmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Dediğiniz mantıklı çünkü bu çalışmalara göre paralel denilen tek taraftan giriş çıkış bile alt alttan daha iyi demişler ama benimki de bu paralel bağlantı şeklinde ve alt taraf genelde soğuk, ılınmıyor bile. O halde olayın içine debi ve tesisat farklılıkları girince muhtemelen alt alt bağlantı diğerlerine göre daha avantajlı oluyor.

Dediğiniz mantıklı çünkü bu çalışmalara göre paralel denilen tek taraftan giriş çıkış bile alt alttan daha iyi demişler ama benimki de bu paralel bağlantı şeklinde ve alt taraf genelde soğuk, ılınmıyor bile. O halde olayın içine debi ve tesisat farklılıkları girince muhtemelen alt alt bağlantı diğerlerine göre daha avantajlı oluyor.
Arkadaslar ben azcik man kafali oldugum icin tesisat alttan giriyo ustten cikiyor, paralel capraz filan laflarini anlamiyom. Dün bir twit sebebiyle polis beni aldi, nezarethaneye attilar. Orda baktim petek var. Butun baglantisi altta, cok da guzel istiyordu boylece anlamis oldum alttan baglantiyi. Yalniz orda yanlis gormediysem petege hem giren hem de cikan boruya vana koymuslar. Onu anlamadim bu sefer de.neyse artık bir dahaki sefere daha dikkatli bakarim ehue

Arkadaslar ben azcik man kafali oldugum icin tesisat alttan giriyo ustten cikiyor, paralel capraz filan laflarini anlamiyom. Dün bir twit sebebiyle polis beni aldi, nezarethaneye attilar. Orda baktim petek var. Butun baglantisi altta, cok da guzel istiyordu boylece anlamis oldum alttan baglantiyi. Yalniz orda yanlis gormediysem petege hem giren hem de cikan boruya vana koymuslar. Onu anlamadim bu sefer de.neyse artık bir dahaki sefere daha dikkatli bakarim ehue
Üstlerde bağlantı olamayacak işte arkadaşım çok basit. İki vana da altta olacak evindeki bütün peteklerde. Ayrıca evde alüminyum petek varsa onları da sök kaldır zamanla içi kopuk kopuk tesisatı tıkatıyor.

Alüminyum petek;

aluminyum-panel-radyator-petek-evenos-plus.webp

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri