Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Philips 55 PUS 8949 Tüketici Değerlendirmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bymmt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

bymmt

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Philips vs TCL
Merhaba dostlar abiler, yeni üyeyim 1 haftadır alıcağım ürünler hakkında geçmiş konuların çoğunu araştırdım. Şu iki televizyon arasında inanılmaz kararsız kalmıştım, birisi Google Birisi TitanOS

TCL 55 C655
Philips 55 PUS8949 <Aldım> Kurulum Yapılmadı.

Ambilight özellği çok fazla öne geçti TitanOS işletim sistemi tamamen hayal kırıklığı tabiki AndroidBox kullanarak bu sorunun üzerinden kalkmış olurum sanırım. Sizce Playstation 5 oyun oynayan ve film izleyen biri olarak Philips alarak doğru karar vermiş miyim?

TCL Yazılımsal 120HZ QLED
Philips Gerçek 144HZ LED

Deneyim yaşayan veya ciddi bilgisi olan varsa aydınlatabilirim mi? 14 Gün içinde iade politikamıda kullanabilirim.

Bu arada VatanBilgisayar dan aldım 27999

Ekli dosyalar

• a608e0e4-3ea7-45ed-a11a-1aceeef7cb53.jpeg
    a608e0e4-3ea7-45ed-a11a-1aceeef7cb53.jpeg
    334.5 KB · Görüntüleme: 15
Bence kullanım senaryonuza uyacak bir ürün seçmişsiniz. Philips'i anlamak güç Google TV ile ne güzel gidiyordun neden değiştirdin ki yazılımı? Tatmin etmezse Android Box alırsınız.

Genelde satın alınmış ürüne yorum yapmam ama şu Philips denen markanın bu müşteri hizmetleri anlayışı ile bu ülkede halen çatır çatır satılmasına anlam veremiyorum.

Sonra aradan 3 sene geçiyor ''Adem Abi Philips bana şunu yaptı, bunu yaptı'' e yapar abi neden yapmasın çünkü tüm o yaptıklarına rağmen halen çatır çatır mal satıyor adamlar.

Al sana daha sıfır satın alınmış philips tv nin sadece kumandası için bile servisin ve markanın takındığı tavır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Genelde satın alınmış ürüne yorum yapmam ama şu Philips denen markanın bu müşteri hizmetleri anlayışı ile bu ülkede halen çatır çatır satılmasına anlam veremiyorum.

Sonra aradan 3 sene geçiyor ''Adem Abi Philips bana şunu yaptı, bunu yaptı'' e yapar abi neden yapmasın çünkü tüm o yaptıklarına rağmen halen çatır çatır mal satıyor adamlar.

Al sana daha sıfır satın alınmış philips tv nin sadece kumandası için bile servisin ve markanın takındığı tavır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Yerli markalarda hala adam akıllı ürün yok. Vizyonları 20-30 yıl önceki televizyon seyretme türü olduğu için biraz daha üst modeller üretmiyorlar İthal ürünlere baksak Samsung gereksiz şekilde yükseltti 2024 ürün gamında fiyatları. Philips, TCL ve LG markalarına bakıyoruz ürünler güzel, kampanyaya denk gelirsek hakikaten güzel fiyatlara güzel ürünler alınabiliyor ama bu arkadaşlarda müşteri dostu değiller. Satana kadar varlar sadece.

Öncellikle teşekkür ederim yorumunuz için, TCL herzaman ön plandaydı fakat aşırı müşteri memnuniyetsizliği ve kaale dahil alınmama gibi durumlar okudum. Philips büyük ve köklü şirkettir diyerek aldım ayrıca fiyat performans olarak 144Hz direkt olarak piyasada satılan en uygun ürün olarak buldum. Aksi bir durumda tek tek paylaşıcam kurulum vs herkes bilgi sahibi olsun.

Yerli markalarda hala adam akıllı ürün yok. Vizyonları 20-30 yıl önceki televizyon seyretme türü olduğu için biraz daha üst modeller üretmiyorlar İthal ürünlere baksak Samsung gereksiz şekilde yükseltti 2024 ürün gamında fiyatları. Philips, TCL ve LG markalarına bakıyoruz ürünler güzel, kampanyaya denk gelirsek hakikaten güzel fiyatlara güzel ürünler alınabiliyor ama bu arkadaşlarda müşteri dostu değiller. Satana kadar varlar sadece.
Düşünsene abi, ''kötünün iyisi'' diyerek TCL önermeye başlamadık mı zaten? :D

Ben artık özelden bana ulaşanlara da hep aynı şeyi yazıyorum ve diyorum ki ''Kardeşim bırakın artık şu influencer ve youtuber'ların güzellediği çakma ürünlere araba parası ödemeyi, alın işinizi görecek bir tv, olduğu kadar izleyin geçin yahu sonuçta uzay mekiği değil ya meret.''

Samimi söylüyorum abi birçok insanı samsung lg philips vs aldırmaktan vazgeçirdim. Sıradışı durumlar hariç Next, Toshiba vs alın geçin diyorum.

Bence kullanım senaryonuza uyacak bir ürün seçmişsiniz. Philips'i anlamak güç Google TV ile ne güzel gidiyordun neden değiştirdin ki yazılımı? Tatmin etmezse Android Box alırsınız.
Deneyimli ve bilgi sahibi insanlardan doğru yorumu görmek en azından güzel bi haber benim için günümüz ekonomisi malum, 30k bütcem vardı ikisi arasındaydım. hatta Adem abinin yazdığı TCL nin 10 ürünün 8 inde ölü pixel yorumu vazgeçirdi :) bakalım hayırlısı bu model konusunda pek yorum video göremedim + ve - leri paylaşırım alıcak olan arkadaşlar için teşekkür ederim

Deneyimli ve bilgi sahibi insanlardan doğru yorumu görmek en azından güzel bi haber benim için günümüz ekonomisi malum, 30k bütcem vardı ikisi arasındaydım. hatta Adem abinin yazdığı TCL nin 10 ürünün 8 inde ölü pixel yorumu vazgeçirdi :) bakalım hayırlısı bu model konusunda pek yorum video göremedim + ve - leri paylaşırım alıcak olan arkadaşlar için teşekkür ederim
Model: Philips 55PUS8949/64

Philips 55 PUS8949 ürün değerlendirmesi ana başlığı yaparız bu konuyu.
Gerçek kullanıcı geri bildirimleri forumda en çok önem verdiğimiz konu malumunuz :)
Tabiki Adem abi, sayende gerek videolarını izleyerek gerek yorumlarını dikkate alarak bir çok konuda bilgi sahibi oldum. Yarın kurulum için arayacağım sanırım pazartesiye sarkar hafta sonu malum sonrasında ilk izlenimleri paylaşıcam.

Tv’nin kurulumu gerçekleşti. Pixel testlerden başarılı bir şekilde geçti. Kısa sürede değerlendirmelerim gerçekten başarılı bir görüntüsü var. TitanOS uygulamarı olarak güncel olarak tüm uygulamaları bulabiliyorsunuz hemen hemen EXXEN HBO gibi uygulamalar şuan için yok kısa bir süre önce Disney Plus eklenmiş uygulama olarak bu televizyonlarda en çok sorulan TitanOS işletim sistemlerinde IPTV var mı? Evet var kendi uygulamasını kullanabiliyorsunuz. 14 Gün sonra cuzi bir miktar ödeme yaparak sınırsız kullanım alabilirsiniz. Hatta AndroidBox almayı planlıyordum ihtiyaçım kalmadı aradığım tüm uygulanamalar var içerisinde alternatifde olsa. Fiyat/Performans olarak beklentimi karşıladı. TV i gerçek 120Hz de izliyorsunuz PS5 Laptop vs bağlamanız durumunda 144Hz alabiliyorsun.

Sormak istedikleriniz var ise yardımcı olabilirim. Hayırlı günler herkese,

Ekli dosyalar

• 1b8a4fd2-9f31-4ae3-bda8-d9d3cc29b72f.jpeg
    1b8a4fd2-9f31-4ae3-bda8-d9d3cc29b72f.jpeg
    266.2 KB · Görüntüleme: 79
  • 7d5728f6-a233-4d89-8aa1-1ba0243bf5fc.jpeg
    7d5728f6-a233-4d89-8aa1-1ba0243bf5fc.jpeg
    106.5 KB · Görüntüleme: 80
  • 34471ef5-4ac6-4a53-8756-a11818713b76.jpeg
    34471ef5-4ac6-4a53-8756-a11818713b76.jpeg
    174.1 KB · Görüntüleme: 79
Bende bunun 65 inç olanına (vatanda 65 inç 36 bin,55 inç 30 bin TL) bakıyorum.Teknik özellikler fena değil.Ekranın 120-144 hz olması iyi.Muadilleri 60hz.

@bymmt tvde rahatsız edecek şekilde ışık sızması var mı ?

Bende bunun 65 inç olanına (vatanda 65 inç 36 bin,55 inç 30 bin TL) bakıyorum.Teknik özellikler fena değil.Ekranın 120-144 hz olması iyi.Muadilleri 60hz.

@bymmt tvde rahatsız edecek şekilde ışık sızması var mı ?

55 Olanını kampanya vardı 28 e aldım hocam. Bilerek uygulama açtım beyaz sizlerde bakın diye ben herhangi bir ışık sızması görmedim. Ses kaliteside gerçekten tatmin edici şuana kadar testlerimin hepsi olumlu Maşallah :)

Tv’nin kurulumu gerçekleşti. Pixel testlerden başarılı bir şekilde geçti. Kısa sürede değerlendirmelerim gerçekten başarılı bir görüntüsü var. TitanOS uygulamarı olarak güncel olarak tüm uygulamaları bulabiliyorsunuz hemen hemen EXXEN HBO gibi uygulamalar şuan için yok kısa bir süre önce Disney Plus eklenmiş uygulama olarak bu televizyonlarda en çok sorulan TitanOS işletim sistemlerinde IPTV var mı? Evet var kendi uygulamasını kullanabiliyorsunuz. 14 Gün sonra cuzi bir miktar ödeme yaparak sınırsız kullanım alabilirsiniz. Hatta AndroidBox almayı planlıyordum ihtiyaçım kalmadı aradığım tüm uygulanamalar var içerisinde alternatifde olsa. Fiyat/Performans olarak beklentimi karşıladı. TV i gerçek 120Hz de izliyorsunuz PS5 Laptop vs bağlamanız durumunda 144Hz alabiliyorsun.

Hocam hayırlı uğurlu olsun. Ben de bu tv'den sipariş ettim geçen hafta. Bugün teslim edildi. Yarın için kurulum randevusu aldım. Kendimiz de philips sitesinden ürünü kaydedip kurabiliyormuşuz ama riske girmek istemedim ne olur ne olmaz bir hata yaparım veya ne bileyim kurmaya gelenler test eder en azından diye. Beğenmenize sevindim, umarım ben de beğenirim :) Android kutusu var evde, eğer gerek olursa onu da takarım artık.

Hocam hayırlı uğurlu olsun. Ben de bu tv'den sipariş ettim geçen hafta. Bugün teslim edildi. Yarın için kurulum randevusu aldım. Kendimiz de philips sitesinden ürünü kaydedip kurabiliyormuşuz ama riske girmek istemedim ne olur ne olmaz bir hata yaparım veya ne bileyim kurmaya gelenler test eder en azından diye. Beğenmenize sevindim, umarım ben de beğenirim :) Android kutusu var evde, eğer gerek olursa onu da takarım artık.
Gerek yok hocam servis geldiğinde piksel testleri yaptırmayı unutmayın, ışık sızması gölge vs tamamen şans umarım sizinde herşey istediğiniz gibi çıkar hayırlısı olsun

Merhaba
Bende 65pus8949 ve tcl65c655pro modelleri arasında kalmıştım fotoğrafta gördüğüm kadarıyla çoğu uygulama gelmiş titanos'a buna sevindim yeni bir işletim sistemi olduğu için uygulamaların gelmesi uzun sürer bende tv box alırım diyodum sanırım gerek kalmayacak bu sebepten de illa android olmasına gerek yok diye düşünüyorum şu an philipse biraz daha gönlüm kaydı gibi sizden ricam tod tv uygulaması gelmiş mi bir bakabilirseniz çok sevinirim size de hayırlı olsun iyi günlerde kullanın inşallah.

Vatan sayfasını gezerken %5 indirim kodu verince 65 inç olanı aldım.Servis yönden bişey diyemem ama umarım TV'den pişman olmayız :)

Merhaba
Bende 65pus8949 ve tcl65c655pro modelleri arasında kalmıştım fotoğrafta gördüğüm kadarıyla çoğu uygulama gelmiş titanos'a buna sevindim yeni bir işletim sistemi olduğu için uygulamaların gelmesi uzun sürer bende tv box alırım diyodum sanırım gerek kalmayacak bu sebepten de illa android olmasına gerek yok diye düşünüyorum şu an philipse biraz daha gönlüm kaydı gibi sizden ricam tod tv uygulaması gelmiş mi bir bakabilirseniz çok sevinirim size de hayırlı olsun iyi günlerde kullanın inşallah.
Tod uygulaması gelmemiş hocam. Benim tv de dün kuruldu. Görüntü gayet güzel. Açıkçası memnun kaldım. 14 yıllık emektar LG'den sonra ferrariye binmiş gibi oldum :) Tod var mı diye ben de bakındım ama yoktu. TV'nin web tarayıcısından giriş yaptım TOD'a. Maç olunca öyle bir deneyeceğim. Olmazsa zaten android box cihazı takarım. Televizyonun sağ ve sol yanlarına hdmi girişi koymamışlar. Cihazı duvara taktırmıştım ki HDMI girişleri arkadaymış. Tek başıma indiremedim yeniden HDMI girişine kablo takmak için. Artık bir komşudan destek alacağım. En azından bir giriş sol tarafa iki tane usb girişi koyacaklarına bir tane HDMI koysalarmış keşke. Ek olarak, ambilight olayı da başka bir şeymiş. Taze yorumlarım böyle. Deneyimledikçe bilgi paylaşmaya çalışırım.

@KISKANIYORLAR hocam hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız.

Bizim modelin 55PUS8949/12 versiyonundan bir resim. Yabancı bir siteden yükledim. Türkiye'de satılan ise 55PUS8949/62 ülke kodlu versiyonu. Sonraki rakam yani ülke kodu Philips'in. 12 versiyonunda yan tarafa HDMI girişi koymuşlar. Bendeki 62 kodlu olanda ise HDMI yerine ikinci bir USB girişi konmuş.

screenshot-www_google_com-2025_01_08-09_34_45.png

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri