Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Pttavm den borç parayla sıfır telefon aldık ikinci el çıktı ücret iadesini yapmıyorlar !!

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kültigin

Yeni Üye
Yeni Üye
Pttavm üzerinden mekanikcep isimli firmadan sıfır garantili telefon aldım ikinci el çıktı üreticisi xiamoni yi aradım telefonun daha önce kullanıldığı hatta servise bile gittiğini garantisinin de geçtiğini söylediler bunun üzerine iade ettim 8 gün oldu hala paramı vermediler şikayetvar adlı siteden bu firmanın sürekli bu şekilde müşterileri kandırdığını iade de yapmadığını okudum(hala satış yapıyor)

Pttavm yi aradım satıcının ürünü inceleyip onay vermesi gerektiğini daha sonra ücret iadesinin yapılacağını söylediler(Satıcı bilerek onay vermiyor adam tokatçı zaten araştırmalarıma göre 2 senedir e ticaret yapıyor herkes bundan şikayetçi) ben şimdi tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim (fatura da göndermemiş kargoyla) veya nasıl bir yol izlemeliyim dostlar borç parayla telefonu almıştım birde.(Telefonu da iade ettim hem telefon hem para yok elimde)

Şikayetvar adlı sitede ki mağdurların firma hakkındaki şikayetleri: https://www.sikayetvar.com/mekanikcep

Cidden yazık günah ya insanlara adamlar artık oturdukları yerden kandırıyorlar insanları ve sistemin açığı yüzünden onaylamadığı için bu hale düşüyor insanlar.

Pttavmden alışveriş yaparak kendini ateşe atmışsın sonucun bu olacağı %99,99999 kesin şikayet varda adamın dolandırmadığı kişi kalmamış sizde gidip alışveriş yapmışsınız

Pttavm deterjanın bile bile sahtesini satıyorlar

Pttavm deterjan, kişisel bakım ürünleri, çay, yağ .... %99 u SAHTE ürünler

3 kuruş fazla ver sağlam yerden al

Son düzenleme:
Hakemden önce CİMER üzerinden Ticaret bakanlığı başkta olmak üzere şikayet edilebilecek ne kadar yer varsa şikayet edin. PTT avm'den ekran görüntülerini mutlaka alın sipariş ettiğinize dair, iade ettiğinize dair, her türlü belgeyi toplayın. Hakem heyetini de ihmal etmeyin elbette.

Ben sıradan dükkanlardan hiçbir şey almam.
İzmir bit pazarına gidip LG cep telefonu sordum.
İki dakika bekleyin getirelim dediler.
Telefon geldi getiren ile getirten arasında ki muhabbet mimik, hareketler ilgimi çekti.
Aldım telefonu şöyle bir inceledim.
Bana müsaade diyerek LG aradım.
Telefonun ikinci el olduğunu imei başka çıktığını öğrendim.

Pttavm üzerinden mekanikcep isimli firmadan sıfır garantili telefon aldım ikinci el çıktı üreticisi xiamoni yi aradım telefonun daha önce kullanıldığı hatta servise bile gittiğini garantisinin de geçtiğini söylediler bunun üzerine iade ettim 8 gün oldu hala paramı vermediler şikayetvar adlı siteden bu firmanın sürekli bu şekilde müşterileri kandırdığını iade de yapmadığını okudum(hala satış yapıyor)

Pttavm yi aradım satıcının ürünü inceleyip onay vermesi gerektiğini daha sonra ücret iadesinin yapılacağını söylediler(Satıcı bilerek onay vermiyor adam tokatçı zaten araştırmalarıma göre 2 senedir e ticaret yapıyor herkes bundan şikayetçi) ben şimdi tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim (fatura da göndermemiş kargoyla) veya nasıl bir yol izlemeliyim dostlar borç parayla telefonu almıştım birde.(Telefonu da iade ettim hem telefon hem para yok elimde)

Şikayetvar adlı sitede ki mağdurların firma hakkındaki şikayetleri: https://www.sikayetvar.com/mekanikcep
Kimse uğraşmadığı ve uğraşmak istemediği için bu arsızlar iyice gemi azıya alıyorlar.
Şikayete dayalı suçlar kapsamında savcılığa dolandırıcılık girişimi içerikli ihbarda bulunmanız gerekir.
Bu tarz vakaların sadece ''Aaaa yanlışlık olmuş'' denerek geçiştirilememesi adına bu girişimde bulunmanız gerekir.

Geçmiş olsun amazon dışında bir siteden elektronik ürün almayı tercih etmiyorum.
Aliexpress üzerinden hiç bilmediğimiz elin cavurundan ürün alırken sadece şöyle bir bakıyorum ve şak diye siparişi giriyorum.
Ülkemizdeki satıcılardan ürün alacaksam mümkünse, imkan olsa GBT yapasım geliyor, o kadar araştırmaya rağmen yine de güvenemeyip gidip yabancı kaynaklardan ürün almayı tercih ediyorum. Son siparişlerim şu an yolda mesela. Çin den çıktı geliyor gönlümün efendileri.

Türkiye'deki alışverişlerde çok basit mantıkla kendimi koruyorum. Pahalı olan hiçbir elektronik eşyayı veya sahtesi çok olan ürünü en ucuz mağazadan almıyorum :haha

Kampanyalarda genelde ya yurt dışından faydalanırım, ya da Amazon.

Bir daha
Hakemden önce CİMER üzerinden Ticaret bakanlığı başkta olmak üzere şikayet edilebilecek ne kadar yer varsa şikayet edin. PTT avm'den ekran görüntülerini mutlaka alın sipariş ettiğinize dair, iade ettiğinize dair, her türlü belgeyi toplayın. Hakem heyetini de ihmal etmeyin elbette.
Cimere başvurdum cevap olarak hakem heyetine başvurun dediler ancak hakem heyetinin de faturasız olan işlemlere bakmıyor diye duyum almıştım.

Televziyonları nereden alacak bu millet aliexpress gönderse ordan alacam ama ne fayda Hepsiburadanda bir televziyon aldık eve büyük geldi hatta gözlere rahatsızlık verdiğinde ertesi günü servis raporuyla gönderdik teslim tarihi 24 mart yazıyordu bugün 25 mart hala teslim edilmedi.Tahmini teslimi 24 mart yazan firmaya tüketici şimdi nasıl güvensin.Alıcısı carfoursa olan televziyonum hala teslim edilmediği için iade yapılamadığından yenisinide alamıyorum.Galiba alırsam amazondan olacak ensağlam firma ve iadede 30 günlük ve açılmışsa kutu kurulum yapılmışsa bile iade alıyorlar.2020 de tecrübem var.

Televziyonları nereden alacak bu millet aliexpress gönderse ordan alacam ama ne fayda Hepsiburadanda bir televziyon aldık eve büyük geldi hatta gözlere rahatsızlık verdiğinde ertesi günü servis raporuyla gönderdik teslim tarihi 24 mart yazıyordu bugün 25 mart hala teslim edilmedi.Tahmini teslimi 24 mart yazan firmaya tüketici şimdi nasıl güvensin.Alıcısı carfoursa olan televziyonum hala teslim edilmediği için iade yapılamadığından yenisinide alamıyorum.Galiba alırsam amazondan olacak ensağlam firma ve iadede 30 günlük ve açılmışsa kutu kurulum yapılmışsa bile iade alıyorlar.2020 de tecrübem var.
Amazondan zamanında telefon ve bilgisayar almıştım dedikleri gibi tam zamanında teslim yaptılar ve müşteriyi koruyan polikaları var sorunun olursa hemen çözümlüyorlar yemin ederim bizden daha müslüman adamlar bizimkiler konuşurken mangalda kül bırakmazlar ama bütün kahpeliğin en iyisini de bizimkiler yapar , devlet kurumu diye Pttavm ye güvendik paramızla rezil olduk ben bakkaldan somun ekmek çalsam müebbet yargılarlar adam göz göre göre e ticaretle 2 senedir milleti dolandırıyor kimse de ya kardeşim sen napıyorsun demiyor , tuzağa düştüğünü anlayan alıcı hemen iade ediyor ürün satıcıya ulaşıyor hem ürün gidiyor hem de para büyük ihtimalle o ürünü de yeniden pazarlıyor satıcının elinden hiçbir şey çıkmadan bedavadan para kazanıyor ne güzel iş değil mi ?

PTT AVM'den kendime ve arkadaşlarıma 10'dan fazla kez Windows lisans kodu aldım şimdiye kadar. Hiç birinde sıkıntı çıkmadı (hep aynı satıcıdan). Çok dolandırıcı tünemiş demekki geçmiş olsun.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri