Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Samsung 55Q60D alınır mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

tolgakılıç

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30-35 bin civarı
Marka Model Bilgisi
Samsung 55Q60D
Arkadaşlar merhaba 30-35 civarı bütçem var tv yi çoğunlukla film izlemek için alıyorum yani görüntü kalitesi ön planda olsun istiyorum. Bu tv de karar kıldım önerir misiniz? Panel bilgisini bulamadım bilen var mıdır acaba?

Arkadaşlar merhaba 30-35 civarı bütçem var tv yi çoğunlukla film izlemek için alıyorum yani görüntü kalitesi ön planda olsun istiyorum. Bu tv de karar kıldım önerir misiniz? Panel bilgisini bulamadım bilen var mıdır acaba?
Sorunuza cevap olmayacak ama naçizane başka bir öneri ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.

6 ay önce kadar bende evime TV bakıyordum. Normalde OLED düşünüyordum ama fiyatları çok yüksek olduğu için sizin gibi QLED TVlere yönelmiştim. Hatta TLC markasının birkaç modeline baya yükselmiştim. Daha sonra LG nin 55QNED816RE modelini gördüm ve kız arkadaşımı TLC markasına ikna edemediğim için onun da ısrarıyla LG de karar kıldık. Aynı tarihte bir arkadaşım da ailesinin evine benim tavsiyemle 65lik modelini almıştı. İkimizde çok memnunuz.

Kısaca anlatmak gerekirse QLED ve OLEDin arasında bir teknoloji diyebilirim. 120 Hz ve 4K olması benim için önemli bir handikap olmuştu evde PS5 var ve günümün büyük bir çoğunluğunu oyun oynayarak veya film izleyerek geçiriyorum.

Hatta o dönemde ailem de yarı fiyatına eve ikinci televizyon olarak Toshibanın 4K bir televizyonunu almıştı; smart vs özellikli.. Acaba bu kadar fazla para vererek aptallık mı ettim diye düşünmüştüm ama daha sonra birgün konsolu bu televizyona takıp aradaki görüntü farkını görünce iyi ki almışım dedim. Özellikle Diablo gibi ARPG karanlık temalı bir oyunda siyahları ve renk doygunluklarında ki farkını görünce oyundan keyif bile alamamıştım.

Eğer bütçeniz 40K ya çıkarsa ben şahsen gözüm kapalı, vicdanım rahat bir şekilde tavsiye ederim. Haa hiç mi eksi bir yanı yok? Ailemin evinde ki diğer televizyon da LG ancak WebOS un eski bir versiyonu 10 seneyi devirmiştir ve oradan biliyordum o yüzden de arayüzünün hantal olabileceğini düşünüyordum. Diğer televizyonları çok fazla tecrübe etmediğim için yorum yapmakta zorlanıyorum ancak sanırım bi Google TV ara yüzlü TVler kadar akıcı bir yazılımı yok. Ha ama sorun mu? Değil! Çünkü sonuçta kumandayı elime 10 saniyede bir Netflix, YouTube, Spotify vs aç kapat yapmıyorum. Herhangi bir uygulamayı açtığımda uygulamalar zaten olması gerektiği gibi seri çalışıyor.

Hocam aklınızdaki tv mantıklı tercih ama ben tcl c 645 ve 745i de ekledim 3 tvyi buradan karşılaştırdım karar tabiki sizin şimdi biraz 60dyi araştırdım hocam sizin için rtings.comdaki bilgiye göre alt seviye bir Qled deniyor iyi puan almamış

Son düzenleme:
Öncelikle her ikinize de verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. @ugurayalp Maalesef bütçemi daha fazla aşamam o yüzden önerdiğiniz LG tv yi alamam. @furkan1907 Hocam 745i araştırdım iyi bir tv ye benziyor. Sizce c645 ve 745 arasındaki fiyat farkına değer midir?

Öncelikle her ikinize de verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. @ugurayalp Maalesef bütçemi daha fazla aşamam o yüzden önerdiğiniz LG tv yi alamam. @furkan1907 Hocam 745i araştırdım iyi bir tv ye benziyor. Sizce c645 ve 745 arasındaki fiyat farkına değer midir?
Hocam c745te sinema sistemlerinde kullanılan Imax Enhanced görüntü özelliği var ayrıyeten 30 watt ses sistemine sahip arka aydınlatma full array led bunlar + özellik en önemli özellik ekran yenileme hızının 120 hz olması oyunlarda 144 hze çıkabiliyor parlaklık değeri 645e göre biraz daha fazla ileride konsol bağlayıp oyun oynama düşünceniz varsa bunu tavsiye ederim yoksa sadece film için c645 yeter diye düşünüyorum

Hocam c745te sinema sistemlerinde kullanılan Imax Enhanced görüntü özelliği var ayrıyeten 30 watt ses sistemine sahip arka aydınlatma full array led bunlar + özellik en önemli özellik ekran yenileme hızının 120 hz olması oyunlarda 144 hze çıkabiliyor parlaklık değeri 645e göre biraz daha fazla ileride konsol bağlayıp oyun oynama düşünceniz varsa bunu tavsiye ederim yoksa sadece film için c645 yeter diye düşünüyorum
Teşekkürler hocam.

Hocam tekrar rahatsızlık veriyorum kusuruma bakmayın. Bugün TCL in 55c655 modeli gözüme takıldı. Sizce c745 ile kıyaslayınca hangisi daha makul? Şuanda fiyatları hemen hemen aynı gözüküyor internet üzerinde. Kağıt üzerinde hz ve parlaklık konusunda c745 daha üstün fakat c655 daha yeni bir model. Belki panel kalitesi daha iyi olduğundan olabilir mi sizce?

Hocam tekrar rahatsızlık veriyorum kusuruma bakmayın. Bugün TCL in 55c655 modeli gözüme takıldı. Sizce c745 ile kıyaslayınca hangisi daha makul? Şuanda fiyatları hemen hemen aynı gözüküyor internet üzerinde. Kağıt üzerinde hz ve parlaklık konusunda c745 daha üstün fakat c655 daha yeni bir model. Belki panel kalitesi daha iyi olduğundan olabilir mi sizce?
@furkan1907

Selam hocam bende C655 Pro modeli var , televizyon görüntü ve ses konusunda iyi bence fakat , hareketli sahnelerde bulanıklık oluşuyor yapay zeka olduğu için bir tek bu beni biraz düşürüyor o kadar çözümünü arıyorum bende.

Selam hocam bende C655 Pro modeli var , televizyon görüntü ve ses konusunda iyi bence fakat , hareketli sahnelerde bulanıklık oluşuyor yapay zeka olduğu için bir tek bu beni biraz düşürüyor o kadar çözümünü arıyorum bende.
Bugün forumda biraz gezindim c745 modelinde de aynı bulanıklık sorununu yaşayan birkaç arkadaş varmış. Acaba TCL in c serisine özgü bir problem mi yoksa ayar falan mı yapmak lazım?

Hocam artı olarak ses konusunda Oknkyoyla çalışılmış 35 w sese sahip bu tvnin işlemcisi de daha iyi herhalde 32 gb ram mevcut ben olsam C 655i alırdım Bulanıklılığı çeşitli ayarlarla azaltabilirsiniz diye düşünüyorum Panel Kalitesi olarak ikisi de Va tabanlı panele sahip Direct Led aydınlatma ama c 745te aynı zamanda full array yazıyor full arrayse panel olarak c 745 daha iyidir ama dediğim gibi ben olsam c655i alırım

Son düzenleme:
Rica ederim. Teknolojik ev aletleri almak gerçekten baş ağrıtıcı bir süreç. Bu yüzden de bi şeyden gerçekten memnun kalınca insanlara öneriyorum mağlum ekonomi çok kötü herkes kıt kanaat para biriktirip bir şeyler alabiliyor.

Rica ederim. Teknolojik ev aletleri almak gerçekten baş ağrıtıcı bir süreç. Bu yüzden de bi şeyden gerçekten memnun kalınca insanlara öneriyorum mağlum ekonomi çok kötü herkes kıt kanaat para biriktirip bir şeyler alabiliyor.
Kesinlikle durum bu hocam. Dünya para ödeyip ortalama hatta ortalama altı ev aletleri alacağız diye dünya araştırma yapıp en iyi f/p tercihi yapmaya çalışıyoruz fakat hangi marka hangi model olursa olsun illaki işimiz şansa kalıyor. Teknoloji şans işidir mottosunu bize yutturdular tüketici de buna alıştı markalar zaten durumdan memnun. Bir ürün yapıyorsun sorunsuz yap bari değil mi? Ya da en azından hata payını elinden geldiğince düşük tut 3 ürününden 1 i sıkıntılı çıkmasın.

Günlerdir araştırıyorum aha tamam bu tv bana uygun diyorum forumlara yorumlara bir bakıyorum apayrı bir kroniği çıkıyor cidden sıkıldım bu işten.

Bildiğim kadarıyla Edge Lit denilen kenar aydınlatmalı ve VA panel.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri