Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung Galaxy A04 Kulaklık girişi sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Merve Kayaalp

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Samsung Galaxy A04
Merhabalar, 28 Şubat 2023 tarihinde Samsun Galaxy A04 markalı telefonumu Türk Telekom bayisi aracılığıyla satın aldım. Ürün kutusunda orijinal kulaklık çıkmadığı için kulaklığı kendim satın aldım. Aldığım kulaklıkları telefon algılamıyor ya da başta algılarsa da bir süre sonra tekrar algılamıyor. Ancak bu kulaklıklar evde bulunan diğer Samsung telefonlar,tablet ve bilgisayarda çalışmaktadır. Bu sorun ile alakalı telefonum garantiye gitti ve sokette sorun olduğu, değiştirildiği ve artık çalıştığı söylendi. Telefonu teslim aldığımda sorun hala devam ediyordu. Bu durumu tekrar bildirip tekrar garantiye gönderdiğimde teknik servis kulaklıklarımın yan sanayi olduğu için algılamadığını ve orijinal kulaklık ile çalıştığını söyledi. Sorun hala devam ediyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

orjinal kulaklık ile denedin mi ?
Denemedim. Alıp denemeyi düşünüyorum. Ama kulaklıklarım diğer Samsung cihazlarımda sorunsuz çalışıyor. Ayrıca telefonum arada bir usb takıldı-usb çıkarıldı bildirimi veriyor ve bu sıkıntı ise saatlerce sürüyor. Telefonu fabrika ayarlarına döndürüyorum ve bildirim kesiliyor. Aradan zaman geçince tekrar başlıyor.

Denemedim. Alıp denemeyi düşünüyorum. Ama kulaklıklarım diğer Samsung cihazlarımda sorunsuz çalışıyor. Ayrıca telefonum arada bir usb takıldı-usb çıkarıldı bildirimi veriyor ve bu sıkıntı ise saatlerce sürüyor. Telefonu fabrika ayarlarına döndürüyorum ve bildirim kesiliyor. Aradan zaman geçince tekrar başlıyor.
muhtemelen type c girişinde problem var. tekrardan garantiye gönderin

Type-C kulaklık olan telefon almamak lazım sorunlar olabilir hep Type-C girişini işgal ediyor. Bt kulaklık ile kullanmak çözüm olabilir orijinal kulaklık ile denenmeli bende y.sanayi Type-c sarj kablosu var bir tarafı hızlı sarj yapıyor diğer tarafı yavaş şarj yapıyor bir tarafına yeterli kablo eki yapılmamış yan sanayi ürünlerde sorun olabilir..

Type-C kulaklık olan telefon almamak lazım sorunlar olabilir hep Type-C girişini işgal ediyor. Bt kulaklık ile kullanmak çözüm olabilir orijinal kulaklık ile denenmeli bende y.sanayi Type-c sarj kablosu var bir tarafı hızlı sarj yapıyor diğer tarafı yavaş şarj yapıyor bir tarafına yeterli kablo eki yapılmamış yan sanayi ürünlerde sorun olabilir..
Bu yan sanayi dediğimiz kulaklıklar diğer Samsung cihazlarda çalışıyor. Sadece benim telefonumda böyle bir sıkıntı yaşandı. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Neyse ki orjinal kulaklığı algıladı. Ayrıca kulaklık girişi 3,5 mm jak şeklinde.

Bu yan sanayi dediğimiz kulaklıklar diğer Samsung cihazlarda çalışıyor. Sadece benim telefonumda böyle bir sıkıntı yaşandı. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Neyse ki orjinal kulaklığı algıladı. Ayrıca kulaklık girişi 3,5 mm jak şeklinde.
Arama yapınca Type-C geldi benim karşıma 3.5 jak kimi 3 boğum kimisi 4 boğum telefonlar bazısında 3 boğum sorun çıkartıyor bazısında 4 boğum olan bende 3 boğumlu jak çalışmıyor bazı 4 boğumlu jaklarda eksik kablo nedeni ile yine sorun çıkartıyor bu jaklar standard değil böyle sorunlar oluyor..

Arama yapınca Type-C geldi benim karşıma 3.5 jak kimi 3 boğum kimisi 4 boğum telefonlar bazısında 3 boğum sorun çıkartıyor bazısında 4 boğum olan bende 3 boğumlu jak çalışmıyor bazı 4 boğumlu jaklarda eksik kablo nedeni ile yine sorun çıkartıyor bu jaklar standard değil böyle sorunlar oluyor..
Anladım. Teşekkürler.

Telefonlarda 4 boğumlu 3.5 mm lik jack ve soketler kullanılıyor. 4 boğumlulularda bağlantının CTIA ve OMTP olmak üzere iki farklı standardı var.
CTIA'da soket ucundan dibe doğru L(+), R(+), GND, MIC(+) şeklinde sıralı iken OMTP'de L(+), R(+), MIC(+), GND şeklinde sıralama var. Mobil cihazlarda genelde CTIA standardı kullanılıyor. Ama Play/Pause gibi mikrofondaki tuşlardan kontrol ederken markadan markaya farkeden farklı direnç değerleri kullanıldığından sorunlar çıkabiliyor.

Telefonlarda 4 boğumlu 3.5 mm lik jack ve soketler kullanılıyor. 4 boğumlulularda bağlantının CTIA ve OMTP olmak üzere iki farklı standardı var.
CTIA'da soket ucundan dibe doğru L(+), R(+), GND, MIC(+) şeklinde sıralı iken OMTP'de L(+), R(+), MIC(+), GND şeklinde sıralama var. Mobil cihazlarda genelde CTIA standardı kullanılıyor. Ama Play/Pause gibi mikrofondaki tuşlardan kontrol ederken markadan markaya farkeden farklı direnç değerleri kullanıldığından sorunlar çıkabiliyor.
Anladım. Teşekkür ederim. Belki de sorun bu sebepten kaynaklıdır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri