Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Siemens KG76PAIC0N Buzdolabı iç sıcaklık testi. * 3. Haftada arıza yaptı. THH başvuru süreci

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ozleran

Meraklı
Yeni Üye
Merhaba değerli üyeler,

Forumdan da tavsiye edilen ürünler arasında olması sebebiyle bu hafta başında Siemens KG76PAIC0N model bir buzdolabı satın aldım ve kurulumu yapıldı. Tercihimde panasonic kompresörlü olması yanı sıra piyasadaki en düşük yıllık enerji tüketimine ve en düşük sese sahip olması etikili olmuştu.

Öte yandan bu ekonominin performansa nasıl yansıyacağı konusunda da endişelerim vardı. Zira kişisel merakım gereği, eski buzdolabımda da genellikle vakumlu ambalajda et dinlendiriyorum ve bazen bunun süresi 4-6 haftayı bulabiliyor. Eski buzdolabım Whirlpool ARC 4198 marka model Embraco kompresörlü güzel bir dolaptı ve soğutucu bölümü minimum 1 dereceye ayarlanabiliyordu. Ben de ayrıca kahvaltılık tabir edilen 0 derece bölmesini kullanıyordum bu dinlendirmeler için. Şimdiye kadar da çok memnundum, ekstra soğuk bölmesinde 0'ın biraz altı biraz üstü dereceleri görüyordum ancak artık dolabımız 15 seneye ulaştı ve bu son sıcaklarda biraz kararsız olduğunu gözlemledim ve zamlar daha da bastırmadan dolabı yeniledim.

Yeni dolap gelince en merak ettiğim bu bölümdeki performansı oldu. Soğutucu bölüm gördüğüm kadarıyla minimum 2 dereceye ayarlanabiliyor. Ben de ilk bir iki gün bu derecede tuttum ve sonrasında teste başladım. Barbekümde kullandığum buluta kayıt yapabilen birkaç probelu bir gıda termometrem var. Birini soğutucu bölümdeki orta rafa diğerini ise 0 derece çekmecelerinden birine sabitledim ve yaklaşık 20 saatlik kayıt aldım. Bu süre zarfında kapağı açıp kapamada çok hassas davrandık. Çok kısa süreler bir kaç kez açılıp kapandı.

Genel olarak sonuç beni bir miktar şaşırttı çünkü gözlemlediğim sıcaklıklar düşündüğümün biraz üzerinde. İlk defa grafik şeklinde kayıt aldığım için kompresörün devreye girip çıkma döngülerini de net bir şekilde ilk kez görmüş oldum. 20 saatlik test içinde orta raf minimum 1,2 dereceyi, ekstra soğuk çekmecesi de minimum 0,6 dereceyi görmüş. Bu şekilde bakınca sorun yok gibi görünse de bunlar çok kısa süre gördüğü minimum sıcaklık değerleri, kompresörün devreden çıktığı zaman dilimlerinde ise rahatlıkla orta raf 5-5,5 dereceleri, alt çekmece ise 4-4,5 dereceleri görüyor. Gece kapak açılmadığı zaman bile bu sıcaklıklara çıkmasına izin veriyor içindeki program ya da her ne ise. 15 saniye aralıklarla alınan toplam 5246 adet ölçümün excelden ortalamasını aldığımda ise tüm bu teste çıkan ortalama değerler, orta raf 4,04 derece, alt çekmece ise 3,07 derece olarak hesaplanıyor.

Sonuç olarak soğutucu bölüm 2 dereceye ayarlanmış olmasına rağmen çıkan bu değerler beni bir miktar hayal kırıklığına uğrattı. Termometreleri özelikle raf ve çekmecenin ortasına, hiç bir şeye temas etmeyecek ve ucu havada duracak şekilde bantlamıştım. Bundan kaynaklı bir yanlış ölçüm olamaz. Dün akşam ise yabancı bir youtube kanalında bu testin kompresör çalışma döngülerinden kaynaklı dalgalanmalardan arındırmak için dolapta içinde su dolu bir kaba batırılmış probelarla yapılması tavsiyesini gördüm. Bu sabahtantan itibaren ise o teste başladım. Sonuçlarını ayrıca paylaşırım.

Üstadlar bu tablo ile ilgili görüşlerini paylaşırsa çok memnun olurum. Daha detaylı sonuçları incelemek isteyen olursa diye bu test sonuçlarına ait linki aşağıda paylaşıyorum.

Selamlar.

SONUÇ LİNKİ

Resim.jpg

Son düzenleme:
Hocam soğutucu için normal değerler çıkmış görünüyor çekmece 0.6 ya kadar düşmüş yani donma derecesine yaklaşmış

Hocam belirttiğim gibi onlar minimum değerler, ortalamada belirtilen derecelere yaklaşamıyor. Dünden bu yana yaklaşık 24 saattir de hem soğutucu bölüm hem de çekmeceye koyduğum ilaç şişesi içindeki sulara batırarak ölçtüm probeları.

Bu şekilde de durum pek değişmedi.

Soğutucu bölümdeki sıvının ortalaması 4,31 derece, çekmecedeki sıvının ortalaması ise 3,19 derece. Yani sıvı dışında havayı ölçtüğüm testle tutarlı hatta bir tık daha sıcak.

Özetle buzdolabı soğutucu bölümü 2 dereceye ayarlı iken (belki bir etkisi olur diye fresh modunu aktif hale getirdim 2 dereceye -18 dereceye getirdi kendisi) içindeki gıdalar günlük kullanımda rafta 2 dereceyi çekmecede ise 0 dereceyi hiç görmüyor. 24 saatte gördükleri minimum değerler ise orta raf minimum 2,9 derece görmüş, çekmece ise minimum 2,1 derece görmüş.

Buzdolabının menüsünde soğutucu bölümü 2 dereceye ayarlatıyorsa bu dolap ben iç kısmın dalgalanma olsa da ortalama 2 dereceyi sağlamasını beklerim. Çekmecede ise 0 olmasa bile en kötü 1 dereceleri yakalaması lazım.

Ayarlarda 2 derecenin altına inmek için bir seçenekte yok.

En üst raf daha da sıcak olacaktır bu durumda. Bu arada fazla da bir dalgalanma yok gibi, 3-6 derece arasında gidip gelmiş orta raf. Bizim buzdolabı 10 seneyi aştı, oda termostatı koyduk orta rafa, işten gelince bakıyorum, belli saatlerde sıcaklık 13 derecelere çıkmış sonra 6-7 derecelere inmiş. Bu çalışma diğer günler de böyle bu arada, kendi içinde tutarlı çalışıyor. Gün içinde evde kimse olmadığından buzdolabının kapısı da açılmıyor hiç. Ekran görüntüsünü alabilirsem atarım buraya da. Detaylı çalışma olmuş elinize sağlık.

Tarih aralığı 8 Şubat-8 Mart diyor doğru mu baktım acaba?

Üstad dün paylaştığım linkteki ölçümler August 2, 2023 at 2:15:55 PM GMT+3 to August 3, 2023 at 10:01:27 AM GMT+3

Sen de bir görüş belirtirsen çok memnun olurum.

Sıvı içinde yaptığım testin sonuç linkini de paylaşayım. Bu sabah sonlandırdım onuda. Eski bir ilaç şişesine su doldurup içine probe batırdım.

1.jpg

2.jpg

Üstad dün paylaştığım linkteki ölçümler August 2, 2023 at 2:15:55 PM GMT+3 to August 3, 2023 at 10:01:27 AM GMT+3

Sen de bir görüş belirtirsen çok memnun olurum.

Sıvı içinde yaptığım testin sonuç linkini de paylaşayım. Bu sabah sonlandırdım onuda. Eski bir ilaç şişesine su doldurup içine probe batırdım.

Ekli dosyayı görüntüle 6114

Ekli dosyayı görüntüle 6115
Bazı noktalarda termostat süresi uzun gibi geldi bana. Mesela son yayınladığınız verideki 20:30 ile 22:30 zaman dilimi arası dolabın algoritmasının iç sıcaklığın o kadar yükselmesine izin vermesi bana garip geldi.

Arçelik Vestel Samsung vs gibi bir buzdolabında bu verileri ben normal kabul ederim de, Siemens olunca normal görmek istemedim.

Bir defa klimalarda olduğu gibi buzdolaplarında da derecenin istikrarı çok önemlidir ve bu istikrar min btu başarı ve kalitesinde gizlidir. Buzdolabı bir buzdolabıdır doğrudur ancak aynı termodinamik temel esasları üzerine diazyn edilmiştir ve BTU ifadesi sadece klimalara özel değildir buzdolaplarının da bir BTU değeri vardı, dolayısı ile MİN BTU da vardır ve çok önemlidir. Mesela bu buzdolabı böyle bir kompresör ile neden bu derece kapat aç yapıyor? Kapanma kardeşim. İn en alt frekansa ve çalışmaya devam et minimal döngüde. Yani koruma modunda kal. İstense yapılabilir bana göre.

Bu ürünün olduğu alanın ortam sıcaklığı nedir peki? Yani dış sıcaklık basıncı mı bu derece etkiliyor desem Whirlpool neden etkilenmiyordu ?

Bazı noktalarda termostat süresi uzun gibi geldi bana. Mesela son yayınladığınız verideki 20:30 ile 22:30 zaman dilimi arası dolabın algoritmasının iç sıcaklığın o kadar yükselmesine izin vermesi bana garip geldi.

Arçelik Vestel Samsung vs gibi bir buzdolabında bu verileri ben normal kabul ederim de, Siemens olunca normal görmek istemedim.

Bir defa klimalarda olduğu gibi buzdolaplarında da derecenin istikrarı çok önemlidir ve bu istikrar min btu başarı ve kalitesinde gizlidir. Buzdolabı bir buzdolabıdır doğrudur ancak aynı termodinamik temel esasları üzerine diazyn edilmiştir ve BTU ifadesi sadece klimalara özel değildir buzdolaplarının da bir BTU değeri vardı, dolayısı ile MİN BTU da vardır ve çok önemlidir. Mesela bu buzdolabı böyle bir kompresör ile neden bu derece kapat aç yapıyor? Kapanma kardeşim. İn en alt frekansa ve çalışmaya devam et minimal döngüde. Yani koruma modunda kal. İstense yapılabilir bana göre.

Bu ürünün olduğu alanın ortam sıcaklığı nedir peki? Yani dış sıcaklık basıncı mı bu derece etkiliyor desem Whirlpool neden etkilenmiyordu ?

Üstad dikkatini çeken 20:30-22:30 arası bölüm buzdolabının dün akşam aktif kullanıldığı bölüm. Kapak sık açılıp kapandı o arada, ancak yine de sıvı içinde olmasından hareketle bu denli dalgalanma ben de beklemiyordum. Daha aktif çalışıp kompanse edebilmeliydi bana göre de.

Öte yandan inverter özellikli ilk dolabım. Dolayısıyla ben de kapanması yerine düşük güçte sürekli çalışmasını beklerim, isterdim.

Neticede kusurlu bir ürün, bir arıza var denecek bir seviyede değil ancak performans olarak beklediğimi vermediğini belirterek hayatıma devam edeceğim gibi görünüyor. Servis falan çağırsam ne derdimi anlatabilirim, ne de birşey farkeder. Gelen giden dolabı aç sök tak uğraştığımızla kalırız.

Türkiye'de görebildiği tek C sınıfı enerji tüketim değerine sahip dolap buydu. Tahmin ediyorum bu enerji sınıfına inebilmek için bunu önceleyerek programlamışlar dolabı. Performans 2. planda kalmış olabilir. Tabi yanına farklı kompresörlü bir dolap koyup testi tekrarlamadıkça kıyasta pek mümkün değil.

Üstad dikkatini çeken 20:30-22:30 arası bölüm buzdolabının dün akşam aktif kullanıldığı bölüm. Kapak sık açılıp kapandı o arada, ancak yine de sıvı içinde olmasından hareketle bu denli dalgalanma ben de beklemiyordum. Daha aktif çalışıp kompanse edebilmeliydi bana göre de.

Öte yandan inverter özellikli ilk dolabım. Dolayısıyla ben de kapanması yerine düşük güçte sürekli çalışmasını beklerim, isterdim.

Neticede kusurlu bir ürün, bir arıza var denecek bir seviyede değil ancak performans olarak beklediğimi vermediğini belirterek hayatıma devam edeceğim gibi görünüyor. Servis falan çağırsam ne derdimi anlatabilirim, ne de birşey farkeder. Gelen giden dolabı aç sök tak uğraştığımızla kalırız.

Türkiye'de görebildiği tek C sınıfı enerji tüketim değerine sahip dolap buydu. Tahmin ediyorum bu enerji sınıfına inebilmek için bunu önceleyerek programlamışlar dolabı. Performans 2. planda kalmış olabilir. Tabi yanına farklı kompresörlü bir dolap koyup testi tekrarlamadıkça kıyasta pek mümkün değil.
Hocam üzülerek belirtmek isterim ki servis diye evinize gelecek olası arkadaşların öncü birlik olacağı kesin.
Yani elektrik var mı? Kapı kırılmış mı? Karta elektrik geliyor mu? ötesinde termodinamik ve akışkanlar iletkenler hakkında bilgisi olacaklarını zannetmiyorum. Kaldı ki bunu sorun olarak da görmeyecekleri için bir üst seviye yani bilen adam sınıfından birini de yollamayacaklardır.

Diğer yandan, aktif kullanılan zaman dilimi olsa dahi algoritmanın hassasiyeti bana göre yine de sıkıntılı. 2 saat çok çok çok önemli bir zaman dilimidir bir buzdolabı için. Kaldı ki tekrar ediyorum, sizin de belirttiğiniz üzere değişken devirli çalışma kabiliyeti olan bir buzdolabının 2 saat boyunca kompresörü aktif hale getirmemesine neden olacak bir sensör kodlama yapısına sahip olması bana göre cidden saçma.

Yani aktif kullanıldığına göre iç sıcaklık değeri değişti, deiştiğine göre sensör algıladı, algıladığına göre iletti, ilettiğine göre ulaştı ama algoritma bunu görmezden gelecek şekilde dizayn edildi ise zaten kimsenin yapacağı birşey olmaz.

ben buzdolabı testlerini CEM DT171 ve Extech TH10 ile yapıyorum mesela. nem dengesini de takip ediyorum böylece.

Mesela daha geçen haftalarda satın aldığım Samsung buzdolabının soğutucu bölümünde nem kontrolü de yapan DT171 i yerleştirdim aylık kayıt alıyorum şu an. Sanırım 10 gün sonra falan süre dolması lazım. Hem soğutma grafiğindeki stabiliteyi hem de bendeki inverter dolabın algoritmasına o zaman bakabilmiş oluruz.

Açıkçası benim gıda üzerine merakım olmadığı için ben hedefimi +4 dengesindeki stabiliteye odakladım. Yine de temel gözlemim inverterin çalışma şekli olacak.

Burada benim odağımdaki diğer konu ise on off kompresör ile inverter kompresör arsında gerek dünya kaynakları gerekse tüketici adına GERÇEKTEN ciddi bir fark var mı onu ortaya sergilemiş olacağız.

Eski dolabım 455 litre on off dolaptı, yeni dolabım da takribi 455 litre inverter dolap, eskisinin tüketim verileri elimde var, yenisine de bakacağız bakalım neler göreceğiz.

Hocam üzülerek belirtmek isterim ki servis diye evinize gelecek olası arkadaşların öncü birlik olacağı kesin.
Yani elektrik var mı? Kapı kırılmış mı? Karta elektrik geliyor mu? ötesinde termodinamik ve akışkanlar iletkenler hakkında bilgisi olacaklarını zannetmiyorum. Kaldı ki bunu sorun olarak da görmeyecekleri için bir üst seviye yani bilen adam sınıfından birini de yollamayacaklardır.

Diğer yandan, aktif kullanılan zaman dilimi olsa dahi algoritmanın hassasiyeti bana göre yine de sıkıntılı. 2 saat çok çok çok önemli bir zaman dilimidir bir buzdolabı için. Kaldı ki tekrar ediyorum, sizin de belirttiğiniz üzere değişken devirli çalışma kabiliyeti olan bir buzdolabının 2 saat boyunca kompresörü aktif hale getirmemesine neden olacak bir sensör kodlama yapısına sahip olması bana göre cidden saçma.

Yani aktif kullanıldığına göre iç sıcaklık değeri değişti, deiştiğine göre sensör algıladı, algıladığına göre iletti, ilettiğine göre ulaştı ama algoritma bunu görmezden gelecek şekilde dizayn edildi ise zaten kimsenin yapacağı birşey olmaz.

ben buzdolabı testlerini CEM DT171 ve Extech TH10 ile yapıyorum mesela. nem dengesini de takip ediyorum böylece.

Mesela daha geçen haftalarda satın aldığım Samsung buzdolabının soğutucu bölümünde nem kontrolü de yapan DT171 i yerleştirdim aylık kayıt alıyorum şu an. Sanırım 10 gün sonra falan süre dolması lazım. Hem soğutma grafiğindeki stabiliteyi hem de bendeki inverter dolabın algoritmasına o zaman bakabilmiş oluruz.

Açıkçası benim gıda üzerine merakım olmadığı için ben hedefimi +4 dengesindeki stabiliteye odakladım. Yine de temel gözlemim inverterin çalışma şekli olacak.

Burada benim odağımdaki diğer konu ise on off kompresör ile inverter kompresör arsında gerek dünya kaynakları gerekse tüketici adına GERÇEKTEN ciddi bir fark var mı onu ortaya sergilemiş olacağız.

Eski dolabım 455 litre on off dolaptı, yeni dolabım da takribi 455 litre inverter dolap, eskisinin tüketim verileri elimde var, yenisine de bakacağız bakalım neler göreceğiz.

Sonuçları merakla bekliyorum üstad. Açıkcası sayısal bilimsel değerlendirmeler bir yana bir süre kullanım deneyimim oluşsun bir problem görmezsem devam edeceğim bu şekilde. Servisle cebelleşme takatim ne yazık ki yok.

Araçlarda vs. olduğu gibi keşke yazılım ile bizlerin de algoritmasına müdahale imkanı olsaydı bu ürünlerin.

Sonuçları merakla bekliyorum üstad. Açıkcası sayısal bilimsel değerlendirmeler bir yana bir süre kullanım deneyimim oluşsun bir problem görmezsem devam edeceğim bu şekilde. Servisle cebelleşme takatim ne yazık ki yok.

Araçlarda vs. olduğu gibi keşke yazılım ile bizlerin de algoritmasına müdahale imkanı olsaydı bu ürünlerin.
Daha Modüler televizyon yaptırtmayı beceremedik tv üreticilerine.

TV nin mevcut yazılımını bile paylaşmıyor birçok tv üreticisi ki yazılıma kodlama müdahalesi yapmak şöyle dursun :)

Haaa aklıma geldi, mesela klimalarda sensörlerin hassasiyet algılarını kumandadan girilen bazı kodlarla +/- 1,5 derece kadar değiştirebiliyoruz mesela.
Bu konuda kullanıcıya seçenek sunulabilirdi ve ''Kardeşim bak bu düğmeye basarsan ürün daha iyi performans verir ancak tüketim verin yükselir ona göre'' diyebilirlerdi.

Haaa aklıma geldi, mesela klimalarda sensörlerin hassasiyet algılarını kumandadan girilen bazı kodlarla +/- 1,5 derece kadar değiştirebiliyoruz mesela.
Bu konuda kullanıcıya seçenek sunulabilirdi ve ''Kardeşim bak bu düğmeye basarsan ürün daha iyi performans verir ancak tüketim verin yükselir ona göre'' diyebilirlerdi.

Kesinlikle, bir nevi kalibrasyon gibi. Sen 2 derece ölçüyorsan onu 3 ya da 4 kabul et gibi mesela. En kolay bu aslında.

Bir de bu model şu an satıştaki en üst modeli Siemens Bosch markalarının. Home Connect diye uygulaması da var.

Misal dondurucu kısım soğutucu olarak ayarlanabiliyormuş ve iki taraf bir birinden ayrı fanlarla ve ayrı bir hat ile soğutuluyormuş. Bu özellikte beni cezbetmişti. İleride ayrı bir dondurucu alıp bunun dondurucu kısmını en düşükte çalıştırıp et depolarım diyordum.

Gel gelelim bu kadar ayrı hattı ve çalıştırmayı yapan mühendisler, dondurucuyu soğutucu fonksiyonuna getirdiğinde aşağının derecesini ayrı ayarlamana izin vermiyor. Sabit 4 derece oluyor tek ayar.

Yapsana şunu ayrı ayrı. Ben sık kullanılan ve çabuk tüketilen ürünleri 4 hatta 6 derecede üst tarafta, daha az kullanılan ve uzun süre saklanması gereken şeyleri 2 derecede alt tarafta tutayım.

Kesinlikle, bir nevi kalibrasyon gibi. Sen 2 derece ölçüyorsan onu 3 ya da 4 kabul et gibi mesela. En kolay bu aslında.

Bir de bu model şu an satıştaki en üst modeli Siemens Bosch markalarının. Home Connect diye uygulaması da var.

Misal dondurucu kısım soğutucu olarak ayarlanabiliyormuş ve iki taraf bir birinden ayrı fanlarla ve ayrı bir hat ile soğutuluyormuş. Bu özellikte beni cezbetmişti. İleride ayrı bir dondurucu alıp bunun dondurucu kısmını en düşükte çalıştırıp et depolarım diyordum.

Gel gelelim bu kadar ayrı hattı ve çalıştırmayı yapan mühendisler, dondurucuyu soğutucu fonksiyonuna getirdiğinde aşağının derecesini ayrı ayarlamana izin vermiyor. Sabit 4 derece oluyor tek ayar.

Yapsana şunu ayrı ayrı. Ben sık kullanılan ve çabuk tüketilen ürünleri 4 hatta 6 derecede üst tarafta, daha az kullanılan ve uzun süre saklanması gereken şeyleri 2 derecede alt tarafta tutayım.
Bunların tamamı vizyon ile saha geri bildirimlerinin sentezlenmesinden meyadana gelebilecek şeyler.
Şunu Vestel yapmasa derim ki ''ya normaldir abi, Vestel soğutmayı başardıysa gerisi tamamdır, çalışıyorsa elleme''
Fakat diğer yandan bakıyorum, Benim evimde 12 yaşına yaklaşmış çatır çatır çalışan vestel buzdolabı var. Tek bir arızası yok daha bugüne kadar. Soğutma ile iligli en ufak sorunum yok. Eeee, Ben o Vestel dolabı aldığımda 3 ile, Siemens 5 liraydı.

O zaman akla şu geliyor. İkisi de ortalama 10 sene çalışıyor ve ikisi de sadece soğutma yapıyorsa , ek toleranslar, ek avatnajlar, ek ayarlar yoksa ben niye 3 yerine 5 liralık dopal alayım?

Bizim Sizemens tercih ederkenki düşüncemiz, Vestelin Arçeliğin düşünemedğini düşünüp ayrıcalıklı bir ürün ürettikleri fikri değil miydi?

Bizim emektar siemensin de durumu bu. Sıcaklık ölçmek için profesyonel olmayan oda termostatı kullandım, doğru olmayabilir tabi ki. Ancak görülüyor ki saat 12den 15e kadar bir es verme durumu olabilir bizimkinde de :) o saatlerde evde kimse yok, dolap kapısı açılmıyor ve elektrik de gitmemiş, her gün de buna benzer iniş çıkışlar görülüyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-08-04-17-51-45-667_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_2023-08-04-17-51-45-667_com.xiaomi.smarthome.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2023-08-04-17-51-33-024_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_2023-08-04-17-51-33-024_com.xiaomi.smarthome.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 30
Bizim emektar siemensin de durumu bu. Sıcaklık ölçmek için profesyonel olmayan oda termostatı kullandım, doğru olmayabilir tabi ki. Ancak görülüyor ki saat 12den 15e kadar bir es verme durumu olabilir bizimkinde de :) o saatlerde evde kimse yok, dolap kapısı açılmıyor ve elektrik de gitmemiş, her gün de buna benzer iniş çıkışlar görülüyor.

kaç dereceye ayarlı hocam dolabınız? Bu dereceler yüksek şüphesiz ama tabi dolapta konumlandırılan yere vs. göre de değişir tahmin ediyorum.

Defrost süresi diyeceğim ama defrost zamanı bu kadar ara vermemesi lazım. kaldı ki defrost zamanları periyodik ilerler.
Siz bu verileri paylaştıkça 30 günü beklemeden dolaptaki testo cihazlarını alıp bakasım geliyor :kiskis

Defrost süresi diyeceğim ama defrost zamanı bu kadar ara vermemesi lazım. kaldı ki defrost zamanları periyodik ilerler.
Siz bu verileri paylaştıkça 30 günü beklemeden dolaptaki testo cihazlarını alıp bakasım geliyor :kiskis
@Adem Helvacı abi dur elleme cihazları ? pusuda bende bekliyorum rt62 Samsung la merak kadar kötü bir şey yok yaw:hihi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri