Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Simfer 50SFSW6M 127 Ekran 50" Smart & Akıllı TV WebOS LED 4K UHD Televizyon

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

olgun

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
10000
Marka Model Bilgisi
Simfer 50SFSW6M 127 Ekran 50" Smart & Akıllı TV WebOS LED 4K UHD Televizyon
Arkadaşlar bu televizyonun özellikleri fiyatına göre çok iyi geldi yaklaşık 10k fiyata bulunuyor, fakat hiçbir yerde yorum, video vb göremedim. Oyun oynadığım için özellikle 60 hz tv arıyorum 10k fiyat civarlarında ve daha iyisini bulamadım açıkçası bu fiyata. Bulduklarımın çoğu 50 hz. Ne düşünüyorsunuz tv hakkında almaya değer mi? Simfer markası yeni çıkardığı için tvleri hakkında pek bilgi de bulamadım. Bulabildiğim özellikler şu şekilde;
  • Panel Tipi: DLED
  • Çözünürlük: 3840*2160/UHD
  • Ekran alanı : 67,55 dm2
  • Görüş Açısı: 178°*178°
  • Parlaklık: 250nit
  • Kontrast: 5000:1
  • En boy oranı: 16:9
  • Anakart: CVT
  • Ana çip çözümü: Realtek
  • Analog TV: PAL / SECAM
  • Digital TV: DVB-C/T2/S2
  • Kablolu ağ: x1
  • AV girişi: x1
  • HDMI girişi: x3
  • USB giriş: x2
  • RF Girişi: x2
  • Kulaklık Çıkışı: x1
  • Dijital Ses Optik çıkışı: *1
  • AV desteği çözünürlüğü: PAL/576P*NTSC/480P
  • HDMI desteği çözünürlüğü: 3840*2160 60hz
  • HDMI-Versiyonu: 2,1
  • HDCP Versiyonu: 1.4/2.2
  • HDMI-CEC
  • CEC: Var
  • HDMI-ARC
  • ARC: Var
  • HDMI-HDR10
  • HDR10: VAr
  • kablosuz ağ: Var
  • Miracast&TV: Var
  • Maksimum güç tüketimi: 120W
  • Hazırda bekleme gücü: 0,34W
  • Ses çıkış gücü: 2*8W
  • Smart sistemi: Webos
  • Smart sistemi versiyon : 2,0
  • CPU core: CA75*2+CA55*2
  • Ram Rom. 1.5G/8G
  • Blutooth versiyonu: 5,0
  • 2.4G & 5G Wifi: Var
  • Enerji Sınıfı: F
  • SDR için açık mod güç talebi : 65, 178 W

Yanılmış olmamakla birlikte 50 hz ile 60 hz aynı şeydir hocam Bi fark yok arada. Oyun içinde ps5 ve xbox series x mi kullanıyorsunuz. Eğer bu aletlerden varsa sizin ihtiyacınız olan TV 4k@120hz veren TV lerdir.

Yanılmış olmamakla birlikte 50 hz ile 60 hz aynı şeydir hocam Bi fark yok arada. Oyun içinde ps5 ve xbox series x mi kullanıyorsunuz. Eğer bu aletlerden varsa sizin ihtiyacınız olan TV 4k@120hz veren TV lerdir.
xbox series x kullanıyorum fakat dediğiniz tvler bütçemi çok aşıyor

simfer servisi kötü mü dersiniz?
5000:1 kontrasttan VA Panel olduğunu anlıyoruz. Fakat daha detaylı bilgi yok. 2x8w hoparlör, ses konusunda ucuza kaçtıklarını belli ediyor. CVTE anakart da Sunny grubu, Awox, Onvo grubu ve diğer bazı markaların kullandığı bir anakart markası.

Simfer servisinin iyi kötülüğünden ziyade, Simfer ürünleri bence güzel. Servis yapısı da denk markalarıyla aynı denebilir. Simfer deyince yalan yok aklıma direkt fırın geliyor. Acaba bu fırın-ocak-küçük ev aletleri servislerine TV konusunda da eğitim verdiler mi. Servisi suçlamamak lazım adam belki gözü kapalı fırın, blender, tost makinesi söker takar ama TV'yi tamir edebilecek mi? İkisi farklı kulvarlar. Ya da TV için, TV'den anlayan ayrı servislerle mi anlaşıldı?
Olası bir arızaya karşı ellerinde yeterince yedek parça stoğu var mı? Bunları bilmiyoruz. Yoksa kendi ana ürün grupları içinde Simfer'i severim. Kendi markası dışında başka markalara da ürün üretirler.

Şuan fiyatına göre uygun bir TV evet, Muadilleri olarak Sunny-Axen-Dijitsu-Awox-Onvo vs markaları gösterebiliriz. Uygun fiyatlı ve alt seviye TV olarak önerip önermeme konusu da yukarıdaki sorular cevaplandırılırsa belli olur.

Simfer bakıyor. Servis ağı yaygın yani. Fakat servislerin TV konusundaki uzmanlığı tartışılabilir.

5000:1 kontrasttan VA Panel olduğunu anlıyoruz. Fakat daha detaylı bilgi yok. 2x8w hoparlör, ses konusunda ucuza kaçtıklarını belli ediyor. CVTE anakart da Sunny grubu, Awox, Onvo grubu ve diğer bazı markaların kullandığı bir anakart markası.

Simfer servisinin iyi kötülüğünden ziyade, Simfer ürünleri bence güzel. Servis yapısı da denk markalarıyla aynı denebilir. Simfer deyince yalan yok aklıma direkt fırın geliyor. Acaba bu fırın-ocak-küçük ev aletleri servislerine TV konusunda da eğitim verdiler mi. Servisi suçlamamak lazım adam belki gözü kapalı fırın, blender, tost makinesi söker takar ama TV'yi tamir edebilecek mi? İkisi farklı kulvarlar. Ya da TV için, TV'den anlayan ayrı servislerle mi anlaşıldı?
Olası bir arızaya karşı ellerinde yeterince yedek parça stoğu var mı? Bunları bilmiyoruz. Yoksa kendi ana ürün grupları içinde Simfer'i severim. Kendi markası dışında başka markalara da ürün üretirler.

Şuan fiyatına göre uygun bir TV evet, Muadilleri olarak Sunny-Axen-Dijitsu-Awox-Onvo vs markaları gösterebiliriz. Uygun fiyatlı ve alt seviye TV olarak önerip önermeme konusu da yukarıdaki sorular cevaplandırılırsa belli olur.
Kesinlikle aynı fikirdeyim.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

60 hz olduğu için özellikle bu modele yöneldim. 50 hz bir tv alsam sizce sorun olur mu oyun konusunda? önerebileceğiniz modeller var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
60 hz olduğu için özellikle bu modele yöneldim. 50 hz bir tv alsam sizce sorun olur mu oyun konusunda? önerebileceğiniz modeller var mı?

50 ile 60 Hz aynı şeydir. 100/120 Hz de aynı şeydir. Biri onluk diğeri onikilik sisteme göre çalıştığı için öyle bir fark var. Renk kodlama sistemleri arasındaki fark da denebilir.

50 ile 60 Hz aynı şeydir. 100/120 Hz de aynı şeydir. Biri onluk diğeri onikilik sisteme göre çalıştığı için öyle bir fark var. Renk kodlama sistemleri arasındaki fark da denebilir.
anladım teşekkür ederim. maksimum 10k civarında önerebileceğiniz tvler var mı peki?

anladım teşekkür ederim. maksimum 10k civarında önerebileceğiniz tvler var mı peki?

VESTEL üretimi ve güvencesinde olan Techwood markasının şu ürünleri şuan kampanyada. En azından parça ve servis konusunda soru işaretimiz olmaz.

Alttaki Linkteki 50TEC9500UA modeli Lisanslı Android, 10.209 TL satış fiyatından %8 indirimle 9.392 TL'ye geliyor. Bence çok çok uyugun fiyat.

O bütçelerdeki televizyonların Playstation performanslarından fazla bir şey beklememek lazım.

VESTEL üretimi ve güvencesinde olan Techwood markasının şu ürünleri şuan kampanyada. En azından parça ve servis konusunda soru işaretimiz olmaz.

Alttaki Linkteki 50TEC9500UA modeli Lisanslı Android, 10.209 TL satış fiyatından %8 indirimle 9.392 TL'ye geliyor. Bence çok çok uyugun fiyat.
alttaki linkteki tvyi sipariş ettim, teşekkürler.

Paneller aynı. Pal-ntsc standart farkı var. Biz Avrupa gibi 50hz pal yayın standardını kullanıyoruz
DVD filmerin revaçta olduğu zamanlarda şöyle bir yazı okumuştum. ABD, NTSC yayın sistemini kullanıyor. Türkiye, PAL yayın sistemini kullanıyor. Dolayısıyla biz Amerikalılardan daha net DVD filmler seyrediyoruz.

TV yayınları açısından durum nedir? Bilmiyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri