Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Süreli lisans, düşük lisans, teknik yetersizlik ve buna benzer birçok gerekçe ile bütün televizyonlardan zamanla bazı özellikler kaldırılıyor.
Biz bunu ilk olarak 2008 dolaylarında Flash Player ile yaşamıştık. O dönem hatırlıyorum bu Flash Player'ın lisans hak sahipleri işi iyice abartınca (Para talepleri anlamında) ilk olarak Samsung dedi ki ''Almıyorum ulen'' Arkasından LG bu furyaya dahil oldu, sonra bizim yerli üreticiler derken artık televizyonlarda Flash Player desteği olmadan içerik sunabilecek varyasyonlar ortaya sunuldu veya hiç destek vermediler zira TV başına ödeyecekleri lisans bedeli ile F. P. olmadığı için satamayacakları tvlerden edecekleri zararı göze aldıklarında zarar etmek fikri daha baskın gelmişti ve ne yalan söyleyeyim başarılı da olmuşlardı.
Sonra 2014 2015 lerde satılan MB9X anakartlı vestel televizyonlarda birdenbire Youtube desteği kesildi çünkü MB9X anakartın donanım kapasitesi, Youtube güncellemelerinin gerisinde kaldı, Vestel efendi bu operasyonda çakıldı ve sınıfta kaldı, insanlara SMART diye sattıkları televizyonlar önce youtube sonra ise neredeyse internet kaynaklı hiç bir yere girememeye başladılar vs.
Sonra süreli lisans belası çıktı başımıza. TV kullanılmaya başlandıktan 6 ay sonra kimse hiçbir sosyal platforma girememeye başladı zira tv üreticileri anlaşmalarını 6 aylık yapmış ucuz olsun diye. Bunu 1 yıl ve 2 yıl yapanlar da vardı.
Düşük lisans kısmını biliyorsunuz zaten L3 Drm Wide Wine vs vs
Yani neticede SONY de olsa farketmiyor. Destek kesilmesi beni şaşırtmaz. Benim bu bilgiyi henüz doğrulama şansım olmadı zira konuyu okuyunca hemen cevap yazma moduna girdim fakat gün içerisinde birkaç servis arkadaşı sorup bilgi isterim.
Biz bunu MB9X lerde ortada kalan tüketicilerde denedik. Heyetlerin teknik bilgi yetersizliği ve konuya uzak olmaları nedeniyler ürünlerin garabtilerinin bitmiş olması gerekçe gösterilip talepler reddedildi.Peki bu durumda ben, bana aşağıdaki özellik ile satılmış bir TV'den (halen internet sitesinde bu ibare mevcut) özellik kaybı nedeniyle THH'ye "ürünün misli ile değişimi" şeklinde başvurursam sonuç ne olacaktır?
Ekli dosyayı görüntüle 5510
Bu iş mahkemeye taşınabilir aslında.Biz bunu MB9X lerde ortada kalan tüketicilerde denedik. Heyetlerin teknik bilgi yetersizliği ve konuya uzak olmaları nedeniyler ürünlerin garabtilerinin bitmiş olması gerekçe gösterilip talepler reddedildi.
Bu iş mahkemeye taşınabilir aslında.
Sonuçta bu ürün belli özelliklerle satılmış. Örneğin yazılım güncellemesi almaması üçüncü parti kaynaklı olduğundan firmayı kurtarabilir. Mesela televizyon Android9'dur ve son sürüm playstore için gereksinim Android 10'dur. Bu durumda televizyon esk, playstore ile kalır. Bundan dolayı bağlanamaz ya da belli playstore özelliklerini kullanamaz anlaşılabilir gerekçedir çünkü üçüncü parti bir firmanın ürünüdür.
Ama kendi yazılımından bunu çıkartması bilinçli olarak yapılmış bir durumdur. Bu planlı özellik eksiltmektir. Mesela telefona gelen bir güncelleme ile 3 yaşındaki telefonunuzun sağlıklı pilinin maksimum %5 seviyesinde şarj edilebilir kılınması.
Bu arada akşam kontrol ettim benim televizyonu. Playstore yüklü ve hatta bir kaç programa da güncelleme gelmiş. Onları da yaptım.
Mode: 65XH9096
Android TV OS Sürümü: 10
Android TV OS güvenlik yaması düzeyi: 1 Şubat 2023
Çekirdek Sürümü: 4.19.75
Yazılım sürümü: PKG6.2126.0237EUA
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.