Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Sony XR90J led renk ton farkı sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankay2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ankay2

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Sony XR90J
Herkese Merhabalar,

Platformu genelde Adem beyin youtube videolarından takip ediyordum. Özellikle detaylı teknik incelemeler ve faydalı videolar, benim gibi bir ürünü almadan önce en az 6 ay araştıran birisi için gerçekten çok değerli.

Uzun araştırmalar sonucu 2022 senesinde Şubat ayında Sony XR90J 65 panel alarak huzura ermiştim. Cihaz tesliminde 30 dk yakın servis ile tüm testleri yaparak TV kullanmaya başlamıştım. Geçen cuma akşamına kadar fark edene kadar mutlu mesut yaşarken, arkadaşım ile milli maçı izlerken sanki yüzlerde ton farkı var demesine istinaden yaptığım RGB testlerinde ciddi bir sorun fark ettim, özellikle kırmızı, turuncu ve görece sarı renklerde panelin sol üst tarafı istenilen renklerini üretemiyor.

TV yazılımı güncelleme, sıfırlama, elektrik kesip açma, youtube pixel refresh videolarını uzun süre açık bırakmak soruna çözüm olmadı. Şimdi Pazartesi günü Çağrı merkezini arayarak servis kaydı oluşturacağım ancak birkaç sorum var.

* Bu arızanın teknik sebebi ne olabilir. Panel mi yoksa anakart arızası tarzı bir sorun mudur?
* Elektronik ürünlerde yetkili&yetkisiz servislere çok güvenemiyorum, keza çoğu markanın servis anlayışı ortada. Özellikle Sony TR bu pazardan çekilmiş olması başımı ağrıtır mı?
* Cihazın garantisi devam ediyor, bu arıza için onarım mı yoksa değişim mi çıkar?Olurda değişim çıkarsa Cihazı Amazondan almıştım, muadilinin Türkiye'de şu anda satışı yok. Nasıl bir yol izlenir.

1.5 yıllık bir cihazda sorun çıkması canımı çok sıktı açıkcası, 2007'de aldığım Samsung 42q plazma hala tık demeden çalışması sanırım bende çıtayı çok yukarıda tutmama sebep oluyor.

İyi Hafta sonları,

Yanıt veren herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Red3.jpg
    Red3.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 17
  • Red1.jpg
    Red1.jpg
    39.8 KB · Görüntüleme: 17
  • Red2.jpg
    Red2.jpg
    119.7 KB · Görüntüleme: 16
  • orange.jpg
    orange.jpg
    37.8 KB · Görüntüleme: 16
  • yellow.jpg
    yellow.jpg
    39.3 KB · Görüntüleme: 16

Teknik Soru Sony XR90J led renk ton farkı sorunu

Herkese selamlar,

Süreç mutlu sonla bitti. Şikayetin başından, sonuna kadar Sony Çağrı merkezi ve Yetkili servis samimi ve yardımsever olarak davrandılar, 20 gün sonunda TV servis tarafından yeniden kuruldu. Panel ve çerçeve komple değiştirilmiş. Yeniden koruyucu bantları çıkartmak değişik bir his yarattı :)

Cevap ve yorumlarınız için teşekkürler...

Sevgiler, saygılar.
Merhabalar,
Panelde sorun var gibi, ne yazıkki 1.5 yıl sorunsuz TV lere artık gıpta ile bakar olduk yani anormal değil. Hiç bir zaman eski üretim ile kıyaslama yapmayınız.
Panel değişimi olabilir, eğer ellerinde yoksa değişim, bence değişime gitmez para iadesi daha çok hoşlarına gider çünkü daha az zararlı çıkarlar. Böyle bir seneryoda siz değişimde ısrarcı olunuz.
Sony Türkiye'den çekilme haberlerini yalanlamıştı çekildi mi inanın bilgim yok.
Geçmiş olsun umarım çözülür sorununuz

Merhabalar,
Panelde sorun var gibi, ne yazıkki 1.5 yıl sorunsuz TV lere artık gıpta ile bakar olduk yani anormal değil. Hiç bir zaman eski üretim ile kıyaslama yapmayınız.
Panel değişimi olabilir, eğer ellerinde yoksa değişim, bence değişime gitmez para iadesi daha çok hoşlarına gider çünkü daha az zararlı çıkarlar. Böyle bir seneryoda siz değişimde ısrarcı olunuz.
Sony Türkiye'den çekilme haberlerini yalanlamıştı çekildi mi inanın bilgim yok.
Geçmiş olsun umarım çözülür sorununuz
Merhabalar,

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Panelden olmasından çekiniyordum :) Umarım ellerinde yedek parça vardır ve tez zamanda sorunsuz bir şekilde değişim sağlanır.

Para iadesi zaten kabul edemem, ben aldığımda televizyon 20 bin tl idi. Cihaz komple değişim kararında ana sorumlu Sony Türkiye mi yoksa satıcı Amazon mu oluyor kanunen, bilginiz var mı?

saygılar

Sony yada x firmanın çekilmesi birşey ifade etmiyor, satıcı size malı size onarım, servis, bakım vs işleri verecek bir servis bulmak zorunda. Ayrıca siz amazondan almışsınız bu konuda hiç problem olmaz lakin amazon değişim politikası yok. Size direkt olarak iade kaydı açarlar, yeni tv nizi yine amazondan alırsanız fark kadar kupon yada iade tanımlayabilirler. Bunu müşteri temsilcisiyle güzel bir dille konuşursanız kesinlikle anlayışla karşılayıp yardımcı olacaktır. 2 ayrı ülkede amazon müşterisiyim, ikisindede hiçbir zaman mağdur etmediler sağolsunlar. Sorununuz kısmında yorum yapamam, fotoğraflardan bir şey çıkaramadım lakin siz öyle diyorsanız doğrudur varsayımıyla iade alırlar diye yorum yaptım.

Fotoğraflarda sol üst bölge tamamen saçmalamış. Eskiden yeni alınan CRT TV'lerde bazen köşelerde morarma olurdu. Sonra geçerdi. Bir daha yapmazdı. Onun gibi olmuş. Panel sorunu gibi görünüyor.

İnşallah en az zararla kurtulursunuz bu işten.

Doğrulamak adına soruyorum.
Tüm renklerde sol üst bölgede ton sapması var, bu durum kadraj kaynaklı değil, tv nin genel durumu, doğru mu anlıyorum?

Doğrulamak adına soruyorum.
Tüm renklerde sol üst bölgede ton sapması var, bu durum kadraj kaynaklı değil, tv nin genel durumu, doğru mu anlıyorum?
Merhaba üstadım,

özellikle Kırmızı, Sarı ve Turuncu renkte belli oluyor. Sol üst bölgenin önemli bir kısmında var sorun. Diğer renklerde (mavi, siyah, lacivert , beyaz) homojen bir dağılım var. Normal kullanımda şahsen benim gözler fark etmiyor ama durum bu. Teknik olarak numunelik bir arıza mı bilemiyorum tabi. İlk aldığımda olsa kesin fark ederdim baya baya ölü piksel için yakın&uzak kontrol etmiştim. -- sanırım nazar ettik, servis arkadaş bile şanslısın abi tek ölü piksel yok demişti.

En son aklıma gelen elektrik kaynaklı olabilir diyerek; farklı prizten farklı 3lü ile denedim ama yine değişen birşey yok. Şikayetvar ve forumlarda olan servis&sony merkez vurdumduymaz tavır tecrübeleri de baya bir kafamı bulandırdı.

Sevgiler, Saygılar.

Ekli dosyalar

• lacivert.jpg
    lacivert.jpg
    29.4 KB · Görüntüleme: 7
  • mavi.jpg
    mavi.jpg
    24.2 KB · Görüntüleme: 7
  • mor.jpg
    mor.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 7
  • yeşil.jpg
    yeşil.jpg
    35.5 KB · Görüntüleme: 7
Sony çağrı merkezi süreç ile ilgili olarak oldukça samimi ve ilgili davrandılar. Bayram sonrası yetkili servis televizyonu gelip alacak, bakalım süreç nereye evrilecek. Oturma odası için almayı planladığım 2.tv biraz öncelik vermem gerekecek herhalde :)

Herkese iyi bayramlar, cevaplar için teşekkürler...

Herkese selamlar,

Süreç mutlu sonla bitti. Şikayetin başından, sonuna kadar Sony Çağrı merkezi ve Yetkili servis samimi ve yardımsever olarak davrandılar, 20 gün sonunda TV servis tarafından yeniden kuruldu. Panel ve çerçeve komple değiştirilmiş. Yeniden koruyucu bantları çıkartmak değişik bir his yarattı :)

Cevap ve yorumlarınız için teşekkürler...

Sevgiler, saygılar.

Çözüm
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri