Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Süperge

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustaffa

Süper Üye
Araştırmacı
Bütçe
-
Marka Model Bilgisi
-
Merhaba herkese. Bugünün şartları ile elektrikli süpürge mi almak mantıklı yoksa dikey süpürge mi ?

Bence ikiside lazim. Bizde ilk evlenirken kararsiz kalmistik dyson mu alsak yoksa daha uygun fiyatli bir dikey ve elektrikli mi alsak diye. Daha sonra evde tek supurge olarak sarjli bir supurgenin olmasi mantikli gelmedi bize. Philips maroton ultimatenin en ucuz modeliyle(pahali moraton ultimatelerle arasinda sadece kozmetik ve aksesuar farkli var bildigim kadariyla motorlari ayni) LG A9N core dikey supurgesini aldik. Toplamda dysonun o donemki en pahalı süpürgesindrn daha ucuza gelmisti.
Gunluk temizlikte ve kedimiz oldugu icin koltuk supurmede LG yi kullaniyoruz fazlasiyla yeterli oluyor. Haftada 1 falanda philipsi kullaniyoruz. Cekim gucu yuksek, agir ve yorucu bir makine ama halilari derinlemesine cok guzel temizliyor.
Tek basina dikey supurge kullananlar var memnunlarda ama bana pek mantıklı gelmiyor hala. Bataryasi bozulsa başlığı bozulsa belki haftalarca parça beklenecek. Hayvan ve çocuk olan evler perişan olur bu kadar sürede.

Bence ikiside lazim. Bizde ilk evlenirken kararsiz kalmistik dyson mu alsak yoksa daha uygun fiyatli bir dikey ve elektrikli mi alsak diye. Daha sonra evde tek supurge olarak sarjli bir supurgenin olmasi mantikli gelmedi bize. Philips maroton ultimatenin en ucuz modeliyle(pahali moraton ultimatelerle arasinda sadece kozmetik ve aksesuar farkli var bildigim kadariyla motorlari ayni) LG A9N core dikey supurgesini aldik. Toplamda dysonun o donemki en pahalı süpürgesindrn daha ucuza gelmisti.
Gunluk temizlikte ve kedimiz oldugu icin koltuk supurmede LG yi kullaniyoruz fazlasiyla yeterli oluyor. Haftada 1 falanda philipsi kullaniyoruz. Cekim gucu yuksek, agir ve yorucu bir makine ama halilari derinlemesine cok guzel temizliyor.
Tek basina dikey supurge kullananlar var memnunlarda ama bana pek mantıklı gelmiyor hala. Bataryasi bozulsa başlığı bozulsa belki haftalarca parça beklenecek. Hayvan ve çocuk olan evler perişan olur bu kadar sürede.
Galiba dikey süpürgeler de bosch serisinde batarya parça sıkıntısi olmuyormus. Bende samsung elektirk süperge beğeniyorum çekim gücü felan çok güzel ama kafa karışık

Galiba dikey süpürgeler de bosch serisinde batarya parça sıkıntısi olmuyormus. Bende samsung elektirk süperge beğeniyorum çekim gücü felan çok güzel ama kafa karışık
Bosch bütün şarjlı aletlerinde aynı bataryayı kullanıyor matkap gibi o yüzden batarya sıkıntısı olmaz bosch için

Philips dikey supurgelerde cok fazla baglanti yerlerinden kirilma şikayeti var. Servisler kafalarina gore kimisini garantiden degistiriyormus kimisinden para istiyormus.
Bence almadan once bir magazada karsilastirin. Ben alirken vatan bilgisayarda hepsine baktim ayni fiyat bandindaki philips tefal gibi markalarin plastik kalitesinden cok cok daha iyidi lg ninki. Bazi supurgelerin malzemesi leğen plastigi gibi dokunsan kirilacak izlenimi verdi. Ama yeni seriler nasildir bilmiyorum ben 2023 de aldim.
Samsungun cok guzel toz haznesini kendi bosaltan stantli bir modeli vardi indirimdeyken onu alacaktim ama indirimi kacirdim sonra fiyati cok artti ucuz fiyati goruncede o fiyattan almak istemedim ve lg aldim. Eger uygun fiyatli denk getirirseniz oda dusunulebilir.
Benim lg yi tercih sebebim aldigim modelde kutudan 2 batarya cikiyor. Alali 1 yili gecti 2. Bataryayi daha hic kullanmadik sadece arada bitmesin diye sarja takiyorum. Kullandigimiz bataryanin ömrü bence hala ilk günkü gibi. Bekarken robot supurgemin pilini degistirmek icin pilciye gitmistim. LG marka pil kullandiklarini piyasadaki en iyi pillerden olduğunu soylemisti. Ben lg nin kendi pillerin ürettiğini bilmiyordum sonradan arastirinca ogrendim. O yuzden pil konusunda kafam rahat. 2 bataryada ölse bile ayni pillerle degistirtirim pilcide.

Elektrikli supurge olarakda Philips XB9125/07 aldik. Bunun ust modellerinde kollarda kumanda var cekim gucunu ayarlayabiliyorsunuz. Mesela o modellerde de cok fazla kirilma sikayeti vardi. Bizim aldigimizda kumanda olmadigi icin baglanti yeri daha basit o yuzden kirilma ihtimali daha dusuk. Elektrikli supurgeyi philips alacaksaniz onu da goz onunde bulundurun bence. Resimde ekliyorum. Mor olan supurgenin baglanti yerleri sikintiliymis
1000041938.jpg1000041937.jpg

Elektrikli supurge olarakda Philips XB9125/07 aldik. Bunun ust modellerinde kollarda kumanda var cekim gucunu ayarlayabiliyorsunuz. Mesela o modellerde de cok fazla kirilma sikayeti vardi. Bizim aldigimizda kumanda olmadigi icin baglanti yeri daha basit o yuzden kirilma ihtimali daha dusuk. Elektrikli supurgeyi philips alacaksaniz onu da goz onunde bulundurun bence
Dikey almam galiba gerek yok. Elektrikli iş daha iyi iş görüyor. Samsung ile phlislp arasında kaldım elektirkli olarak

Elektrikli supurge olarakda Philips XB9125/07 aldik. Bunun ust modellerinde kollarda kumanda var cekim gucunu ayarlayabiliyorsunuz. Mesela o modellerde de cok fazla kirilma sikayeti vardi. Bizim aldigimizda kumanda olmadigi icin baglanti yeri daha basit o yuzden kirilma ihtimali daha dusuk. Elektrikli supurgeyi philips alacaksaniz onu da goz onunde bulundurun bence. Resimde ekliyorum. Mor olan supurgenin baglanti yerleri sikintiliymis
Ekli dosyayı görüntüle 22367Ekli dosyayı görüntüle 22368
Üst model kollar da kırılıyor dediğiniz ürünlere FC9749/07 dahil midir hocam

Üst model kollar da kırılıyor dediğiniz ürünlere FC9749/07 dahil midir hocam
Yok hocam attiginiz modeldeki kollar kumandali kollara gore daha dayanikli. Benim kullandigim supurgenin koluda bu modelle ayni. Supurge cok guclu ve agir. Ozellikle ince halilari supururken haliyi yerinden kaldiriyor o yuzden cok guc uygulamak gerekiyor. Tabi biraz fazla guc uygulayincada dayanamayip kiriliyormus. Hanımı cok yoruyor bu yuzden philips calistirilcagi zaman evi ben supuruyorum. Bayada sert kullaniyorum ama bi sikinti yasamadik bu model kollarda. Ama kumandali kollara dikkat edin. Attigim fotograflarda fark belli oluyor zaten. Alttaki resimdeki gibi olan kollar sikintiliymis. Ben birebir kullanmadim ama arastirirsaniz cok fazla sikayet var.

Yok hocam attiginiz modeldeki kollar kumandali kollara gore daha dayanikli. Benim kullandigim supurgenin koluda bu modelle ayni. Supurge cok guclu ve agir. Ozellikle ince halilari supururken haliyi yerinden kaldiriyor o yuzden cok guc uygulamak gerekiyor. Tabi biraz fazla guc uygulayincada dayanamayip kiriliyormus. Hanımı cok yoruyor bu yuzden philips calistirilcagi zaman evi ben supuruyorum. Bayada sert kullaniyorum ama bi sikinti yasamadik bu model kollarda. Ama kumandali kollara dikkat edin. Attigim fotograflarda fark belli oluyor zaten. Alttaki resimdeki gibi olan kollar sikintiliymis. Ben birebir kullanmadim ama arastirirsaniz cok fazla sikayet var.
Eyvallah bende attığım philips modeli veya Samsung VC07R302MVR modeli hafif ve güçlü diyorlar. Fiyatı da philips göre uygun ama kalite farkı nasıldır bilmiyorum.

Bizzat @Tesla ustanın yorumudur;

"Philips kablolu süpürgeler on numara ama dikey süpürgelere bulaşmayın moplulara hiç bulaşmayın."

Philips Marathon Ultimate XB9185 var bizde. Makinenin performansından genel kalitesinden memnunuz. Tek dikkat edilmesi gereken yer tutma kolu ve süpürme başlığının takılıp kilitlendiği yerler. Biraz narin o mekanizmalar. Çok güç uygulamamak lazım. Makineyi kullanırken halıda zorlanıyorsa ayar düşeceksin arkadaşım halen daha zorlamaya devam edersen hangi makineyi kullanırsan kullan kırarsın bir yerlerini. İlla her yerde full kademede kullanılacak diye bir kaide yok. Bu dediğim olaya dikkat edilirse sorun yaşamadan kullanılır. Filtre temizliklerine de dikkat etmek lazım motorun ömrü için. Klasik bir süpürge olmazsa olmaz. Kötü de ucuz da olsa şart. Şarjlı süpürge olarakta Bosch Unlimited modelleri gayet başarılı modellerdir.

Bizzat @Tesla ustanın yorumudur;

"Philips kablolu süpürgeler on numara ama dikey süpürgelere bulaşmayın moplulara hiç bulaşmayın."

Philips Marathon Ultimate XB9185 var bizde. Makinenin performansından genel kalitesinden memnunuz. Tek dikkat edilmesi gereken yer tutma kolu ve süpürme başlığının takılıp kilitlendiği yerler. Biraz narin o mekanizmalar. Çok güç uygulamamak lazım. Makineyi kullanırken halıda zorlanıyorsa ayar düşeceksin arkadaşım halen daha zorlamaya devam edersen hangi makineyi kullanırsan kullan kırarsın bir yerlerini. İlla her yerde full kademede kullanılacak diye bir kaide yok. Bu dediğim olaya dikkat edilirse sorun yaşamadan kullanılır. Filtre temizliklerine de dikkat etmek lazım motorun ömrü için. Klasik bir süpürge olmazsa olmaz. Kötü de ucuz da olsa şart. Şarjlı süpürge olarakta Bosch Unlimited modelleri gayet başarılı modellerdir.
Hocam evet 9185 modeli sizde var diye hatırladım. Son durum nedir size göre uzun kullanım testi yorumu

Hocam evet 9185 modeli sizde var diye hatırladım. Son durum nedir size göre uzun kullanım testi yorumu
Yazdım kısaca uzun kullanımımızdaki yorumumu. Teleskobik borudaki bağlantı kilit mekanizmalarına dikkat etmek lazım. Annem sert kullanır ona rağmen şimdiye kadar bir olumsuzlukla karşılaşmadık.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri