Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Galiba dikey süpürgeler de bosch serisinde batarya parça sıkıntısi olmuyormus. Bende samsung elektirk süperge beğeniyorum çekim gücü felan çok güzel ama kafa karışıkBence ikiside lazim. Bizde ilk evlenirken kararsiz kalmistik dyson mu alsak yoksa daha uygun fiyatli bir dikey ve elektrikli mi alsak diye. Daha sonra evde tek supurge olarak sarjli bir supurgenin olmasi mantikli gelmedi bize. Philips maroton ultimatenin en ucuz modeliyle(pahali moraton ultimatelerle arasinda sadece kozmetik ve aksesuar farkli var bildigim kadariyla motorlari ayni) LG A9N core dikey supurgesini aldik. Toplamda dysonun o donemki en pahalı süpürgesindrn daha ucuza gelmisti.
Gunluk temizlikte ve kedimiz oldugu icin koltuk supurmede LG yi kullaniyoruz fazlasiyla yeterli oluyor. Haftada 1 falanda philipsi kullaniyoruz. Cekim gucu yuksek, agir ve yorucu bir makine ama halilari derinlemesine cok guzel temizliyor.
Tek basina dikey supurge kullananlar var memnunlarda ama bana pek mantıklı gelmiyor hala. Bataryasi bozulsa başlığı bozulsa belki haftalarca parça beklenecek. Hayvan ve çocuk olan evler perişan olur bu kadar sürede.
Bosch bütün şarjlı aletlerinde aynı bataryayı kullanıyor matkap gibi o yüzden batarya sıkıntısı olmaz bosch içinGaliba dikey süpürgeler de bosch serisinde batarya parça sıkıntısi olmuyormus. Bende samsung elektirk süperge beğeniyorum çekim gücü felan çok güzel ama kafa karışık
Dikey alırsam bosch düşünüyorum. Elektirkli alırsam samsung veya phlislp ama tabi büyüklerden tavsiye beklerimBosch bütün şarjlı aletlerinde aynı bataryayı kullanıyor matkap gibi o yüzden batarya sıkıntısı olmaz bosch için
Bosch ve Philips bu konuda tercih edilmesi gerekenler benceDikey alırsam bosch düşünüyorum. Elektirkli alırsam samsung veya phlislp ama tabi büyüklerden tavsiye beklerim@Adem Helvacı @Murat ALA
Dikey almam galiba gerek yok. Elektrikli iş daha iyi iş görüyor. Samsung ile phlislp arasında kaldım elektirkli olarakElektrikli supurge olarakda Philips XB9125/07 aldik. Bunun ust modellerinde kollarda kumanda var cekim gucunu ayarlayabiliyorsunuz. Mesela o modellerde de cok fazla kirilma sikayeti vardi. Bizim aldigimizda kumanda olmadigi icin baglanti yeri daha basit o yuzden kirilma ihtimali daha dusuk. Elektrikli supurgeyi philips alacaksaniz onu da goz onunde bulundurun bence
Üst model kollar da kırılıyor dediğiniz ürünlere FC9749/07 dahil midir hocamElektrikli supurge olarakda Philips XB9125/07 aldik. Bunun ust modellerinde kollarda kumanda var cekim gucunu ayarlayabiliyorsunuz. Mesela o modellerde de cok fazla kirilma sikayeti vardi. Bizim aldigimizda kumanda olmadigi icin baglanti yeri daha basit o yuzden kirilma ihtimali daha dusuk. Elektrikli supurgeyi philips alacaksaniz onu da goz onunde bulundurun bence. Resimde ekliyorum. Mor olan supurgenin baglanti yerleri sikintiliymis
Ekli dosyayı görüntüle 22367Ekli dosyayı görüntüle 22368
Yok hocam attiginiz modeldeki kollar kumandali kollara gore daha dayanikli. Benim kullandigim supurgenin koluda bu modelle ayni. Supurge cok guclu ve agir. Ozellikle ince halilari supururken haliyi yerinden kaldiriyor o yuzden cok guc uygulamak gerekiyor. Tabi biraz fazla guc uygulayincada dayanamayip kiriliyormus. Hanımı cok yoruyor bu yuzden philips calistirilcagi zaman evi ben supuruyorum. Bayada sert kullaniyorum ama bi sikinti yasamadik bu model kollarda. Ama kumandali kollara dikkat edin. Attigim fotograflarda fark belli oluyor zaten. Alttaki resimdeki gibi olan kollar sikintiliymis. Ben birebir kullanmadim ama arastirirsaniz cok fazla sikayet var.Üst model kollar da kırılıyor dediğiniz ürünlere FC9749/07 dahil midir hocam
Eyvallah bende attığım philips modeli veya Samsung VC07R302MVR modeli hafif ve güçlü diyorlar. Fiyatı da philips göre uygun ama kalite farkı nasıldır bilmiyorum.Yok hocam attiginiz modeldeki kollar kumandali kollara gore daha dayanikli. Benim kullandigim supurgenin koluda bu modelle ayni. Supurge cok guclu ve agir. Ozellikle ince halilari supururken haliyi yerinden kaldiriyor o yuzden cok guc uygulamak gerekiyor. Tabi biraz fazla guc uygulayincada dayanamayip kiriliyormus. Hanımı cok yoruyor bu yuzden philips calistirilcagi zaman evi ben supuruyorum. Bayada sert kullaniyorum ama bi sikinti yasamadik bu model kollarda. Ama kumandali kollara dikkat edin. Attigim fotograflarda fark belli oluyor zaten. Alttaki resimdeki gibi olan kollar sikintiliymis. Ben birebir kullanmadim ama arastirirsaniz cok fazla sikayet var.
Hocam evet 9185 modeli sizde var diye hatırladım. Son durum nedir size göre uzun kullanım testi yorumuBizzat @Tesla ustanın yorumudur;
"Philips kablolu süpürgeler on numara ama dikey süpürgelere bulaşmayın moplulara hiç bulaşmayın."
Philips Marathon Ultimate XB9185 var bizde. Makinenin performansından genel kalitesinden memnunuz. Tek dikkat edilmesi gereken yer tutma kolu ve süpürme başlığının takılıp kilitlendiği yerler. Biraz narin o mekanizmalar. Çok güç uygulamamak lazım. Makineyi kullanırken halıda zorlanıyorsa ayar düşeceksin arkadaşım halen daha zorlamaya devam edersen hangi makineyi kullanırsan kullan kırarsın bir yerlerini. İlla her yerde full kademede kullanılacak diye bir kaide yok. Bu dediğim olaya dikkat edilirse sorun yaşamadan kullanılır. Filtre temizliklerine de dikkat etmek lazım motorun ömrü için. Klasik bir süpürge olmazsa olmaz. Kötü de ucuz da olsa şart. Şarjlı süpürge olarakta Bosch Unlimited modelleri gayet başarılı modellerdir.
Yazdım kısaca uzun kullanımımızdaki yorumumu. Teleskobik borudaki bağlantı kilit mekanizmalarına dikkat etmek lazım. Annem sert kullanır ona rağmen şimdiye kadar bir olumsuzlukla karşılaşmadık.Hocam evet 9185 modeli sizde var diye hatırladım. Son durum nedir size göre uzun kullanım testi yorumu
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.