Doğalgaz ve Tüp için ayrı gaz hortum genişlikleri (doğalgaz geniş boruyla gelirken, LPG'de inceltici pipo kullanılır) farklıdır. Takıp çıkarması basit, vidalı, gaz sızdırmadan diş atlatmadan takılabilir. Zaten servisler ilk kurulumda yapıyor genelde. Ayrıca ocak enjektörlerinin ucu da doğalgazda geniş oluyor. Çok denedim, tüpte doğalgaz enjektör ucuyla, doğalgazda tüp ucuyla çalışmıyor ocak doğru düzgün. Ya alev topu oluyor ya da pır pır yapıp sönüyor.
Bu tarz fırınlı ocaklar eskiden çok daha iyiydi. 1999 model vardı bizde bir tane, saat ayarı, saatten ayrı alarm ayarı, süreli pişirme ve bir sürü modu vardı. Alt, üst, fan kombinasyonlarının hepsi vardı fırında. Şimdikiler çok özelliksiz, tek düğme oluyor genelde, ızgara vs. de yok.
Sanırım Regal SF 6060 ya da Regal SF 6360 gibi bir ürün arıyorsunuz. 6360'da zaman ayarı da (manuel) var, turbolu ikisi de. Çoğu aynı ürünün farklı özellik seçenekleri. Tabi bunlar en basitleri.
Vestel'in oldukça fazla çeşidi varmış özellikle. Bunların çoğunda kullanılan malzemeler aynı. Sadece özellik olarak program fonksiyonu ve zaman ayarı gibi farklar var. Ayrıca dijital ekranlı olanları da var.
Regal ve Vestel'de Beyaz Eşya > Solo Fırın kısmında çıkarken, Beko ve Altus'ta Beyaz Eşya > Fırın > Ocaklı Fırın kategorisinde çıkıyor bu ürünler.
ALTUS AL 575-GT (sonunda D olan doğalgaz uyumlu) modeli bana tam fiyatına göre ideal ürün gibi geldi. Geri kalan artı eksileri artık size kalmış. Gereksiz özellikler için de masraf yapmaya gerek yok.
Bu ürünler konusunda sitemim şu, gelişmiyor pek fazla. Çünkü ankastre yaygınlaştı. Ankastre kabini diye 4 parça tahtaya da ankastre fırın ve ocağı oturtuyorlar, o nedenle bu ürünler eskisi kadar popüler değil. Diğer yandan da "e kardeşim ocakla fırın işte ne olacak uzaya mı çıkacak" da diyebiliriz.
Malzeme kalitesi olarak aynı, özellik olarak farklı ürünler. Göz zevkinize ve ihtiyacınıza uygun olanı alabilirsiniz.