Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tam Boy Ocaklı Fırın Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

abrahamlincoln-

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
14000
Marka Model Bilgisi
Arçelik, Beko, Vestel vb.
Evimdeki Arçelik tam boy ocaklı fırın 20 sene oldu tık demedi ama artık ömrünün sonuna geliyor. Sizden doğalgaz-tüp desteği olan veyahut bu ikisi arasında değişim yapacabileceğim bir ürün istiyorum. Marka takıntım yok ama uzun ömürlü olması önceliğim.

Doğalgaz ve Tüp için ayrı gaz hortum genişlikleri (doğalgaz geniş boruyla gelirken, LPG'de inceltici pipo kullanılır) farklıdır. Takıp çıkarması basit, vidalı, gaz sızdırmadan diş atlatmadan takılabilir. Zaten servisler ilk kurulumda yapıyor genelde. Ayrıca ocak enjektörlerinin ucu da doğalgazda geniş oluyor. Çok denedim, tüpte doğalgaz enjektör ucuyla, doğalgazda tüp ucuyla çalışmıyor ocak doğru düzgün. Ya alev topu oluyor ya da pır pır yapıp sönüyor.

Bu tarz fırınlı ocaklar eskiden çok daha iyiydi. 1999 model vardı bizde bir tane, saat ayarı, saatten ayrı alarm ayarı, süreli pişirme ve bir sürü modu vardı. Alt, üst, fan kombinasyonlarının hepsi vardı fırında. Şimdikiler çok özelliksiz, tek düğme oluyor genelde, ızgara vs. de yok.

Sanırım Regal SF 6060 ya da Regal SF 6360 gibi bir ürün arıyorsunuz. 6360'da zaman ayarı da (manuel) var, turbolu ikisi de. Çoğu aynı ürünün farklı özellik seçenekleri. Tabi bunlar en basitleri.

Vestel'in oldukça fazla çeşidi varmış özellikle. Bunların çoğunda kullanılan malzemeler aynı. Sadece özellik olarak program fonksiyonu ve zaman ayarı gibi farklar var. Ayrıca dijital ekranlı olanları da var.

Regal ve Vestel'de Beyaz Eşya > Solo Fırın kısmında çıkarken, Beko ve Altus'ta Beyaz Eşya > Fırın > Ocaklı Fırın kategorisinde çıkıyor bu ürünler.

ALTUS AL 575-GT (sonunda D olan doğalgaz uyumlu) modeli bana tam fiyatına göre ideal ürün gibi geldi. Geri kalan artı eksileri artık size kalmış. Gereksiz özellikler için de masraf yapmaya gerek yok.

Bu ürünler konusunda sitemim şu, gelişmiyor pek fazla. Çünkü ankastre yaygınlaştı. Ankastre kabini diye 4 parça tahtaya da ankastre fırın ve ocağı oturtuyorlar, o nedenle bu ürünler eskisi kadar popüler değil. Diğer yandan da "e kardeşim ocakla fırın işte ne olacak uzaya mı çıkacak" da diyebiliriz.

Malzeme kalitesi olarak aynı, özellik olarak farklı ürünler. Göz zevkinize ve ihtiyacınıza uygun olanı alabilirsiniz.

Doğalgaz ve Tüp için ayrı gaz hortum genişlikleri (doğalgaz geniş boruyla gelirken, LPG'de inceltici pipo kullanılır) farklıdır. Takıp çıkarması basit, vidalı, gaz sızdırmadan diş atlatmadan takılabilir. Zaten servisler ilk kurulumda yapıyor genelde. Ayrıca ocak enjektörlerinin ucu da doğalgazda geniş oluyor. Çok denedim, tüpte doğalgaz enjektör ucuyla, doğalgazda tüp ucuyla çalışmıyor ocak doğru düzgün. Ya alev topu oluyor ya da pır pır yapıp sönüyor.

Bu tarz fırınlı ocaklar eskiden çok daha iyiydi. 1999 model vardı bizde bir tane, saat ayarı, saatten ayrı alarm ayarı, süreli pişirme ve bir sürü modu vardı. Alt, üst, fan kombinasyonlarının hepsi vardı fırında. Şimdikiler çok özelliksiz, tek düğme oluyor genelde, ızgara vs. de yok.

Sanırım Regal SF 6060 ya da Regal SF 6360 gibi bir ürün arıyorsunuz. 6360'da zaman ayarı da (manuel) var, turbolu ikisi de. Çoğu aynı ürünün farklı özellik seçenekleri. Tabi bunlar en basitleri.

Vestel'in oldukça fazla çeşidi varmış özellikle. Bunların çoğunda kullanılan malzemeler aynı. Sadece özellik olarak program fonksiyonu ve zaman ayarı gibi farklar var. Ayrıca dijital ekranlı olanları da var.

Regal ve Vestel'de Beyaz Eşya > Solo Fırın kısmında çıkarken, Beko ve Altus'ta Beyaz Eşya > Fırın > Ocaklı Fırın kategorisinde çıkıyor bu ürünler.

ALTUS AL 575-GT (sonunda D olan doğalgaz uyumlu) modeli bana tam fiyatına göre ideal ürün gibi geldi. Geri kalan artı eksileri artık size kalmış. Gereksiz özellikler için de masraf yapmaya gerek yok.

Bu ürünler konusunda sitemim şu, gelişmiyor pek fazla. Çünkü ankastre yaygınlaştı. Ankastre kabini diye 4 parça tahtaya da ankastre fırın ve ocağı oturtuyorlar, o nedenle bu ürünler eskisi kadar popüler değil. Diğer yandan da "e kardeşim ocakla fırın işte ne olacak uzaya mı çıkacak" da diyebiliriz.

Malzeme kalitesi olarak aynı, özellik olarak farklı ürünler. Göz zevkinize ve ihtiyacınıza uygun olanı alabilirsiniz.
Hocam pişirme performansı iyi bir ürün bakıyorum. Fırını çok fazla kullanırız. Aynı zamanda sorunsuz bir ürün istiyorum herkes gibi. Zaman ayarı vb. özellikler güzel olabilir. Şuan doğalgaz aktif değil bu yüzden LPG(Tüplü) bir model bakınıyorum. Uzun yıllar kullanmayı da düşünüyorum yine. Aklımda linkteki SF9422 modeli vardı. Sizin de bu yöndeki önerilerini almak çok iyi olur. Çünkü bu tip ürünlerde hangi marka daha sorunsuz bir üretime sahip tam bilgim yok. Eski arçelik ocağım 20 sene boyunca beni idare edince yine o tip bir şey arıyor oldum.

Malesef ki eski 20 senelik ürünlerdeki kalite hiçbirinde yok. Kullanılan ana malzemeler de hemen hemen aynı hepsinde. Vestel ve Beko'da çok çeşit var özellikle.

Beko BFE-400 EB ve BFM-410 LEBB ürünlerini de sevdim. Ayrıca linkini attığınız Vestel de güzel geldi gözüme.

Vestel de bu katagoride iyidir . Mesela bende 7 yıllık vestel Ankastre var fırını çok iyi ..

Vestel de bu katagoride iyidir . Mesela bende 7 yıllık vestel Ankastre var fırını çok iyi ..
Elbette, ülkenin en büyük 2 kuruluşu Arçelik ve Vestel firmaları. Bir sürü alt markalarıyla birlikte. Bazı ürünlerde Vestel bazı ürünlerde Arçelik bir adım önde olsa da Ocak-Fırın için eşit durumdalar bence.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri