Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TCL 55 P735

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

omeryldrm.33

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
12000
Marka Model Bilgisi
Tcl
Sizce bu TV nasıl bilen varmı yardımcı olun Teknosa dan alicam Mersin'de yaşıyorum

Kaçırma hocam, dünden beri Amazon ve teknosada 11487 TL, sakın kaçırma çok pişman olursun, amazonda stok bitti zaten, normalde 20 binden aşağı yok, ben yeni aldığım henüz kurulmayan TV yi mağazadan aldığım için iade edemiyorum internetten almış olsaydım çoktan iade edip bu tcl yi alırdım bari sen kaçırma ?

Kaçırma hocam, dünden beri Amazon ve teknosada 11487 TL, sakın kaçırma çok pişman olursun, amazonda stok bitti zaten, normalde 20 binden aşağı yok, ben yeni aldığım henüz kurulmayan TV yi mağazadan aldığım için iade edemiyorum internetten almış olsaydım çoktan iade edip bu tcl yi alırdım bari sen kaçırma ?
Eminmisin hocalara sormak istedim cevap bekliyorum

Önceden alan bir forumdaş deneyimini paylaşmış aşağıdaki bağlantıda.

TCl iyi hoş fakat halen satış sonrasını oturtamadı. Türkiye Politikalarında sabit bir disiplin yok ne yazık ki.
Ürünlerin model bazında devamının gelmemesi, yasal değişim hakedişlerinde tüketicilere fatura bedeli iade edip işin içinden sıyrılmaya çalışması gibi değişik birçok negatif unsur var ve bu koşullarda neden ben 2 yıl garantili ve belirsizliklerle dolu bir ürüne bu kadar para bağlayayım diye düşünürüm.

TCL söz konusu olduğunda POZİTİF baktığım ürünler ile NEGATİF baktığım hizmetler arasında çok gitgel yaşıyorum ne yazık ki.

Sonr bir sorun yaşadığımda belirsizlikler ve %80 olasılık ile mağduriyetler ile cebelleşmek yerine 3 yıl garantili ve daha güvenilir, daha ekonomik satış ve yedek parçası olan Vestel ürünlerini burada tercih etmek bence gerçekçi bir bakış açısı olur.

Teknik klasmanda ikisinin aynı kulvarda olmamasından kaynaklanan bir TCL C645 baskınlığı elbette var bu iki modeliniz arasında. Mantık kulvarınca ise ben olsam 75UA9530 modelini tercih ederdim.

Daha yenilerde de Adem abi Tcl hakkındaki görüşünü yukarıda alintiladim ve alttada konunun bağlantısını bıraktım.

Merhabalar Adem ve İlteriş Hocam ve orada kimler varsa :) , öncelikle faydalı bilgiler için çok teşekkürler, ben kaç gündür TV araştırıyorum, ekran olarak en az 55 inç 4K çözünürlük düşünüyorum, sizin de YouTube videonuzda tavsiyeniz ile belki oyun oynarım diye bi çılgınlık yapıp 17-18 bin TL ye TCL55C728 alayım dedim o fiyatlara kalmamış, sonra dedim beni bütçe olarak 12-13 bin TL üzerine çıkabilmek baya bi zorlar dün 11487 TL ye TCL 55P735 görünüyordu onu almaya çalıştım o da stoklarda kalmamış, sonra Tv karşılaştırma sitelerinden 10 tane Tv baktım bunların arasından ekran görüntü kalitesi olarak fiyat performans ve kumanda kullanış kolaylığı olarak (mauseolarak kulanılan kumandalar iyi gibi:) hangisini tavsiye edersiniz ya da bu fiyatlara başka bi ürün mü bakayım? Benim bakabildiklerim şunlar:
Onvo55F950,
AxenAX55MNU253,
Grundig55GHU700B,
Toshiba55UA3D63DT,
TCL 55P635,

Ve bütçeyi zorlasam Vestel55QA9700 (bu Qled sanırım subwoofer var görünüyor ama bütçeyi zorlamaya depremi? 17 bin TL civarında baya bi zorlar beni çok zorlasam en son 17-18 Bin bütçemin son sınırları bu arada kredi kartı ile bu sınırlara çıkabiliyorum nakitim malesef 3-5 bin anca yani nakit TV alacak kadarım yok şimdiden çok teşekkür ederim :) (kredi kartı ile belki 22-23 bin TL ye kadar da çıkarım ama taksit olarak ödemek bile beni zorlar yani almışken hani Qled veya zorlayıp Vestel oled falan almaya değer mi, görüntü kalitesi önemli ama 12-13 bin TL üzeri gerçekten beni maddi olarak zorlar, bu fiyatlara alınabilecek ekran görüntü kalitesi olarak olarak en fiyat performans ürünü hangisi biraz heyecanlıyım çok yazdım umarım okursunuz, A101 den Onvo 55OV6000U almayı düşünerek çıktım yola bütçem 10 bin idi nerelere geldim [BGCOLOR=rgb(22, 27, 40)]:)[/BGCOLOR]

Son düzenleme:
Merhabalar Adem ve İlteriş Hocam ve orada kimler varsa :) , öncelikle faydalı bilgiler için çok teşekkürler, ben kaç gündür TV araştırıyorum, ekran olarak en az 55 inç 4K çözünürlük düşünüyorum, sizin de YouTube videonuzda tavsiyeniz ile belki oyun oynarım diye bi çılgınlık yapıp 17-18 bin TL ye TCL55C728 alayım dedim o fiyatlara kalmamış, sonra dedim beni bütçe olarak 12-13 bin TL üzerine çıkabilmek baya bi zorlar dün 11487 TL ye TCL 55P735 görünüyordu onu almaya çalıştım o da stoklarda kalmamış, sonra Tv karşılaştırma sitelerinden 10 tane Tv baktım bunların arasından ekran görüntü kalitesi olarak fiyat performans ve kumanda kullanış kolaylığı olarak (mauseolarak kulanılan kumandalar iyi gibi:) hangisini tavsiye edersiniz ya da bu fiyatlara başka bi ürün mü bakayım? Benim bakabildiklerim şunlar:
Onvo55F950,
AxenAX55MNU253,
Grundig55GHU700B,
Toshiba55UA3D63DT,
TCL 55P635,

Ve bütçeyi zorlasam Vestel55QA9700 (bu Qled sanırım subwoofer var görünüyor ama bütçeyi zorlamaya depremi? 17 bin TL civarında baya bi zorlar beni çok zorlasam en son 17-18 Bin bütçemin son sınırları bu arada kredi kartı ile bu sınırlara çıkabiliyorum nakitim malesef 3-5 bin anca yani nakit TV alacak kadarım yok şimdiden çok teşekkür ederim :) (kredi kartı ile belki 22-23 bin TL ye kadar da çıkarım ama taksit olarak ödemek bile beni zorlar yani almışken hani Qled veya zorlayıp Vestel oled falan almaya değer mi, görüntü kalitesi önemli ama 12-13 bin TL üzeri gerçekten beni maddi olarak zorlar, bu fiyatlara alınabilecek ekran görüntü kalitesi olarak olarak en fiyat performans ürünü hangisi biraz heyecanlıyım çok yazdım umarım okursunuz :)
Hocam öncelikle hangi panele ihtiyacınız var onu belirleyin. Örneğin TV yi tam karşıdan izliyorsanız, siyah başarısı nedeniyle VA panel tercih edebilirsiniz, fakat bu durumda yan açılardan renk solmaları yaşarsınız. Tam karşıdan izlemeyecekseniz IPS panel alabilirsiniz, fakat bu durumda da siyah başarısından feragat etmiş olursunuz. Bazı gelişmiş VA panellerin yan açı performansları da iyidir, örneğin CSOT üretimli HVA veya SDP üretimli UV2A panellere yönelebilirsiniz. Bunların dışında bir de MiniLED ve OLED var tabii, fakat onda da hem maaliyet artıyor. Ayrıca OLEDde de OLED yanığı işin içine giriyor.

Tercihiniz IPS ise bazı modeller
  • Toshiba 55UA3D63DT (6COF, hlg var, memc var)
  • Vestel 55QA9700 (6COF, hlg yok, memc var, pixellence, Qled, subwoofer)

Tercihiniz VA ise bazı modeller (diğerlerine göre negatif özelliklerini kalın yapmaya çalıştım)
  • Vestel 50qa9700 (12cof, hkc fsa, memc var, dbvision var, hlg yok, pixellence, Qled, subwoofer)
  • TCL P633 (csot değil chot, memc yok, dbvision yok, hlg var, 2022 model aipq 2.0engine, 2400mhz ram)
  • TCL P735 (csot değil chot, memc var, dbvision var, hlg var,2022 model aipq 2.0engine, 1866mhz ram)
  • TCL P635 (50" hariç csot, memc yok, dbvision yok, hlg, var, 2022 model aipq 2.0engine, 2133mhz ram)
  • TCL P725 (hepsi csot, memc var, dbvision var, hlg var, 2021 model aipq 1.0engine, 1866mhz ram)
Notlar:
  1. TCL ler 55 ve üstü muhtemel 12 COF, 50 ler 6 COF olabilir emin değilim. @Adem Helvacı hocam inceleme yaptıysa bilgi verebilir.
  2. COF sayısı arttıkça TV ömrü artacaktır.
  3. TV leri bizzat izleyerek seçmeniz tavsiye edilir.
  4. Satış sonrası hizmet için vestel ve toshibaya yönelebilirsiniz, TCL nin SSH inin oturmadığı aklınızda bulunsun.
  5. Ekstra tv box almayı düşünmüyorsanız tvlerin 2gb ram ve üzeri olması avantajınıza olacaktır.
  6. Vestel SSH sine güvenerek, vestelin yan üretimleri olan daewoo veya techwood gibi fiyat performans ürünlerine de yönelebilirsiniz ancak bu ürünleri ekstra tv box alarak kullanmanızı tavsiye ederim. Teknolojileri de kısıtlı olacaktır (dolby vision, memc, pixellence, hlg gibi destekleri kısıtlı olacaktır). Ayrıca bu TV lerde panel özellikleri inceleriz blogda veya forumda belli olanlara yönelirseniz süpriz yaşama olasılığınızı düşürürsünüz. (örneğin Techwood 65TWS218R "R" ibaresi olan model ile olamayanda(65TWS218) kullanılan panel aynıysa ve 12 COF paneller denk gelirse hem ucuz hem de görüntü açısından üzmeyecek bir tv fakat karma panel olduğundan biraz kumar. Daewoo dan ise 65DA75U01 ve 65DA55UA11 modellerine bakabilirsiniz. @Adem Helvacı hocam bu ürünleri incelediyse görüşlerini bekliyoruz.)

Son düzenleme:
DeacOn Hocam neler yazmışsınız öyle öncelikle bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim ??
Bu kadar bilgi bilen birileri bulmak bence çok zor
hazır bu kadar bilgili bu kadar teknik detay bilen bir platform ve bir kişi bulmuşken eğer müsaitseniz aklıma takılanları sormak isterim:
Sanırım yüzeysel olarak bazı terimleri anlıyorum fakat çok fazla detay bilmiyorum o yüzden 10-15 bin TL arası siz olsaydınız hangi TV yi hangi seçerdiniz (hangi özelliğinden dolayı?),
bir de imkanınız varsa csot chot hlg gibi terimler ne demek kısa birer açıklama yazabilirseniz çok daha sevinirim :)

Son düzenleme:
Bu kadar bilgi bilen birileri bulmak bence çok zor
Estağfurullah, ben de sizin gibi tv almak istemiş ve forumda okumalar yapmış bi vatandaşım. Asıl Adem ve Vesteloji hocalarıma teşekkür etmek lazım.

Sorunuza gelirsek. Dediğim gibi televizyonu siz kullanacaksınız, benim kullanım senaryom ile sizinkisi örtüşmeyebilir. Örneğin ben siyah performansına önem veririm ama yan açıdan da feragat etmek istemem. O yüzden gelişmiş va panellere yönelirim. Bu panelleri üretenlerden birkaçına da değindim (csot, sdp) Ha bu paneller de yan açı sorununu 100% çözüyor mu tabii ki de hayır hatta yan açıyı geçtim belki siyah performansları bile 100% iyi diyemeyiz. Hadi diyelim csot panel bir tcl televizyon seçtim, bu sefer de satış sonrası hizmetten muzdarip olabilirim.

Yani demem o ki, radarınıza aldığınız televizyonları, teknik özelliklerine bakarak, kendi olmazsa olmazlarınıza göre(bu ssh, olabilir, panel olabilir, ambilight olsun isteyebilirsiniz, android olsun isteyebilirsiniz, bu uzar gider) filtreleyin. Sonrasında kalan modelleri teknoloji ve fiyat bakımından bir teraziye koyup kararınızı verin.

Tabi bu değerlendirmeleri yapabilmeniz için, sizin de bahsetmiş olduğunuz bazı teknik terimleri öğrenmeniz gerekecek. Bunlarla ilgili geçmiş forum konuları/mesajları veya blog içerikleri mevcut. Forumdaki veya inceleriz blogdaki arama kutucuklarına aklınıza takılan terimleri yazarsanız detaylı bilgi edinebilirsiniz. Gözünüz korkmasın 1-2 günde sizin ihtiyacınızı görecek düzeyde bilgi sahibi olursunuz.

Ayrıca bir Adem Helvacı atasözü der ki; "Mükemmel televizyon yoktur, ihtiyacınıza en uygun televizyon vardır"

Saygılar.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri