Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

tcl 55p 735 tv kanal sıralaması sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

çağlar

Yeni Üye
Yeni Üye
iyi günler yaklaşık 1 ay önce tcl 55p735 tv bazı sorunları kendim çözdüm fakat uydu kanal listesini değiştirmeme rağmen (üstelik çok uğraştırıyor) her seferinde tgks ayarlarına geri dönüyor. usb ye kaydediyorum oradan aktarıyorum. iki üç kanal değiştikten sonra tekrar ilk kurulumdaki ayarına geri dönmüyor. bu sorunu nasıl aşabilirim .teşekkürler.
bir de kumandanın bir son kanala gitmek için tuş olmaması çok can sıkıcı.

iyi günler yaklaşık 1 ay önce tcl 55p735 tv bazı sorunları kendim çözdüm fakat uydu kanal listesini değiştirmeme rağmen (üstelik çok uğraştırıyor) her seferinde tgks ayarlarına geri dönüyor. usb ye kaydediyorum oradan aktarıyorum. iki üç kanal değiştikten sonra tekrar ilk kurulumdaki ayarına geri dönmüyor. bu sorunu nasıl aşabilirim .teşekkürler.
favori kanal listesi düzenleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. bir de kastınız bir önceki kanala dönüş ise, geri tuşu bu işi görüyor..

Çözüm gayet basit.

Kanal listesi sorununuz için yapmanız gereken TKGS özelliğini kapatmak :)
Kanallar arası geçiş için ise Back tuşunu kullanabilirsiniz.

Sizin için bir kısa video çektim yayınladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Yeri gelmişken, kumandasına önceki kanala geçiş tuşu koymayan Arçelik yetkililerini de kınıyorum. Sanki çok matah bir şeymiş gibi bunu koymamışlar. Arçelik, Beko, Grundig TV'lerde yok bu özellik.

Kumandada geri tuşu var. Oradan oluyor diye cevaplar geliyor. Hayır efendim. Olmuyor. O geri tuşu girilen menülerden geri geri çıkmak için. TV yayını sırasında basınca hiç bir tepki vermiyor.

Çözüm gayet basit.

Kanal listesi sorununuz için yapmanız gereken TKGS özelliğini kapatmak :)
Kanallar arası geçiş için ise Back tuşunu kullanabilirsiniz.

Sizin için bir kısa video çektim yayınladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
çok teşekkür ederim akşam deniyor ve sonuç yazarım umarım olur:)

Yeri gelmişken, kumandasına önceki kanala geçiş tuşu koymayan Arçelik yetkililerini de kınıyorum. Sanki çok matah bir şeymiş gibi bunu koymamışlar. Arçelik, Beko, Grundig TV'lerde yok bu özellik.

Kumandada geri tuşu var. Oradan oluyor diye cevaplar geliyor. Hayır efendim. Olmuyor. O geri tuşu girilen menülerden geri geri çıkmak için. TV yayını sırasında basınca hiç bir tepki vermiyor.
Her üründe olmuyor back tuşu. :ok

Faydamız dokundu ise ne mutlu bizlere :ok
günaydın iyi çalışmalar,
adem bey dediğinizi aynen yaptım fakat sonuç değişmedi.
değişiklikten yaklaşık beş dk sonra tv de ünlem işareti ile birlikte " ! , 02,05,2023 güncelleme" diye uyarı verip eski haline dönüyor.
TKGS kapalı konumdan kendi kendine esnek konumuna geçiyor.
yazılımsal bir sorun olabilir mi
dün arkadaşın dediği gibi kanalları favoriye taşıyıp kullanmak sorunu çözebilir ama neden olsun?
servis çağırmak istemiyorum çünkü resetleyecekler. ıptv diney vb tüm üyelikleri yeniden kur şifre gir ...

tüplü kumandasız tv ler bozulmadan yıllarca kullandık. (hala çalışanı var. :))))
teknoloji ile birlikte sorunlarda bir o kadar arttı.

adem bey önerilere açığım tekrar ilginize teşekkürler.

tkgs esnek yapınca sorun olmaması lazım diye biliyorum.
yazılımla ilgili bir sorun diye düşünüyorum. her koşulda ne denediysem 5-6 dk sonra eski konumuna geçiyor. daha önce blutoot la ilgili sorun vardı servis geldi ve format attı. 3 saat uğraştım tekrar kur netfiliks ,ıp tv vb şifre gir kur vb o yüzden şimdilik beklemeye aldım. teşekkürler.

yazılımla ilgili bir sorun diye düşünüyorum. her koşulda ne denediysem 5-6 dk sonra eski konumuna geçiyor. daha önce blutoot la ilgili sorun vardı servis geldi ve format attı. 3 saat uğraştım tekrar kur netfiliks ,ıp tv vb şifre gir kur vb o yüzden şimdilik beklemeye aldım. teşekkürler.
Bunu bildirelim yetkililere, bir kontrol sağlanmasını rica edelim sevgili @İlteriş Yılmaz :ok

TKGS ayarının tüketicinin verdiği komutu yoksayıp otomatik olarak aktif olması ve kanal güncelelmenin sürekli aktifleşmesi durumu

sizden sonra bende geçen kanalları düzenleme ile ilgili chansort programını denemiştim. usb ile düzenlenmiş kanalları attım burada da konusunu açtım. tkgs esnekte güncelliyordu otomatik bende de. şu an yine kontrol ettim, tkgs kapalı yapıp denedim sorun yok. 58P635. usbden atınca tkgs ayarı kendi güncellenebiliyor. kontrol etmekte fayda var usbden kanal vs atınca.

Merhaba acaba sorunu nasıl çözdünüz? Bir problem daha yaşıyorum o da kanal listesinde 13den 15e, 15ten 17ye falan atlıyor aradaki numaralar yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri