Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima TCL C-Fresh TAC-12CHSD-FAI A+++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
1 hafta oldu benim eski 24 lukden kat kat iyi sogutuyor ustumuzu ince ortuyle ortmeye basladik yatak odasinida salondan sogutuyoruz ve 26 derecede:))
Mide uretim 2 yillik 18 btu diamond miyazaki serisi is yerinde cortladi gun boyu calisiyordu elektirik dalgalanmasi galiba ....

Mide uretim 2 yillik 18 btu diamond miyazaki serisi is yerinde cortladi gun boyu calisiyordu elektirik dalgalanmasi galiba ....
Hatta ayni komporosore sahip baska klimani. 1 hafta arayla 2 ci bozulusu birinde kart yanmisti bakalim buna ne oldu tamirci geldi bakti oldu dedi ertesi gun yine gitti.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240809_081101_Chrome.jpg
    Screenshot_20240809_081101_Chrome.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 40
08.08.2024 Kurulum Notları:

Öncelikle eski klimam olan T-PRO'nun sökümünü gerçekleştirdik. Sökümden önce üniteyi soğuk moda alıp, ardından vana kapatma işlemi yapıldı. Gelen ekip, önceki ekip ile aynıydı ve bu sefer aramızda oldukça samimi bir iletişim kuruldu; her soruma yanıt verdiler.

Bir gün içinde bir demontaj ve montaj işlemi gerçekleştirildi:

• 12-T-PRO demontajı ve montajı
  • 12-CFRESH montajı
  • 18-T-PRO montajı
Bu işlemler yaklaşık 4 saat sürdü ve ekip aynı performansla tüm montajları gerçekleştirdi. Vakum motorlarını yenilemişler; bir önceki geldiklerinde kullandıkları motorun üst modelini almışlar. TCL, vakum işlemi yapılmadan montajı kabul etmiyormuş.

Ünite Karşılaştırması:

İç ve dış ünite, normal 12.000 BTU ünitelerden farklı. Eski klimamla kıyasladığımda, iç ünite 18.000 BTU ve dış ünite ise normal 12.000 BTU ünitelerden %30 daha büyük.

Montaj Detayları:

Duvara iki delik açtık. İlk delik, normal klima için mevcut olan delikti; eski klimamdan kalma. İkinci delik ise dışarıdan hava alması için açıldı. Bu yüzden içeriden iki, dışarıdan bir delik olacak şekilde çapraz delikler oluşturduk. Görseller mevcuttur.

Cihazın Özellikleri:

Cihaz, premium bir his veriyor; dokusu farklı ve renkleri çeşitli açılardan değişik görünüyor. İç ünitede neredeyse hiç ses yok; o kadar sessiz ki çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için sigortaya baktım.

Elektrik Montajı:

Elektrik montajı iç üniteye yapılıyor, dış üniteye değil. Dışarıdan hava aldığı için normal bir filtresi var. Serviste yedeği bulunmuyormuş, ancak herhangi bir problemde tedarik edebileceklerini söylediler; bu sürenin ne kadar süreceği belli değil.

Elektrik Sarfiyatı ve Uygulama:

Elektrik sarfiyatını uygulama üzerinden görebiliyorum. Belki uygulama ileride daha da geliştirildiğinde daha spesifik verileri de görebilirim diye düşünüyorum.

Ön Yargı ve Deneyim:

Başlangıçta ön yargılarım vardı. Normal 12.000 BTU T-PRO 26.000 TL iken, 10.000 TL daha fazla verip C-FRESH'in bana ne sunabileceğini ve beni mutlu edip edemeyeceğini merak ediyordum. Sonrasında, kayınpederim klima isteyince, mevcut klimamı ona verip kendime C-FRESH alıp bu ürünü test etmeye karar verdim. İlk günümde bile farkı hissettim, ancak detaylı yorumlarım 2-3 hafta sonra netleşir.

Detaylı inceledikten sonra diğer gözlemlerimi yazıyor olacağım.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri