Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TCL C645 QLED 4K 55" DOLBY-PARLAKLIK SORUNU

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Architecton

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
TCL C645 QLED 4K 55"
Değerli arkadaşlar merhaba, yaklaşık 15 gündür aktif olarak TCL 55C645 kullanıyorum. Aklıma takılan birkaç şeyi size sormak istedim;

- Netflix, Amazon gibi platformlarda, Dolby Vision özelliği olan bir yapım açınca, Dolby Vision özelliği devreye girince (Sol üstte Dolby Vision-Atmos kutucuğu çıktığında devreye girmiş oluyor) resmen görüntü soluklaşıyor. Yani bu özelliğin renkleri canlılaştırması gerekirken neden buna sebep oluyor anlam veremiyorum. Kolayca kapatılan bir özellik de değil. İnternette yabancı kaynaklarda bunun nasıl kapatılacağı söyleniyor ama bu özelliği ekstra sayıp bu TV'yi almışken bunu yaşamak zoruma gitti açıkçası. Netflix uygulamasını Playstation 5'te açınca bu Dolby sorunu olmuyor. Çünkü orada Dolby devreye girmiyor. Netflix'ten, aynı yapımın, aynı sahnesini açınca PS5 üzerinden olan ile TV uygulaması üzerinden olan oldukça farklı, PS5 olan daha canlı.

- Geçen hafta ışıkları kapatıp Netflix'ten Mindhunter izliyordum. Sahne değiştikçe ekran parlaklığı bir artıyor bir azalıyor. Oldukça göz yorucu. Ekran ayarları kısmında, Netflix izlerken sadece "Parlak" ve "Karanlık" seçenekleri var. Bunlar arasında geçiş yapsan da değişen bir şey olmuyor. Birkaç gün buna canım sıkıldı. Dün yine ışığı kapatıp bu durumu video çekeyim dedim, bir açtım öyle bir şey yok. Bu ortama uygun otomatik parlaklık değişim olayı galiba. Bir fikriniz var mı? Başta demek ki analiz yaptı, şimdi odanın aydınlığını karanlığını anladı böyle anlık parlaklık değişimi yapmıyor artık. Buna inanmak istiyorum yani.

- PS5 açıyorum, oyun modunu açıyorum. Her açtığımda oyun modu kapalı geliyor. Her oyun oynayacağımızda oyun modunu aktif hale getirmekle mi uğraşacağız yani?

Şimdiden çok teşekkürler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri