Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Televizyon önerisi TCL C855 vs Samsung QN90D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

onurx86

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
60bin-70bin arası
Marka Model Bilgisi
TCL C855 ve Samsung QN90D
Selamlar,

Oyun ve sinema için fiyat/performans açısından dengeli televizyon arıyorum. Bu iki modelin özelliklerinin bana uygun olduğumu düşünüyorum.
Yaptığım araştırmalara göre kağıt üstünde her iki televizyonun renk gamutu benzer özellikler gösterse de TCL kağıt üzerinde 3300 nit parlaklık ve 2304 mini led ile ön planda görünüyor. Karşılaştırlamalı incelemelerde görece yazılımsal algoritmalarda ve filitre tarafında samsung'un önde olduğu, görüntüler daha net gösterdiğini ve TCL'in zaman zaman ghostling yaşandığını belirtiyorlar (Çok göze batacak kadar olmasa da).

Her iki televizyonunda panel bilgilerini bulamadım hangisinin ne kadar COF' adedi var ve uzun ömürlülük konusunda bir fikrim yok.

Kaliteli film zevki yaşatacak, oyunlarda beni rahatsız etmecek ve panel dayanımı açısından öneriniz ne olur ?
Samsung yaklaşık 10 bin lira daha pahalı bu fiyat farkına değer mi ?

qn90d al geç. tcl den kurtulup buna geçtim. kağıt üstünde talisman da mercedes a serisinden üstün ama kağıt üstünde. bende kağıt üstünde baktığım için çok pişman oldum tcl aldığım için.

Selamlar,

Oyun ve sinema için fiyat/performans açısından dengeli televizyon arıyorum. Bu iki modelin özelliklerinin bana uygun olduğumu düşünüyorum.
Yaptığım araştırmalara göre kağıt üstünde her iki televizyonun renk gamutu benzer özellikler gösterse de TCL kağıt üzerinde 3300 nit parlaklık ve 2304 mini led ile ön planda görünüyor. Karşılaştırlamalı incelemelerde görece yazılımsal algoritmalarda ve filitre tarafında samsung'un önde olduğu, görüntüler daha net gösterdiğini ve TCL'in zaman zaman ghostling yaşandığını belirtiyorlar (Çok göze batacak kadar olmasa da).

Her iki televizyonunda panel bilgilerini bulamadım hangisinin ne kadar COF' adedi var ve uzun ömürlülük konusunda bir fikrim yok.

Kaliteli film zevki yaşatacak, oyunlarda beni rahatsız etmecek ve panel dayanımı açısından öneriniz ne olur ?
Samsung yaklaşık 10 bin lira daha pahalı bu fiyat farkına değer mi ?
ayrıca göze öyle bir batıyor ki tv yi alıp kırarsın.

Q85D kullanıyorum memnunum. 90D nin bir alt modeli ancak bence yeterli.
TCL kağıt üstünde cazip özellikler sunuyor ancak uygulamada o kadar başarılı değil bence. Mesela motion - ghosting ayarlarını oturtamıyorlar. Özelliği hem sunuyorlar hem de millet kullanamayınca kapatın diyorlar. İlginç bir şey. Ben benzer bir ayarı sorunsuz kullanıyorum Qn85d de. Sürekli parlaklı şu bu diye pazarlama yapılıyor TCL de ancak uygulamada bu kadar parlak ekranlara ihtiyacınız yok. Kendi televizyonumda ekran parlaklığını kısıyorum 50 üzerinden 13 gibi. Fazla parlaklık göz yakıyor ve doğal durmayan renklere sebep oluyor.
Ayrıca TCL servis konusunda sıkıntılı.
Aradaki paraya değer bence. Karar sizin.

Q85D kullanıyorum memnunum. 90D nin bir alt modeli ancak bence yeterli.
TCL kağıt üstünde cazip özellikler sunuyor ancak uygulamada o kadar başarılı değil bence. Mesela motion - ghosting ayarlarını oturtamıyorlar. Özelliği hem sunuyorlar hem de millet kullanamayınca kapatın diyorlar. İlginç bir şey. Ben benzer bir ayarı sorunsuz kullanıyorum Qn85d de. Sürekli parlaklı şu bu diye pazarlama yapılıyor TCL de ancak uygulamada bu kadar parlak ekranlara ihtiyacınız yok. Kendi televizyonumda ekran parlaklığını kısıyorum 50 üzerinden 13 gibi. Fazla parlaklık göz yakıyor ve doğal durmayan renklere sebep oluyor.
Ayrıca TCL servis konusunda sıkıntılı.
Aradaki paraya değer bence. Karar sizin.
Kullanıcı deneyiminiz ve söyledikleriniz yabancı kaynaklarla örtüşüyor. Sanırım samsung'u tercih edeceğim. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri