Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Televizyon

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

huseyinsatt

Yeni Üye
Yeni Üye
Hocam halen televizyon alabilmiş değilim bütçem 15bin kadar fakat çokta çıkmak istemiyorum çoğunlukla film dizi izliyoruz
Grundig 55GGU9760A fiyat 14600
Toshiba 50ua2263 fiyat 7500
Bime gelecek olan tcl 55p615 fiyat 9500tl
Televizyondan anlamıyorum Panel cof bilgilerini bilemiyorum fakat yardımcı olursanız çok sevinirim esasında 55inç ve üzeri olmasını istiyorum hi level 55UHL710 var birde fiyatı 6800 uygun ama görüntü kalitesinden korkuyorum görüntü kalitesi iyi olup pekte yansıma yapmayan bir cihaz olsun istiyorum 15bine kadar tavsiyelerinizi bekliyorum yardımcı olursanız memnun olurum şimdiden teşekkür ederim

Hocam halen televizyon alabilmiş değilim bütçem 15bin kadar fakat çokta çıkmak istemiyorum çoğunlukla film dizi izliyoruz
Grundig 55GGU9760A fiyat 14600
Toshiba 50ua2263 fiyat 7500
Bime gelecek olan tcl 55p615 fiyat 9500tl
Televizyondan anlamıyorum Panel cof bilgilerini bilemiyorum fakat yardımcı olursanız çok sevinirim esasında 55inç ve üzeri olmasını istiyorum hi level 55UHL710 var birde fiyatı 6800 uygun ama görüntü kalitesinden korkuyorum görüntü kalitesi iyi olup pekte yansıma yapmayan bir cihaz olsun istiyorum 15bine kadar tavsiyelerinizi bekliyorum yardımcı olursanız memnun olurum şimdiden teşekkür ederim
Hoşgeldin sevgili Hüseyin.

Taleplerinin içerisinde cevap bulamayacağın en can sıkıcı özellik antiglare özelliği.
Ne alırsan al ne yazık ki ekran yansıma yapacak ona bir şey yapamıyoruz çünkü üreticiler için mat kaplama paneller pahalı geliyor, aynı zamanda mat panellerin ek katmanı ışıkta bir tık daha güç elde etmek için yine ek külfet doğuruyor kendilerine.

Yine de bir gün mat panel ve parlak panel televizyonları yan yana getirip canlılıktan kayıp olmadığını yine vatandaşa ispatlayacağız çünkü sosyal mecrada dolaşan yanlış bilgiler var. İnsanları parlak panele razı etmek için ''Mat paneller ışığı keser, görüntü canlılığı gider'' diye zırvalıyorlar, sormalk lazım ''o halde monitörleri niye mat panel yapıyorlar?'' diye :)

Bunun teknik açıklamalarını yapmıştık, forumda da bir tartışma konusu açar sohbet ederiz bir ara.

@NBKpro selamlar. Kardeşimizin listesinde senin görüşün ne olur? Ben sonrasında yorumlarım :)

3 4 ay önce tcl 55c728 serisini uygun fiyata kaçırdım hocam yine öyle bir cihaz varsa fiyat performans ürünü olan tamamen sizin dediğinizi uygulayacağım marka panel vs vs takıntım yok yardımlarınızı bekliyorum :)bu arada acelem yok daha 6 ay sonra kullanacağım fakat kurlardan dolayı alıp kenara koyayım istiyorum hocam @Vesteloji @Adem Helvacı @NBKpro

3 4 ay önce tcl 55c728 serisini uygun fiyata kaçırdım hocam yine öyle bir cihaz varsa fiyat performans ürünü olan tamamen sizin dediğinizi uygulayacağım marka panel vs vs takıntım yok yardımlarınızı bekliyorum :)bu arada acelem yok daha 6 ay sonra kullanacağım fakat kurlardan dolayı alıp kenara koyayım istiyorum hocam @Vesteloji @Adem Helvacı @NBKpro
Çok sesliliği ve kararların ortak istişare ile alınmasını hakikaten çok severim.
ben ürün öneririm hiç sorun değil ama istiyorum ki daha değişik, daha renkli fikirler, daha farklı bakış açıları da olsun birlikte istişare edip karar verelim.

Benim dediğim olsun veya ben yaptım oldu mantığı yüzünden başımıza gelmedi mi her şey? :)

Ustalardan da görüş rica edelim orta yolu bulabileceğimize eminim ama ''çok iyi fırsatı kaçırmışsın'' diyerek yaranı deşmeden de gitmeyeceğim :)

@NBKpro selamlar. Kardeşimizin listesinde senin görüşün ne olur? Ben sonrasında yorumlarım :)

Adem hocam topu bana attıysa, buna kendisi gibi cevap vermek lazım. "Kullanıcı profili nedir?"
Panel ile ilgili hiçbir bilgim yok, hangisi nedir ne değildir renkler canlı mı, cof sayısı kaç, yansıma yapar mı bunlar @Adem Helvacı hocamızın detayları.
Üçü de zaten Android ki bence en güzeli de Android olması (kişiye göre değişir.) İster IPTV izlenir, istersen Candy Crush Saga oynanır. APK uygulama yükleyebilmenin rahatlığını seviyorum ben açıkçası. Eğer kullanıcı profili dediğimiz şey, bu tarz uygulama ve android özellikleri üzerine kuruluysa,
Toshiba 50UA2263DT modelinin 1,5 GB RAM, 8 GB ROM ile
TCL 55P615 modelinin 2 GB RAM, 16 GB ROM ile
Grundig 55GGU9760A modelinin 2 GB RAM, 16 GB ROM ile geldiğini ve hepsinin de şuan için Android 11 kullandığını söyleyebiliriz.
Ben 1.5 GB RAM olmasından dolayı Toshiba'ya şöyle bir uzaktan durdum, 8 GB depolama da az geldi gözüme. Zaten bunun 3.5 - 4 GB kadarını sistem kendisi kullanıyor, geriye kalıyor 4 GB alan, çeşitli uygulamalar da bir miktar yer kaplasa yine yetersiz alan sorunu yaşatacak derecede değil elbette. Tabi TV'de yaptığımız her hareket uygulama silip yükleme belli uygulamaları kullanma derken hepsi hafızada belli bir yer kaplıyor. Bana göre ROM, makinenin beyni ise RAM de sinir sistemidir. Anakart üzerindeki her işlem RAM üzerinden geçerek gerçekleşiyor neredeyse. Bu yüzden UHD bir görüntüyü işleme hızına da dikkat çekerek İnternet tabanlı anlık bir şeyler izlerken RAM'i yüksek olanın avantajı daha yüksek olacaktır. Ben 1 GB RAM ile zaman zaman sıkıntılar çekiyorum. 1.5 ile 2 GB arasındaki fark olan 512 MB o kadar da önemli mi ? İlk başta o kadar fark etmezken 2 yıl sonra önemli hale gelir mi, kullanıcı takdiri. Belki 2 GB Ram ile TCL çok stabil değilken 1.5 GB Ramli Toshiba gayet sağlıklı performans verir. Toshiba'yı hem diğerleri 55 inçken bunun 50 inç olması hem de 2-16'ya karşı 1.5-8 olması nedeniyle bir tık alta almak düşünülebilir.

SSH (satış sonrası hizmet) konusuna gelince, garanti TCL 2 yıl, Toshiba 3 yıl, Grundig 3 yıl garantili. Burada markaların satış sonrası hizmetinin kalitesini karşılaştırmak da yine ayrı bir unsur.

Sadece bu anlattığım yönlerden bakınca, Panellerinin ve detaylarının ne olduğunu, nasıl bir performans vereceğini bilmeden, TCL ile Grundig arasında gider gelir ve muhtemelen aradaki neredeyse ucuz üretim 43" bir smart tv fiyatı kadar olan fiyat farkını yüksek bulup TCL'e yönelebilirdim. Burada garantiden bir miktar feragat etmiş olurdum belki ama ortasını da bulmuş olabileceğimi düşünüyorum.

Tekrar etmekte fayda var, Altından anakart 1 TB depolama, 250 GB Ram de olsa, güzel göstermeyen bir TV cezbetmez. Bunun için görüntü ve panel detayları da önemlidir. Benim göz ardı ettiğim panel detaylarını da mutlaka değerlendirip öyle seçim yapılmalıdır.

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.. @NBKpro
Televizyondan beklentim film dizi izlerken tatmin etmesi oyun vs başka uygulamalarla ilgilenmiyorum. 15bine kadar bütçe çıkarabilirim @Adem Helvacı yalnızca tcl önümüzdeki cuma geliyor hocam
Branşlaşma ülkemizde de çok önemli bence ancak kimse herhangi bir konu ile ilgili ''Bilmiyorum'' ifadesini kullanmıyor ve bundan öcü gibi korkuyor nedense.
Hiç kimse her şeyi birden en iyi şekilde bilemez, çok biliyorum diyen çok hata yapar o nedenle zaten sevmediğim işletim sistemi ram rom detaylarını yorumlayan ve ufkumuzu açan sevgili @NBKpro kardeşime teşekkür ediyorum.

@NBKpro nun önerileri ve dikkat çektiği noktalar hususunda ben de direkt olarak Toshiba yı eledim, normalde yönelebilirdim.

Grundig konusunu çok kez açıkladık, Arçelik grubu üretimlerde panel bilgilerini onlar paylaşmayı reddettiği için ben de ürün öneri listemde yer vermeyi kendimce reddediyorum.

Ben Grundig için kötü diyemem, ama bilmediğim bir ürün için iyi de diyemem.

Bakın bunun en basit göstergesi Philips LG gibi televizyonlar. Dışarıdan baktığınızda onlara LG ve PHILIPS oldukları için KALİTELİ ÜRÜN algısı ile bakıyorsunuz değil mi?

Ancak daha bugün sevgili @Tesla nın yayınladığı bilgiye bakınca Philips 55PUS7805 modelinde yine tüketiciye atmış kazığını?

Defalarca yazdım ve dedim ki ''yahu şunu ONVO yapsa kabul ederim, neticede adamlar ekonomi sınıfında üretim yapıyor ama LG veya PHILIPS markaları UCUZ PANEL ile üreitm yapıp MARKA DEĞERİ ile bunu satınca kabul edemiyorum''

6 adet COF ile üretilmiş 55'' paneli montajlayıp bu ürünü PHILIPS veya LG markası ile satanlar bu insanların marka algısıile oynayanlardır.

Şu ürünlerin ikisine de bakın lütfen. bir de paralarına bakın.

Biz bu detayları bilip sizi uyarmasak veya biliyormuş gibi davranıp size bu modelleri önersek biz sizin günahınıza girmiş olmazmıyız şimdi?

Peki o halde cevabını verin rica ederim, içinde ne olduğunu bilmediğimiz Grundig tv yi size nasıl önerelim?

O da gittiğine göre geriye kaldı TCL

Peki TCK tek çare mi?

Bana kalsa değil, madem 15K bantlarına kadar çıktınız, o halde neden bir Samsung 60BU8000 televizyon almayasınız? (Bugünün satış fiyatı 16.800tl)

Peki ben size neden 55BU8000 değil de 60BU8000 önerdim? çünkü 60BU8000 de kullanılan panel ne 55BU8000 ne de 65BU8000 de kullanılmadı da ondan :)

Ama bu tv Tizen, sevgili @NBKpro nun belirttiği üzere Android ile işiniz var ise o zaman durum değişir.

@Adem Helvacı vallahi ufkumu açtınız ? bu konuda biraz önce a101 e girdiğimde 58AU7000 modelini gördüm 14000tl fiyatı var android olsun diye ısrarım yok bence smart tv daha iyi çünkü telefonlarımız gibi güncelleme geldikçe tvnin işlevini yavaşlatacağı ve yitireceğini düşünüyorum smart tv daha stabil bir kullanım sağlar diye düşündüm bu yüzden keza 10yıl önce aldığımız lg smart tv halen akıcı bir şekilde işlev görüyor ? açıkçası bütçe var fakat daha düşük alıp diğer ihtiyaçlarımı karşılayım düşüncesindeydim kaliteli bir deneyim sağlanması için bu pek doğru bir karar değil gibi şuan için samsung düşünüyoruz o zaman Adem hocam 58AU7000 4k giriş seviyesi olarak biliyorum 60BU8000 tavsiyeniz doğrultusunda bu model bize uzun soluklu bir tv ömrü sunar mı

@Adem Helvacı vallahi ufkumu açtınız ? bu konuda biraz önce a101 e girdiğimde 58AU7000 modelini gördüm 14000tl fiyatı var android olsun diye ısrarım yok bence smart tv daha iyi çünkü telefonlarımız gibi güncelleme geldikçe tvnin işlevini yavaşlatacağı ve yitireceğini düşünüyorum smart tv daha stabil bir kullanım sağlar diye düşündüm bu yüzden keza 10yıl önce aldığımız lg smart tv halen akıcı bir şekilde işlev görüyor ? açıkçası bütçe var fakat daha düşük alıp diğer ihtiyaçlarımı karşılayım düşüncesindeydim kaliteli bir deneyim sağlanması için bu pek doğru bir karar değil gibi şuan için samsung düşünüyoruz o zaman Adem hocam 58AU7000 4k giriş seviyesi olarak biliyorum 60BU8000 tavsiyeniz doğrultusunda bu model bize uzun soluklu bir tv ömrü sunar mı
Burada yine bir hatalı tercih durumu söz konusu olabilir, şöyle ki;

Samsung ve LG de ısrarla belirttiğimiz ve uyardığımız 7 serisi ürünler Şatonun giriş kapısı olarak görülmelidir.

Bakın burada ne demişiz mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Elbette ki hiçbir markanın hiçbir modeli için size garanti verebilme şansımız yok, genel değerlendirmeler doğrultusunda deneyimlerimizin sonuçlarını paylaşabiliyoruz sadece.

60BU8000 teoride uzun soluklu bir model olmasını beklediğim ürün çünkü donanımı stabil görünüyor. Yine de özellikle panel dünyasında hiçbir şeyin garantisi yok ne yazık ki.

@Adem Helvacı ptt avmde outlet buldum sanırım teshir olarak fiyatı daha uygun aynı şekilde garantili ve faturalı olarak geliyormuş sizce bu şekilde alınır mı hocam

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-02-10-21-14-26-071_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-02-10-21-14-26-071_com.android.chrome.jpg
    43.3 KB · Görüntüleme: 7
Mağazalar da artık hem elektrik faturasını azaltmak için hem de oradaki teşhir ürünlerinin panel ömrü bitmesin diye midir neden artık büyük mağazalar hariç sürekli TV çalıştırmıyorlar. Kapatıyorlar, müşteri gelince göstermek için açıyorlar. Tabi bu küçük mağazalar esnaflar için gördüğüm kadarıyla. Büyük marketlerde, teknoloji mağazalarında sürekli çalışmaya devam.

Teşhir ürünü çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı vb. ürünler bence ekonomi açısından alınabilir. Sonuçta bu ürünler mağazada çalıştırılmıyor. Ama TV için aynı şeyi söylemek mümkün değil pek. Panel ömrünün yarısını mağaza rafında bitirmiş de olabilir. Tam tersine sıfır ürün kadar dayanlıklı da olabilir. Servis menüsünden running time'a bakmak lazım. Ne kadar süre çalışmış diye.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri