Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tft Lcd Ekran ve IPS Ekran Farkı Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

pear

İnce Eleyen
Kadim Üye
Merhaba Adem Bey,

Sizden çok bilgi alıyor ve bu piyasanın iç yüzünü öğreniyoruz. Size izninizle iki soru sormak istiyorum.

1) Yanılıyorsam lütfen düzeltin. TFT Lcd paneller ile İps farklı mıdır? Farklıysa TFT Lcd panellerin kalitesi daha düşük ve bulutlanma tarzı sorunları daha mı fazla olur?
2) Bir tv alırken normal bir tüketici olarak o tv nin karma panel olup olmadığı, hangi panel olduğu ve COF sayısını nasıl öğrenebiliriz?

Çok teşekkür ediyorum size.

Merhaba Adem Bey,

Sizden çok bilgi alıyor ve bu piyasanın iç yüzünü öğreniyoruz. Size izninizle iki soru sormak istiyorum.

1) Yanılıyorsam lütfen düzeltin. TFT Lcd paneller ile İps farklı mıdır? Farklıysa TFT Lcd panellerin kalitesi daha düşük ve bulutlanma tarzı sorunları daha mı fazla olur?
2) Bir tv alırken normal bir tüketici olarak o tv nin karma panel olup olmadığı, hangi panel olduğu ve COF sayısını nasıl öğrenebiliriz?

Çok teşekkür ediyorum size.
Yeter ki sizler gibi araştıran ve soruşturan tüketiciler olsun biz sabaha kadar oturup tek tek cevaplarız içiniz rahat olsun çünkü bu sektörü düzelteceksek birlikte düzelteceğiz.

İlk sorunuzdan başlayacak olursak eğer genellikle satış personellerinin bilgisiz yorumlarından dolayı sahada bu yanlış bilgiler yayılıyor.
Halbuki ben bu marketlere defalarca ilettim ve dedim ki ''Sizlere ücretsiz danışmanlık yaparım, personelinize eğitim veririm, yete rki halka doğru bilgi paylaşın''

Neyse, konumuza dönecek olursak öncelikle belirtmek isterim ki IPS, VA AMVA SIP HIPS SVA PVA HVA UV2A TN STN ve türevi yani OLED haricinde Miniled de dahil olmak üzere bunların tamamı ama tamamı TFT LCD olarak geçer.

LCD temeli 1960 lara kadar dayanır, 1980 lerde kolumuza taktığımız dijital saatler yine lcd dir. Yalnız hatırlayınız, gece o saatin ekranını göremediğimiz için IŞIKLI saat yapmışları ki LCD nin bize ne gösterdiğini görebilelim.

Sonra LCD nin gelişimi sürecnde için içine TFT yani Thin Film Transistör girdi. Yani küçültülmüş her bir hücrenin bir mosfet ile kontrol altına alınmasını ifade ediyor yani sonrasında bu panellerin tamamı TFT LCD olmuş oldu.

IPS VA TN vs ise bu likit kristallerin diziliş ve yerleştiriliş mühendisliğini ifade eden terimlerdir.

Biliyorsunuz biz bu işi sadece tv nin karşısına geçip ''Hmmmm ne güzel kırmızı'' diye yorumlayanlardan değiliz. Biz hakikaten bu panel teknolojisinin içerisindeyiz ve halen öğrenciyiz.

Birçok mecrada açık açık yazmaktan hiç çekinmedim ve dedim ki ''Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde biz dahil olmak üzere TFT LCD teknolojisinde hiç kimse olayın taamını bilmiyor.''

Bizi farklı kılan ise hiç kimsenin yapmadığı kadar bu teknoloji üzerinde deneme yanılma usulleri dahil olmak üzere 1999 yılında yayınlanmış gerçek mühendislik makaleleri dahil araştırma yapıyor ve öğrenmeye çalışıyor olmamızdır.

Yani biz de HER ŞEYİ tamamen bilmiyoruz ancak iddia ediyorum ki Ülke sınırları içerisinde bu halimizle dahi bizden falza bu işi kurcalayan ve bilen kimse yok.

Sektörde, sahada ulaşabildiğiniz doğru bilgileirn kaynağı, gururla söylemek isterim ki biziz.

Mikroskop altında likit hücrelerin dizilim şekillerinden ve bu dizilimlerin artı eksilerine, hatta AG katmanın olumlu olumsuz etkilerine varana kadar mikroskop binoküler altında inceleyen tek tarafız desem yalan olmaz.

Daha da güzel olanı ise öğrendiklerimizi kendi tekelimize almak yerine direkt olarak hemen halka paylaşıyoruz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

İşte tüm bu bilgiler ışığında size diyorum ki TFT ile IPS birbirindne farklı şeylerdir, ikisinin de ifade ettiği kavramlar çok farklıdır, Birbirleri ile bağlantılıdır ancak birbirlerine kıyas değildir çünkü IPS denen kavramın tabanı zaten tft ye dayanır.

İkinci sorunuzun cevabı ise ne yazık ki yok.

Üreticileri bu konuda çok zorladık, bazı üreticiler ile görüştük, COF sayısı vs zaten anlatmazlar bu ok ancak en azından IPS VA MVA vs şeklinde kutularda ibare olsun dedik bir türlü kabul ettiremedik.

Bu konu da yine bizim tekelimizde olsun istemiyoruz çünkü biz her türlü tekele karşıyız, BİLGİ denen şey halkın ulaşabilmesi mümkün olan detaylar olmalı ve o satışı yapan firmanın web sitesinde yayınlanmalı ancak yayınlamıyorlar bu nedenle şimdilik çok üzgünüm bizim dışımızda Türkiyedeki hiçbir mecrada bu bilgileri bulamayacaksınız.

Televizyonların panel detayları, klimaların kompresör detayları vs şimdilik sadece inceleriz platformunda bulabileceğiniz detaylar.

Bunun halka açık yayınlananbilgiler olması konusund afirmalar ile görüşmeleri devam ettireceğiz.

Adem bey gerçekten bu yazdıklarınız ilgili bir kitabın giriş bölümü olur. Böyle bulanık bir piyasada tüketiciyi de geçtim insanların yanında olup hakkını savunmaya çalışmanız paha biçilemez. İyi ki daha az bilgisi olup övme videoları yapanlara mecbur bırakmadınız. Sizin tüketicilerin haklarına kavuşmalarına dair bir kıvılcım yaktığınızı düşünüyorum. Ben de hukuki olarak sizin bahsetmiş olduğunuz gibi "bilgiye" ulaşma hakkına sahip olunması için kafa yoruyorum. Temel kavram ve detaylardan bi haber olup her yeni terimi yeni bir teknoloji gibi dayatılmasını hazmedemiyorum. İnşallah bütün bunlar aşılacak. Size ne kadar teşekkür etsem az. Sorum olursa yine zamanınızı izninizle alırım. Sağolun varolun

Sorum olursa yine zamanınızı izninizle alırım. Varolun sağolun
Her zaman ama her zaman sizlerle bu sohbetleri yapmak inanın ayrı bir zevk.

Sırf sohbet olsun diye dahi yazacağınız her yazı, bu konuda araştırma yapanlara ışık oluyor. Sizler var olunuz ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri