DNR ben güçlü tercih ediyorum zira örneğin TRT4 ekranında Noise dediğimiz efekt yani o kumlama gibi olan bölümü ciddi oranda temizliyor ancak şunu iyi anlamak lazım.
Yayın teknolojilerinin hem kendisi, hem kodlaması, hem çekim hem de yayın teknikleri hep farklı olduğu için bu ayarlar hiç bir zaman sabit olmaz/olmamalı.
24 kare çekilmiş içerik ile 30 veya 60 kare çekilmiş içeriği aynı ayarlar ile izleyemezsiniz.
Yani DNR burada güçlü yapınca çok iyi deriz ancak örneğin bunun etkisini YTB de olumsuz görebiliriz bu nedenle öncelikle Youtube da bir sabit içerik açın yani çok hızlı sahne değişkenleri olmayan, Örnek bende 2 tv de birden şu an Viscenfil canlı yayını açık
Ben tv lerde bütün ayarları kurcalarken bu içerikleri tercihe diyorum çünkü hem tam sabit değiller hem de hızlı değişmiyorlar.
Tam sabit olmaları işimize yaramaz çünkü siyahı beyazı yeşili griyi her tornunda göremk gerekir o nedenle arada değişmesi lazım, hızlı görsel ise hiç olmaz ayarı neye göre yapacaksın?
Bu içerikleri açıp her bir ayarı tek tek açık kapalı güçlü orta düşük iyi orta vs vs değiştirip neye ne kadar etkisi olduğunu idrak edin.
Önce tv yi tanıyın lütfen, size neler verebileceğini ve tepkilerini öğrenin.
Mavi ışık şiddeti bende aktiftir mesela, her ayarın bir sebebi ama bir de sonucu vardır.
Hiç kimsenin size ''şunu açın, bunu kapalı tutun'' demesine izin vermeyin çünkü bu ayarlar sabit olmaz O-LA-MAZ