Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tv ve gelişmiş video

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustaffa

Müdavim
Araştırmacı
Merhaba tv markam Beko B50 C890 Ultra HD (4K) Görüntü ayarlarına baktığım zaman gelişmiş video da bir çok ayar mevcut. ve ben malum kanalın maç yayınlarını çok izlerim daha ve youtube de takılırım: Örnek adem helvacı videoları severek izliyorum :) Bunlar için nasıl ayarlar yapmam gerekli. Burdaki çoğu şeyi anlamıyorum Örnek dnr veya mpeg nr bu gibi bir çok şey. Sizden ricam bilen veya tecrubesi olan arkadaşlar var ise şu ayarda kullanırsan daha düzgün daha stabil görüntü vs alırsın yorumlarına açığım şimdiden teşekkürler kolay gelsin herkes

DNR ben güçlü tercih ediyorum zira örneğin TRT4 ekranında Noise dediğimiz efekt yani o kumlama gibi olan bölümü ciddi oranda temizliyor ancak şunu iyi anlamak lazım.

Yayın teknolojilerinin hem kendisi, hem kodlaması, hem çekim hem de yayın teknikleri hep farklı olduğu için bu ayarlar hiç bir zaman sabit olmaz/olmamalı.

24 kare çekilmiş içerik ile 30 veya 60 kare çekilmiş içeriği aynı ayarlar ile izleyemezsiniz.

Yani DNR burada güçlü yapınca çok iyi deriz ancak örneğin bunun etkisini YTB de olumsuz görebiliriz bu nedenle öncelikle Youtube da bir sabit içerik açın yani çok hızlı sahne değişkenleri olmayan, Örnek bende 2 tv de birden şu an Viscenfil canlı yayını açık
Ben tv lerde bütün ayarları kurcalarken bu içerikleri tercihe diyorum çünkü hem tam sabit değiller hem de hızlı değişmiyorlar.
Tam sabit olmaları işimize yaramaz çünkü siyahı beyazı yeşili griyi her tornunda göremk gerekir o nedenle arada değişmesi lazım, hızlı görsel ise hiç olmaz ayarı neye göre yapacaksın?

Bu içerikleri açıp her bir ayarı tek tek açık kapalı güçlü orta düşük iyi orta vs vs değiştirip neye ne kadar etkisi olduğunu idrak edin.

Önce tv yi tanıyın lütfen, size neler verebileceğini ve tepkilerini öğrenin.

Mavi ışık şiddeti bende aktiftir mesela, her ayarın bir sebebi ama bir de sonucu vardır.

Hiç kimsenin size ''şunu açın, bunu kapalı tutun'' demesine izin vermeyin çünkü bu ayarlar sabit olmaz O-LA-MAZ :ok

Çok teşekkürler kısaca kendi gözüme göre ayarlama yapmam gerekli anlık olarak :)
Çok uzun yıllar boyunc ahep bana soruldu bu soru ''Ayarlar kaçta olmalı?'' hiçbir zaman rakamsal cevap vermedim çünkü hakikaten bu işin rakamı olmaz.
Siz X kanalındaki Y programı için ayar yaparsınız, X kaalınd ao program biter Z programı başlar onda biel durum değişir nasıl sabit ayar olsun ki?
Yani amacım ukalalık yapmak değil yanlış anlamayın, yoksa şu 65 bu 70 o da kapalı olsun demek zor değil bizim için :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri