Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel Android TV TRT 1 Sinyal Yok Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ghetto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ghetto

Yeni Üye
Yeni Üye
Euro 2024 başladı yayınlar gitti. Hiçbir şekilde trt1 izleyemiyorum ne yapmamız gerekiyor? TV android vestel

Bu aralar çok sıkıntılı çanakla falan oynamayın boş yere. Yapacak birşey yok bu sıkıntı neredeyse herkeste var.

11794 vertikal 30000 TRT açık.tkgs tarama için yayınları HD değil SD seçin

TRT frekans değişti Euro 2024 için. Yeniden kanal aratmanız lazım bilgileri TRT paylaşmıştı.

Hicbir şekilde olmuyor. Yeni frekanslari giriyorum yine aynı.

Sistem ayarları içinde diğer ayarlar seçeneği içinde biss şifreleme menüsünde baştaki 0 değerini 1 yapıp ok. Yapınca yayın açılıyor.

Yani TRT1 yayını 11794 V 30000 olacak,yayın HD değil SD yayın olacak,biss şifresi 1000000....

Çok saçma yani yayını HD olarak izlemek isteyen birisi izleyemeyecek mi ? TRT kesinlikle sınıfta kaldı.

Sınır aşan yayınlar konusunda Avrupa şampiyonası maçlarını şifresiz yayınlamak yasak diye biliyorum.bu sebeple sadece Türkiye'den izlenebilecek yayın parametrelerini kullanıyor TRT, kıytırık biss şifreleme ile.
Fakat HD yayın neden yapmıyor teknik bir gerekçe mi?bilmiyorum🙄

Arkadaşlar şöyle bir durum var İzmir merkez de trtnin verdiği frekans da sinyal yok diyor ancak kayınpederimde izmir bayındır da aynı frenkansta sinyal var ve trt1 hd çekiyor şifrede yok ikisi de Toshiba 65 android tv. Bence çanakda bu frekans için ince ayar yapmak gerek diye tahmin ediyorum başka bir açıklaması yok.

uefa sinyal güç düşüklüğü şartı ile yayına izn verdiği için sinyal kırılması sorunları yaşanıyor 11794 30000 v sinyalinde sıkıntı yaşanlar 11795-11796 denesin ya da canak anten hassas ayar yaptırsın

Bende de maçların yayınlandığı 11794 frekansında kaç gündür sinyal yok,diğer frekanslarda ki Trt lerde sinyal var.Araştırdığım kadarıyla Uefa'nın şartıymış,sadece ülke içinde izlenmesine izin verdiğinden maçı yayınlayan 11794 frekansının sinyal seviyesini bilerek düşürmüşler.Başka bir forumda okudum Trt'ye yazmışlar,böyle cevap verilmiş.

Transponder sinyal gücü düşürüldü çanak anten çapını 90 lık yaptığınız sorun gidecektir

11054 v 30000 frekansında biis şifresi sorunu çözebilir

Geçenlerde çalıştığım yerde benzer bir sorun meydana geldi. Tron marka cihazlarla Çoklu Kanal Modülatör kullanılarak uydu yayın analoga çevrilip dağıtılıyor. 4 Kanallı bizim cihazlar. Maç yayınının verildiği bir SD bir HD kanal var (trt türkiye paket), normalde TRT1 ayarlı olan kanalda sinyal yok ya da şifreli yayın uyarıları veriyor. Diğer frekansları denedim hiçbirinde yayın yok ekranda frekans bilgileri var. Sonra galiba SD yayın yok sadece HD'de veriyorlar dedim. HD frekansı buldum onu girecekken o cihazda da kayıtlı olan TRT1'i bir deneyeyim dedim ve açıldı. Bir cihazda sorun varken diğer cihaz açtı sorunsuz şekilde. Ben de "çalışıyorsa elleme" mantığıyla SD frekansta bıraktım. Evde de HD olan frekanstan izliyorum herhangi bir sorun yok.

Kardeşlerim dün kayınpederde trt1 sorunsuz açılıp benim evde açılmıyordu yazmıştım şimdi işten gelince çatıda lnb 2 3 mm sağa doğru oynattım 11794 lü frekansta hd yayın geldi hemde kırılmasız size tavsiyem az biraz anlıyorsanız lnb yi sağa sola döndürmenizdir.

Ekli dosyalar

• 20240701_184909.jpg
    20240701_184909.jpg
    39.7 KB · Görüntüleme: 11
11794 V 30000 olarak taratınca hem SD hem de HD olanda yayın sorunsuz. Hatta benim TV'de otomatik aramada frekans 11794 V 30005 olarak yakalanmış.

Her dünya kupası ve avrupa şampiyonası sırasında yaşanan bir durum. Tahminim şu: Yayın haklarını satın alan kuruluş şifreli yayın yapıyor. TRT'de şifresiz yayınlayabilmek için bir frekans daha açıyor. Hülle gibi bir şey.

Biz seyrediyoruz. Hem de SD filan değil. HD seyrediyoruz. SD yayın ile HD yayın farkı belli oluyor.

Arkadaşlar şöyle bir durum var İzmir merkez de trtnin verdiği frekans da sinyal yok diyor ancak kayınpederimde izmir bayındır da aynı frenkansta sinyal var ve trt1 hd çekiyor şifrede yok ikisi de Toshiba 65 android tv. Bence çanakda bu frekans için ince ayar yapmak gerek diye tahmin ediyorum başka bir açıklaması yok.
Şifre sadece maç sırasında devreye giriyor. Diğer yayınlarda bütün frekanslar izleniyor. Buna dikkat ettiniz mi?

Her dünya kupası ve avrupa şampiyonası sırasında yaşanan bir durum. Tahminim şu: Yayın haklarını satın alan kuruluş şifreli yayın yapıyor. TRT'de şifresiz yayınlayabilmek için bir frekans daha açıyor. Hülle gibi bir şey.

Biz seyrediyoruz. Hem de SD filan değil. HD seyrediyoruz. SD yayın ile HD yayın farkı belli oluyor.
evet acıyor o frekansta 11794 30000 v ama uefa sinyal gücünü belli bir seviyenin üstüne çıkmasına izin vermediği için sinyal kırılması sinyal yok hatası alınabiliyor bu yüzden 90 cm lik canak ve lnb hassas ayar lazım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri