Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel otomatik arka ışık

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yasin942

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba Vestel 65ua9090 model televizyon için arka ışık ayarını anlayamadım. Otomatik arka ışık ayarı var ama gece film vs izlerken gözüne ışık tutulmuş tavşana dönüyoruz. Işık ayarı düşmüyor. Resimdeki ayarları elle yapmak zorunda kaldım. Eski lg televizyonumda aynı cep telefonlarındaki gibi arka ışık ayarı hassas bir şekilde otomatik ayarlanırdı. Gündüz yükselir gece kendi kısılırdı. Bunda böyle bir ayar söz konusu bile değil. Konu hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim.

Manuel ayarda 6 ya indirdim
IMG_20230223_002007.jpg

Otomatik ayarda 80 e çıkıyor ve çok parlak oluyor. Ortamda lamba açık değil ve gece.IMG_20230223_002829.jpg

Günaydın öncelikle otomatik arka ışık aslında enerji tasarrufusdur. Gece gündüz ayarı değildir. Bu mod karanlık sahneye geçildiğinde ışığı kısar ve tasarruf yapar.
65" bir TV ve gece ışıkları kapattığınızda göz sağlığınız için Co zararlıdır. Sonradan gördüm ki arka ışığı minimuma almışsiniz. Bu da güzel bişey. Yoksa tam kapasite gözlerinizi bozar.
TV de gece gündüz ayarı yoktur manuel bu şekilde ayarlamanız gerekmektedir.
İyi günler

Günaydın.

HDR teknolojisi gereğince arka ışıklar aşırı güçlü ve parlak. Normal kullanımda bu kadara gerek yok. Kendi yaptığım renk kalibrasyonu neticesinde arka ışığın %30-35 seviyelerinde ayarlanması halinde en gerçek görüntüyü verdiğini gördüm. (Aydınlık ortamlarda biraz daha yüksek olabilir) Güncel Vestel üretimi cihazlarda durum böyle, diğerlerinde de benzerdir.

Bunun ilave faydası enerji tüketiminin ciddi ölçüde azalması ve daha da önemlisi arka ışık ve diğer elektronik ömrünün ciddi derecede artması. Yüksek yüzde yüksek enerji tüketimi ve ısınma demek. Isınma da ledin en büyük düşmanı malum.

Dar çevremde yaptığım tespitlere göre "arka ışık bozuldu, ekran masmavi oldu" vb diyenlerin çoğu "canlı" görüntü ayarı ve %100 arka ışık kullananlar.

Normal yayın ve HDMI bağlantılarda böyle ancak Vestel üretimi cihazlarda smart uygulamalarda bu ayarlar hafızaya alınmıyor. Her açıldığında %100 parlaklığa dönüyor ve sinir ediyor. Uzun yılladır çözülemeyen ciddi bir hata bence.

Özetle, backlight ayarını olabildiğince kısın. Hem cihazın ömrü uzasın, hem de görüntü kalitesi artsın.

Günaydın.

HDR teknolojisi gereğince arka ışıklar aşırı güçlü ve parlak. Normal kullanımda bu kadara gerek yok. Kendi yaptığım renk kalibrasyonu neticesinde arka ışığın %30-35 seviyelerinde ayarlanması halinde en gerçek görüntüyü verdiğini gördüm. (Aydınlık ortamlarda biraz daha yüksek olabilir) Güncel Vestel üretimi cihazlarda durum böyle, diğerlerinde de benzerdir.

Bunun ilave faydası enerji tüketiminin ciddi ölçüde azalması ve daha da önemlisi arka ışık ve diğer elektronik ömrünün ciddi derecede artması. Yüksek yüzde yüksek enerji tüketimi ve ısınma demek. Isınma da ledin en büyük düşmanı malum.

Dar çevremde yaptığım tespitlere göre "arka ışık bozuldu, ekran masmavi oldu" vb diyenlerin çoğu "canlı" görüntü ayarı ve %100 arka ışık kullananlar.

Normal yayın ve HDMI bağlantılarda böyle ancak Vestel üretimi cihazlarda smart uygulamalarda bu ayarlar hafızaya alınmıyor. Her açıldığında %100 parlaklığa dönüyor ve sinir ediyor. Uzun yılladır çözülemeyen ciddi bir hata bence.

Özetle, backlight ayarını olabildiğince kısın. Hem cihazın ömrü uzasın, hem de görüntü kalitesi artsın.
Önce ''hoşgeldin'' diyeyim kadim dostumuza :)

Sonra da ''ne güzel tespitler'' diye devam edeyim. Bayılıyorum sizin gibi insanlara gerçekten. Olayı sadece kendisi olarak değerlendirmeyip çevre faktörünü de işin içine dahil eden.

Teknisyen olarak çalıştığım dönemlerde tv montajlarında insanlara önce tv nin gerçekte ne gibi performanslar verebileceğini gösterir, sonra sebeplerini açıklayarak arka aydınlatmalarını kısarak evden ayrılırdım.

Aslında patronlar beni sevmezdi çünkü ürünün ıncığını cıncığını anlattığım için tüketici evinde vakit geçerdi, onlar isterdi ki aç kutuyu koy masaya tak fişi gir barkodu sisteme ve hangi tuştan açılıp kapanacağını göster çık git bir sonraki müşteriye.

Meslek hayatım boyunca yapamadım bunu, hiç içime sinmedi.

İşte o mantıkla yapılan montajların bedelini sizin de işaret ettiğiniz o insanlar ödedi. Gözleri gereksiz seviyede ışığa mmaruz kaldı, gereksiz elektrik tüketiild ve gereksiz yere ürünler olması gerekenden çok daha erken arıza yaptı.

İnsanımıza, bir ayarın SABİT olmasının mümkün olmadığını, günün koşulları (gündüz gece vs) ve izlenen yayına göre uygun ayarın yapılması gerektiğini anlatabilmemiz gerekiyor :ok

Merhaba Vestel 65ua9090 model televizyon için arka ışık ayarını anlayamadım. Otomatik arka ışık ayarı var ama gece film vs izlerken gözüne ışık tutulmuş tavşana dönüyoruz. Işık ayarı düşmüyor. Resimdeki ayarları elle yapmak zorunda kaldım. Eski lg televizyonumda aynı cep telefonlarındaki gibi arka ışık ayarı hassas bir şekilde otomatik ayarlanırdı. Gündüz yükselir gece kendi kısılırdı. Bunda böyle bir ayar söz konusu bile değil. Konu hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim.

Manuel ayarda 6 ya indirdim
Ekli dosyayı görüntüle 702

Otomatik ayarda 80 e çıkıyor ve çok parlak oluyor. Ortamda lamba açık değil ve gece.Ekli dosyayı görüntüle 703
Aynı modeli geçen Ctesi aldım. Işık süzmesi, Bulutlanma, Sehim ne ararsan var! Teknisyen bile gelip anormal olduğunu söyledi. Vestel Manisa Merkez Fabrika ısrarla bunların normal olduğunu söylüyor ve değişim kabul etmiyor. Sizde böyle bir sıkıntı var mı?

Cevaplar için teşekkürler. Gündüz ayarımızı 35 gece ise izlediğimiz içeriğe göre 5 15 arası olarak kullanmaya devam edeceğiz.
Otomatik ayarı benim anladığım tarzda değilmiş.
O sizin dediğinizi TCL 55C728 yapıyordu çünkü tv nin ön panelinde sensör vardı ortam ışığını algılayan.

Belki güleceksiniz ama @Tesla usta hatırlar mutlaka, vestelin eski zeta 100hz v lerinde bile bu sensör vardı :D

Sizin istediğiniz şu videoda olan özellik olsa da mevcut ründe yok ne yazık ki :ok

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Aynı modeli geçen Ctesi aldım. Işık süzmesi, Bulutlanma, Sehim ne ararsan var! Teknisyen bile gelip anormal olduğunu söyledi. Vestel Manisa Merkez Fabrika ısrarla bunların normal olduğunu söylüyor ve değişim kabul etmiyor. Sizde böyle bir sıkıntı var mı?
O Teknik Müdürlük denen yer ile bizim yıldızımız hiç bir zaman barışmaz çünkü onlara bakarsak her şey normal. Her şey kliter dahilinde.
Devlete gidince öyle olmadığı ortaya çıkıyor.

O Teknik Müdürlük denen yer ile bizim yıldızımız hiç bir zaman barışmaz çünkü onlara bakarsak her şey normal. Her şey kliter dahilinde.
Devlete gidince öyle olmadığı ortaya çıkıyor.
Aynen Hocam. Tekrar görüşüp bilgi vereceklermiş! Yoksa Hakem Heyeti yolu gözüküyor. Sizlerin sayesinde hakkımızı korkmadan arıyoruz

Bu arada. Arayan şahıs. Panellerin farklı olabileceğini söyledi ? bende bu modelde sadece ADS tabanlı BOE display üretiyorsunuz. Farklı olamaz dedim. Sonra ben bir daha görüşeyim dedi ve kapattı ?
Aynen Hocam. Tekrar görüşüp bilgi vereceklermiş! Yoksa Hakem Heyeti yolu gözüküyor. Sizlerin sayesinde hakkımızı korkmadan arıyoruz

Bu arada. Arayan şahıs. Panellerin farklı olabileceğini söyledi ? bende bu modelde sadece ADS tabanlı BOE display üretiyorsunuz. Farklı olamaz dedim. Sonra ben bir daha görüşeyim dedi ve kapattı ?
Ondan sonra ''Adem Helvacı neden hep sinirli''
Yaptığı işe saygısıolmayan, yaptığı işin inceliklerini bilmeyenlere kızmayayım da ne yapayım?

Ekşide yazmışlardı görmüştüm, ''Hep sinirli bir abi'' demişler :kop

O sizin dediğinizi TCL 55C728 yapıyordu çünkü tv nin ön panelinde sensör vardı ortam ışığını algılayan.

Belki güleceksiniz ama @Tesla usta hatırlar mutlaka, vestelin eski zeta 100hz v lerinde bile bu sensör vardı :D

Sizin istediğiniz şu videoda olan özellik olsa da mevcut ründe yok ne yazık ki :ok

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Evet tam olarak bu. Lg 43LB652V modeli kullanıyordum onda da vardı. Çok alışmışız bu özelliğe?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri