Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hoşgeldiniz fakat benim bu forumda sevmediğim bir durum var ise o da gelen arkadaşların bana yazacak bir şey bırakmamış olmasıBuzdolabı→270561 EB
Çamaşır Makinesi →9122 PM
Kurutma Makinesi → 910 KM
Bulaşık Makinesi→ 6167
Araştırmalarıma göre Bu ürünleri almayı düşünüyorum. Sizin öneriniz nedir?
Vestele bulaşmamak iyidir. Çok güzel liste yapmışsınız.vestel grubundan da böyle bir seri paylaşır mısınız adem bey.
@Yelda Helvacı kuzum, gelir gelmez profil fotosu ekleyenlere birisi daha eklendiTeşekkür ederim @Adem Helvacı bey ?? İçime daha çok sindi şuan bu yorumunuzla.. Allah sizden razı olsun umarım memnun kalırım. Kullandıkça deneyimledikçe geri dönüş sağlarım. Biz vatandaşlara böyle bir yardımda bulunmanız çok çok güzel.. Emeğinize yüreğinize sağlık. İyi çalışmalar sağlıklı günler dilerim. ??
Bunun ne yazık ki imkanı yok zira beyaz eşya konusunda güvenmediğim bir markadır.vestel grubundan da böyle bir seri paylaşır mısınız adem bey.
Teşekkür ederim sağolun ? Grundig markası deneyimi olan kimse yok çevremizde.. bu markayı çok bilmiyorum.Merhaba öncelikle hayırlı olsun mutluluklar dilerim.Çamaşır makinesi ve diğer ürünlerin muadilleri var daha ucuza bulabilirsiniz grundig markasında.
Örneğin çamaşır makinesi olarak;
![]()
GRUNDIG GPWM 92855 A Enerji Sınıfı 9Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi Beyaz Fiyat & Özellik | MediaMarkt
GRUNDIG GPWM 92855 A Enerji Sınıfı 9Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi Beyaz fiyatı ve özelliklerini incelemek için hemen tıkla, sewww.mediamarkt.com.tr
Arçelik grubuna ait markadır. Aslı ALMAN'dır fakat günümüzde Arçelik A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Arçelikteki ürünlerin aynısı Grundig'de de mevcuttur. Aynı kalitedir kalite farkı yoktur. Aynı servis bakmaktadır.Teşekkür ederim sağolun ? Grundig markası deneyimi olan kimse yok çevremizde.. bu markayı çok bilmiyorum.
Rica ederim.Arçelik,beko,grundig,altus ve son olarak keysmart aynı fabrika da üretilmektedir markanin ekonomik alternatifleri ise altus ve keysmart markalarıdır bu iki markanın ürünleri fonksiyonel olarak kırpılmış versiyonlardır.Grundig markasını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz arçelikten farkı yoktur boşuna para vermeyin fazladan yeni nesil su jeti bu dediğim modelde de var mesela.Teşekkür ederim sağolun ? Grundig markası deneyimi olan kimse yok çevremizde.. bu markayı çok bilmiyorum.
Aynı fabrikadaki aynı bantlarda çalışan aynı emekçilerin elinden %100 aynı donanımlarla üretilen ürünlerdir.Rica ederim.Arçelik,beko,grundig,altus ve son olarak keysmart aynı fabrika da üretilmektedir markanin ekonomik alternatifleri ise altus ve keysmart markalarıdır bu iki markanın ürünleri fonksiyonel olarak kırpılmış versiyonlardır.Grundig markasını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz arçelikten farkı yoktur boşuna para vermeyin fazladan yeni nesil su jeti bu dediğim modelde de var mesela.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için İthal yerine yerli olan Arçelik markasını tercih ettik. İnşaAllah memnun kalırız. Ben artık bu tarz eşyalara belli bir ömür biçildiğine inanıyorum.. Ailelerimizin 20 - 30 yıl kullandığı makinalar vardı artık o zamanki gibi değil hiç bir marka. Yerli üretim kazansın diye düşündük. ?Kurutma Makinesi → 910 KM bunun için yorum yapabilirim bende. 900 km modeli bende var yaklaşık 1,5 yıldır. Çok memnunuz ama asla dolap kuruluğu ve pamukluda kurutmuyoruz. Sentetikte kuruttuğumuzda çekme yapmıyor. İlk yıkamada çok az 1cm bile olmayacak kadar ürüne göre yapabiliyor ama diğerlerinde sorun olmuyor. Güzel makine tavsiye ederim.
Nacizane öneri olarak da üst seviye paralar isteyen arçelik bekonun karşılığında bosch, siemens oluyor. Ben o tarafa yönelmeyi tercih ederdim. Çünkü eskiden nispeten arada fark vardı yerli ile ithal arasında. Ancak artık kalmadı yerli olanlar ithal ile aynı fiyattalar.
Ama koçailem vb. ile alacaksınız arçelik mantıklı olabilir.
Şimdiden hayırlı olsun. Direk en yukardaki listeyi mi aldınız? Lütfen aldığınız cihazlara +4 yıl el garanti yaptırmayı unutmayın.Teşekkür ederim tavsiyeniz için İthal yerine yerli olan Arçelik markasını tercih ettik. İnşaAllah memnun kalırız. Ben artık bu tarz eşyalara belli bir ömür biçildiğine inanıyorum.. Ailelerimizin 20 - 30 yıl kullandığı makinalar vardı artık o zamanki gibi değil hiç bir marka. Yerli üretim kazansın diye düşündük. ?
Merhaba. İlk ev kurarken ( ve bekardım o zamanlar) sadece bulaşık makinesi, buzdolabı ve çamaşır makinasını 6 ay araştırdım. 3 de birbirinden farklı markalar.
İlk önce şunu söylemeliyim Türkiye markasını tercih etmiyorum. Satış sonrası servis politikası leş bir vaziyette.
Annem ve babamın yaşadığı evde ayrıca yazlıkta kullandığımız tek marka var o da Arçelik. Ütüsünden klimasına, buzdolabından su sebiline kadar. Yazlıktaki su sebilinin içindeki su haznesi KÜFLENDİ (nokta şeklinde). İzmir Urla Servisini aradım ve dediler ki: bakmamız lazım (ücreti mukabilinde) değişimi olursa ücrete tâbi. Hiç küflenmemesi gereken bir parça küfleniyor ise bu kullanıcı hatası mıdır? diye sordum. Yapabileceğimiz birşey yok dediler. Teşekkür edip telefonu kapattım. Bu süreçten sonra çevremdeki kimseye Arçelik aldırmadım ve aldırmayacağım hatta aldırmam da. O tarihten itibaren hep Samsung, Siemens ve Bosch u tercih ettim. İyi ki de etmişim diyorum. Evet, Türkiye üretimi ama servis Türk mantığı ile çalışmıyor.
Kullandığım çamaşır makinası Siemens. Kurulumdan bir sene sonra 1 kere arıza yaptı. Yaptığı arıza hiç kullanmadığım ve kullanmayacağım bi özelliği idi. Biraz titizim bu konuda… kullanmasam da çalışacak. Servisi aradım arıza kaydı oluşturdum. Geldiler baktılar; bir kere motor değişti, sonra bir kere daha servis geldi anakart değişti yine olmadı. Değişimini istedim 2 hafta sonra da değişim oldu.
Kullandığım buzdolabı Samsung. Yine kurulumdan 2 sene sonra arıza yaptı. Soğutmamaya başladı, buzdolabının değişmeyen bir tek yeri kaldı o da gövdesi. Ve aynı şekilde ben bu kadar değişim parçalı ürün istemiyorum dedim. Adamlar yenisi ile yine değiştirdiler.
Size önerim şu olabilir. Aldığınız markanın satış sonrası servis desteği ve politikasını iyi araştırın derim. Türk markalarına temkinli yaklaşmanızda fayda var. Eğer tercih ettiğiniz beyaz eşyadaki yabancı markanın servisi Türkiye ‘de safsata iş yapar ise, menşei neresi ise oraya mail atıyorsunuz üstelik Türkçe yazarak…Ardından hemen size Türkiye’deki distribütörlük ulaşıyor. Bunu tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum.
20-30 yıl kullanılan mesela arçelik leydi modeliydi. Benim teyzem hala kullanıyor. Ancak içi siemens olan bir model. Arçelik getirip kendi markası altında sattı. Tüm içerik siemens olunca Türkiye de mükemmel algı olmuş oldu. Günümüzde ithal dediğimiz markalarında Türkiye, almanya, polonya gibi üretimleri mevcut. almanya üretimi siemens almak tabi daha akıllıca olabilir.Teşekkür ederim tavsiyeniz için İthal yerine yerli olan Arçelik markasını tercih ettik. İnşaAllah memnun kalırız. Ben artık bu tarz eşyalara belli bir ömür biçildiğine inanıyorum.. Ailelerimizin 20 - 30 yıl kullandığı makinalar vardı artık o zamanki gibi değil hiç bir marka. Yerli üretim kazansın diye düşündük. ?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.