Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Google ne yazınca çıkıyor kurulum kitapçığı ben yazdım bulamadım. YouTube kanalım var detaylı video çekmek istiyorum
Haklısınız hocam. Ben servise sordum bu sene 1500 liraymış seneye de 2500 lira olur muhtemelen 6 yıl her sene bakım yaptıracak olursak toplam 10 bin lirayı geçer. 6+ Yıl garanti için bakımın zorunlu kılınması hoşuma gitmedi ama yapacak bir şey yok. Her sene detaylı klima temizliği şart mıdır? Bence değil. Klimayı temizleyeyim derken arıza yapma ihtimali de var en azından garantisi var gönlümüz rahat, 6 yıl sonra bozulmazsa Midea'yı yıllarca överiz aksi olursa biz Türk milletiyiz bugün birilerini överiz yarın tam tersi olur.Malına güvenen Mitsubishi Electric gibi 10 sene şartsız garanti verir. Gree'de de aynı garanti şartları var. Normal 3 yıl, bakımla 6.
Hadi parayı geçtim ki o bile baya tutacaktır (bu sene 650 idi) bu kadar liyakatsız servis çalışanlarının olduğu bir ülkede ben neye güvenerek bakım yaptıracağım. Adamlar sağlam cihazı bozarlar bakım yaparken sonra al başına belayı. Daha geçenlerde şikayet sitesinde böyle bir şikayet görmüştüm. O yüzden ben bakım işine bulaşacağımı sanmıyorum.
Hayırlı olsun kardeşim
Linç edilmeye hazırım. Ben hocayı beğeniyorum kim ne derse desin. Adamın felsefesini ve ne kadar taktisyen olduğunu tuttuğum takımda izledim. İçim rahat. Şimdi Avusturya ile görülecek bir hesap var
İşler kötü gittiği zaman en kolayı hocaya yüklenmekLinç edilmeye hazırım. Ben hocayı beğeniyorum kim ne derse desin. Adamın felsefesini ve ne kadar taktisyen olduğunu tuttuğum takımda izledim. İçim rahat. Şimdi Avusturya ile görülecek bir hesap var![]()
klima markan ne ise, Mesela TCL User Manuel veya Midea User manuel şeklinde aratabilirsin.Google ne yazınca çıkıyor kurulum kitapçığı ben yazdım bulamadım. YouTube kanalım var detaylı video çekmek istiyorum
Kullanma kılavuzları aslında yasal sorumluluktan kurtulma kitabıdır
Biz bile komisyon olarak ''Kılavuzda yazıyo rmu?'' diye bakıyoruz zira hukuki zorunluluk.
O nedenle kılavuzlarda yazanların büyük kısmı aslında ''ben demiştim'' diyebilmek içindir.
Diyelim ki 25 metre tesisat çekildi, en az 15 dakika ifadesine göre hareket eden tüketici ''15 dakika oldu yeter'' diye de düşünebilir o nedenle süre belirtilmesi bence doğru değil ama en tatjmin edici bilgi şekli de o oluyor maalesef. Biz de ister istemez süre belirtiyoruz ama boru çapına ve metresine, motorun CFM değerine göre yapıyoruz yorumlarımızı. Kullanma kılavuzları iyi güzel de çok genel geçer ve yazmış olamk için oluyor.
Aynı kullanma kılavuzunu 9 12 18 24 hepsine basıyorlar mesel abilgi adı altında ama 9 luk ile 24 lüğün boru çapları arasınd abile dünya kadar fark ve bu da toplam m3 değerini etkiler.
Yine de evet 15 dakika bilgisi bilinçaltına bu şekilde kodlandı herkesin .ok
Aslına bakarsanız benim yazdığım ve hiçbir KESİNLİK belirtmeyen 20 satır yazı yerine kullanım kılavuzundaki ''15 dakika olmalı'' ifadesi tüketici için daha tatmin edici ve bağlayıcı oluyor![]()
Şu yoğunlukta 15 dk bekleyen servisi tebrik ederim
Fazlası zarar değil tabi
15 dk yaparlarsa bende razıyım15 dakikaya da razıyım ben, hiç yapmadan takıp gitse daha mı iyi.
15 dk yaparlarsa bende razıyım
Hatta eve soda meyve suyu aldım vakum yaparken biraz da lafa tutar bir şeyler ikram ederim süreyi uzatırım
Şimdiden kendimi hazırladım vakuma gerek yok derse ne diyeceğimi falan![]()
Hadi hayırlısı bakalım
Biz geçenlerde fabrikadan vakumlu geliyor diyen vestelcilere montajı yaptırdık ama gaz vanalarını kesinlikle açtırma dan elemanları geri yolladık.
1 gün sonra gelip vakumu yaptılar
Ama şuan genel olarak öyle yoğunlarki inşallah tek seferde vakumda dahil biterde içinize siner
Tüm yıl 7/24 kullanılan bir klima ile senede 3-4 ay günde 8-10 saat kullanılan bir klimanın bakım ihtiyacı aynı olamaz. İlki için 6 ay gerekirken diğeri için belki 2 yıl bile beklenebilir.Haklısınız hocam. Ben servise sordum bu sene 1500 liraymış seneye de 2500 lira olur muhtemelen 6 yıl her sene bakım yaptıracak olursak toplam 10 bin lirayı geçer. 6+ Yıl garanti için bakımın zorunlu kılınması hoşuma gitmedi ama yapacak bir şey yok. Her sene detaylı klima temizliği şart mıdır? Bence değil. Klimayı temizleyeyim derken arıza yapma ihtimali de var en azından garantisi var gönlümüz rahat, 6 yıl sonra bozulmazsa Midea'yı yıllarca överiz aksi olursa biz Türk milletiyiz bugün birilerini överiz yarın tam tersi olur.![]()
Haklısınız hocam. Ben servise sordum bu sene 1500 liraymış seneye de 2500 lira olur muhtemelen 6 yıl her sene bakım yaptıracak olursak toplam 10 bin lirayı geçer. 6+ Yıl garanti için bakımın zorunlu kılınması hoşuma gitmedi ama yapacak bir şey yok. Her sene detaylı klima temizliği şart mıdır? Bence değil. Klimayı temizleyeyim derken arıza yapma ihtimali de var en azından garantisi var gönlümüz rahat, 6 yıl sonra bozulmazsa Midea'yı yıllarca överiz aksi olursa biz Türk milletiyiz bugün birilerini överiz yarın tam tersi olur.![]()
Adem abinin desteği ile firma bu yönde esneklik sağlarsa kararsız olanlar için faydalı olacaktır.Abi bak iyi akıl ettin. Ben bunu firma ile bir görüşeyim zira bunun ilk 1-2 senesinin formalite yani 6 yıl garanti hakkını kaybetmeme bakımı olduğu ortadayken yazın göbeğine denk gelen bakımların eylül ekime ertelenmesini sorun etmeyecek bir tolere sağlasınlar ve bu bakımlar için de bir kampanya yapsınlar mesela, güzel olur bence ama bakalım kabul ederler mi?![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.