Merhaba, Hoşgeldiniz.
Sadece mutfak adı geçtiği için forumdaki bir dostumuzun satın aldığı şu tv yi eklemekistedim.
merhaba adem hocam Onvo OV24201 modeli özelliklerinde Full HD olarak belirtiliyor ancak bildiğiniz üzere küçük boyutlarda paneli HD Ready olduğu halde full hd yazma olayı sık yaşanıyor. Bu modelin gerçek panel özellikleri nedir bilginiz var mı? İyi geceler Yönetici Düzenlemesi; Merak edilen...
www.forum.inceleriz.com
IPTV bu televizyond arahatlıkla izleyebilirisniz ancak yine de
@NBKpro dostumuzdan görüş alalım.
Bildiğim kadarıyla TV bildiğimiz dahili uydu alıcılı. Yani aslında bunu söylememize de gerek yok artık çünkü eskiden nasıl ki TV deyince analog karasal yayın tuneri vardı şimdi de dijital uydu yayınları için tuner bulunuyor artık analog antenlerle yayın bitme noktasına geldi.
Herhangi bir smart özelliği androidi ya da linux tabanlı kullanıcı yazılımı bulunmuyor. IPTV'nin basit olarak İnternet üzerinden TV yayınları izlenmesini sağlamak olarak düşünürsek TV'de internete dair hiçbir şey yok. Yani HDMI vs. üzerinden internetli bir uydu alıcısı ya da internetli bir kutu kullanımı gerekiyor.
Dolayısı ile
@Adem Helvacı hocamın yorumlarken smart özelliği olmadığını gözden kaçırmış olabilir, kendisi ürünün teknik bilgilerine hakim evet güzel bir panel kullanmışlar ama herhangi bir internet özelliği olmayan uydu kablosu ile ya da mevcuttaki HDMI (varsa diğer bağlantılar) üzerinden kullanılabilecek bir TV.
Bu TV'yi internetli bir şekilde kullanmak için internet bağlantılı bir uydu alıcısı (linux veya android tabanlı), tv box ya da stick tarzı ürünler gerekir. Aslında çok kullanışlı bir TV yapmışlar. Neden acaba içine bir smart özelliği koymadılar diyecektim ki o zaman daha yüksek bir anakart kullanacakları için uygun fiyat avantajı olmaz.
Malesef ki günümüzde 2000 TL'ye sadece 24 inç olan bir TV alabiliyoruz. Bundan 6 ay kadar önce 2000 TL'ye bir tanıdığa yine Onvo üretimi Fenoti 32100 TV aldırmıştım. 6 ay sonra ne olacağını ise hiç bilemeyiz. Şimdi şöyle bir hesap yapalım internet üzerinden kullanmak için,
1900-2200 arası değişiyor Onvo 24" tv. 24200 24201 24202 gibi modelleri var. 2000 TL saydım bunu.
Bir de Androidli uydu alıcısı / TV Box gibi bir şey aldık diyelim onu da pahalıya kaçmaya gerek yok mutfak TV'si için ve yine malesef ki bir cihazın bu kadar pahalı olmasını aklım almasa da bugün itibariyle 850 TL'yen başlıyor üst sınırı yok bu cihazların 1500 TL'ye de var 2000 TL'ye de. Düz hesap bunu da 1000 TL sayarsak, örnek olarak Dremstar C1, sadece ufacık bir 24" için bile 3000 TL maliyet çıkıyor. Elbette iki ayrı cihaz dezavantajı var.
22 - 24" grubunda smart özelliği olan uygun fiyatlı tek bir cihaz var o da Sunny-Axen 24LED6681 modeli, bunun da SMART ÖZELLİKLİ OLANININ fiyatı 2800 TL civarlarında.
Bir de Vestel'in karavan-tekne gibi araçlar için yapılmış modeli var androidli fakat fiyatı anlamsız yüksek.
32" TV büyük gelmez derseniz o konuda öneriler daha boldur fakat mutfak için de 32" çok gelebilir. Laptop ekranınızın büyüklüğüne göre de oranlayabilirsiniz.