Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Mutfak için TV önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Adem bey merhaba. Mutfakta zaman geçirmeyi seven bir aileyiz. Ayrıca eşim iş yaparken sıkılmasın diye Mutfağa TV almak istiyorum. Bütçeme göre 1-2 aya alırım.
Yalnız uydu kablosunun bulunduğu yer ile TV koyacağımız yerler birbirine karşılıklı iki duvar. Dolayısıyla kablo çekmek mantıksız. Bu nedenle internet üzerinden TV kanallarını seyretmeyi düşünüyoruz. Evvela bu mümkün ve mantıklı mıdır? Evet ise buna göre bir TV önermenizi rica ederim.
Bütçe ve inç belirtmiyorum. Mümkün olan en uygun fiyata almak isterim.

@Adem Helvacı

Merhaba :) Tv önerisini Adem abiye bırakırım ama tv kanallarını izleme konusunda BluTV'yi tavsiye edebilirim. Hepsiburada Premium ile ücretsiz üyelik alabilirsiniz ya da direk BluTV üyeliğine de girebilirsiniz. Belli başlı çoğu tv kanalı mevcut.

Merhaba, Hoşgeldiniz.

Sadece mutfak adı geçtiği için forumdaki bir dostumuzun satın aldığı şu tv yi eklemekistedim.

IPTV bu televizyond arahatlıkla izleyebilirisniz ancak yine de @NBKpro dostumuzdan görüş alalım.

Merhaba, Hoşgeldiniz.

Sadece mutfak adı geçtiği için forumdaki bir dostumuzun satın aldığı şu tv yi eklemekistedim.

IPTV bu televizyond arahatlıkla izleyebilirisniz ancak yine de @NBKpro dostumuzdan görüş alalım.

Bildiğim kadarıyla TV bildiğimiz dahili uydu alıcılı. Yani aslında bunu söylememize de gerek yok artık çünkü eskiden nasıl ki TV deyince analog karasal yayın tuneri vardı şimdi de dijital uydu yayınları için tuner bulunuyor artık analog antenlerle yayın bitme noktasına geldi.

Herhangi bir smart özelliği androidi ya da linux tabanlı kullanıcı yazılımı bulunmuyor. IPTV'nin basit olarak İnternet üzerinden TV yayınları izlenmesini sağlamak olarak düşünürsek TV'de internete dair hiçbir şey yok. Yani HDMI vs. üzerinden internetli bir uydu alıcısı ya da internetli bir kutu kullanımı gerekiyor.

Dolayısı ile @Adem Helvacı hocamın yorumlarken smart özelliği olmadığını gözden kaçırmış olabilir, kendisi ürünün teknik bilgilerine hakim evet güzel bir panel kullanmışlar ama herhangi bir internet özelliği olmayan uydu kablosu ile ya da mevcuttaki HDMI (varsa diğer bağlantılar) üzerinden kullanılabilecek bir TV.

Bu TV'yi internetli bir şekilde kullanmak için internet bağlantılı bir uydu alıcısı (linux veya android tabanlı), tv box ya da stick tarzı ürünler gerekir. Aslında çok kullanışlı bir TV yapmışlar. Neden acaba içine bir smart özelliği koymadılar diyecektim ki o zaman daha yüksek bir anakart kullanacakları için uygun fiyat avantajı olmaz.

Malesef ki günümüzde 2000 TL'ye sadece 24 inç olan bir TV alabiliyoruz. Bundan 6 ay kadar önce 2000 TL'ye bir tanıdığa yine Onvo üretimi Fenoti 32100 TV aldırmıştım. 6 ay sonra ne olacağını ise hiç bilemeyiz. Şimdi şöyle bir hesap yapalım internet üzerinden kullanmak için,

1900-2200 arası değişiyor Onvo 24" tv. 24200 24201 24202 gibi modelleri var. 2000 TL saydım bunu.
Bir de Androidli uydu alıcısı / TV Box gibi bir şey aldık diyelim onu da pahalıya kaçmaya gerek yok mutfak TV'si için ve yine malesef ki bir cihazın bu kadar pahalı olmasını aklım almasa da bugün itibariyle 850 TL'yen başlıyor üst sınırı yok bu cihazların 1500 TL'ye de var 2000 TL'ye de. Düz hesap bunu da 1000 TL sayarsak, örnek olarak Dremstar C1, sadece ufacık bir 24" için bile 3000 TL maliyet çıkıyor. Elbette iki ayrı cihaz dezavantajı var.

22 - 24" grubunda smart özelliği olan uygun fiyatlı tek bir cihaz var o da Sunny-Axen 24LED6681 modeli, bunun da SMART ÖZELLİKLİ OLANININ fiyatı 2800 TL civarlarında.

Bir de Vestel'in karavan-tekne gibi araçlar için yapılmış modeli var androidli fakat fiyatı anlamsız yüksek.

32" TV büyük gelmez derseniz o konuda öneriler daha boldur fakat mutfak için de 32" çok gelebilir. Laptop ekranınızın büyüklüğüne göre de oranlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla TV bildiğimiz dahili uydu alıcılı. Yani aslında bunu söylememize de gerek yok artık çünkü eskiden nasıl ki TV deyince analog karasal yayın tuneri vardı şimdi de dijital uydu yayınları için tuner bulunuyor artık analog antenlerle yayın bitme noktasına geldi.

Herhangi bir smart özelliği androidi ya da linux tabanlı kullanıcı yazılımı bulunmuyor. IPTV'nin basit olarak İnternet üzerinden TV yayınları izlenmesini sağlamak olarak düşünürsek TV'de internete dair hiçbir şey yok. Yani HDMI vs. üzerinden internetli bir uydu alıcısı ya da internetli bir kutu kullanımı gerekiyor.

Dolayısı ile @Adem Helvacı hocamın yorumlarken smart özelliği olmadığını gözden kaçırmış olabilir, kendisi ürünün teknik bilgilerine hakim evet güzel bir panel kullanmışlar ama herhangi bir internet özelliği olmayan uydu kablosu ile ya da mevcuttaki HDMI (varsa diğer bağlantılar) üzerinden kullanılabilecek bir TV.

Bu TV'yi internetli bir şekilde kullanmak için internet bağlantılı bir uydu alıcısı (linux veya android tabanlı), tv box ya da stick tarzı ürünler gerekir. Aslında çok kullanışlı bir TV yapmışlar. Neden acaba içine bir smart özelliği koymadılar diyecektim ki o zaman daha yüksek bir anakart kullanacakları için uygun fiyat avantajı olmaz.
Vay arkadaş smart yokmuymuş bu üründe, harbiden hiç dikkat etmemişim o kısma af buyrunuz.
32'' ucuz bir Smart ürün ile IPTV izleyebilri sonuçta burada mutabıkız sanırım.

Hocam aslında Sunny-Axen'in 24" ürünündeki panel bilgilerine ulaşabilsek tavsiye listemize belki ucundan ekleriz ama söz konusu marka olunca zor gibi biraz. Çünkü uygun fiyatlı 22-24" grubunda smart özellikli başka yok. :ara

Hocam aslında Sunny-Axen'in 24" ürünündeki panel bilgilerine ulaşabilsek tavsiye listemize belki ucundan ekleriz ama söz konusu marka olunca zor gibi biraz. Çünkü uygun fiyatlı 22-24" grubunda smart özellikli başka yok. :ara
Abi bize vermiyorlar.
Bir de sen yaz belki bize garezleri vardır :D

Bizim için önemli olan vatandaş bilgilensin :ok

bir yanda sizi takıp, müşterisi olan beni ve attığım mailleri takmayan bir onvo var. diğer yanda sizi de takmayan sunny. Bu yüzden bu konuda hiçbir şansım olacağını sanmıyorum :hihi
:hihi

bir yanda sizi takıp, müşterisi olan beni ve attığım mailleri takmayan bir onvo var. diğer yanda sizi de takmayan sunny. Bu yüzden bu konuda hiçbir şansım olacağını sanmıyorum :hihi
:hihi
Yani o konular çok karışık.
En son bir panel sohbetimiz oldu mesela.
Bizim bakış açımız ile onlarınki inanılmaz farklı.

Merhaba tekrardan. Yorumlar için teşekkür ederim. Ayrı bir cihaz kullanmak istemem. Direkt duvara takıp elektriğini bağlamak istiyorum. Yani Wi-Fi alıcısı içinde olsun ki internete direkt bağlanayım.
32” büyük olmaz hatta iyi bile. Mutfağım büyük 6.5 metre uzunluk x 4 metre de genişliği var. Tabii bu cihazı mutfak masasının üstüne gelecek şekilde montajlayacağım için belki büyüklüğü de önemlidir ancak yine de 32” ideal diye düşünüyorum.

Merhaba tekrardan. Yorumlar için teşekkür ederim. Ayrı bir cihaz kullanmak istemem. Direkt duvara takıp elektriğini bağlamak istiyorum. Yani Wi-Fi alıcısı içinde olsun ki internete direkt bağlanayım.
32” büyük olmaz hatta iyi bile. Mutfağım büyük 6.5 metre uzunluk x 4 metre de genişliği var. Tabii bu cihazı mutfak masasının üstüne gelecek şekilde montajlayacağım için belki büyüklüğü de önemlidir ancak yine de 32” ideal diye düşünüyorum.
32F700 ile başlayalım o halde :ok

1366x768 çözünürlük çok düşük değil mi
Çözünürlük işi bence kandırma gibi geliyor. Atıyorum 720p bir videoyu HD (ready) bir TV'de izleyince hiç de kötü gelmez, ancak Ultra HD bir TV'de 720p video bile çamur gibi görünüyor. O yüzden bence düşük çözünürlük iyidir. SD yerel kanallarda Full HD TV yazıları kötü gösterirken emektar vestel 55 ekran tüplü TV cam gibi gösteriyor. Hangisi daha kaliteli bir görüntü sunuyor diye düşünülür :) Bence göz zevkinize de göre mutfak için 32" HD Ready TV yeterli olur. 32F700 modeli dışında biraz daha ekonomik olsun derseniz 32150 - 32F150 de düşünülebilir.

Bütçeyi biraz arttırınca önerilen TV cok iyi bir şey olacaksa 4.000 - 5.000 yapabiliriz bunu.
1366x768 beni korkuttu. 2010 model 18.5” monitörümde kullanmıştım en son. Bir hayli eski geldi bu çözünürlük tipi.

Teşekkürler. Bütçeme göre alınabilir F/P bir şeye benziyor.
Bu Android TV’ler de zamanla Android telefonlar gibi kasma,takılma yapar mı?
Zira ben 12 yıldır sırf iOS için Apple kullanıyorum.
12 yıldır aynı telefonu kullanmıyorsunuzdur diye düşünüyorum. İşlemci ve emmc'den tutun da anakartın üzerindeki devre yollarında kullanılan malzemeye kadar etkiler bunu. O da androidden değil cihaz üreticisinden kaynaklı bir durum.

5 yıldır android tv kullanıcısıyız her akşam kesin 6 saat kadar çalışır + haftada 3-4 gün de sabahtan akşama 14 saat kadar çalışır. İçerisi bir sürü uygulama dolu, ne kadar apk vs varsa, hatta TV modu hiç HDMI da ayda bile değil yılda sayılı. Bana mısın demedi yazılım konusunda takılma donma hiç yapmadı. (Philips 49PUS7803/12)
Böyle olması hep böyle olacağı anlamına da gelmez elbette. Telefonlarda da sadece "android" diye yıl geçtikçe yavaşlama olmuyor yani. 2014 - 2015'ten beri kullanılan 2 tane telefon var sadece batarya değiştirdim. Uygulama gereksinimleri yükseldikçe elbette uygulamalar karşılamayabilir.

Mesela 1 GB RAM'e sahip televizyonum için endişe olabilir ama Philipsin TV ömrü dolana kadar yazılım konusunda sıkıntı yapacağını sanmıyorum. 2018'den beri kullanılan bir tv 5 yıl geçmiş ve homojen katmanların artık ben yoruldum dediği belli olmaya başladı. 3 yıl daha böyle gittiğini sayarsak android yönünden sorun yapmayacak gibi.

Adem bey merhaba. Mutfakta zaman geçirmeyi seven bir aileyiz. Ayrıca eşim iş yaparken sıkılmasın diye Mutfağa TV almak istiyorum. Bütçeme göre 1-2 aya alırım.
Yalnız uydu kablosunun bulunduğu yer ile TV koyacağımız yerler birbirine karşılıklı iki duvar. Dolayısıyla kablo çekmek mantıksız. Bu nedenle internet üzerinden TV kanallarını seyretmeyi düşünüyoruz. Evvela bu mümkün ve mantıklı mıdır? Evet ise buna göre bir TV önermenizi rica ederim.
Bütçe ve inç belirtmiyorum. Mümkün olan en uygun fiyata almak isterim.

@Adem Helvacı
öncelikle hoş geldiniz tv konusunda ustalarımız yardımcı olmuş size ama uydu kablosunu neden karşıdan,karşıya geçirmek,yada çekmek mantıksız geliyor size anlamadım şöyle bir öneri yapayım eğer bu konuda eliniz yatkın ise uydu pirizinin çıkışından çekeceğiniz yere kadar kaç metre kablo gidecek hesaplayın birazda boşluk bırakın şöyle,ki bizim tabirimizle kablo kanalı dediğimiz plastikten koblonun hem görünmemesini hemde sarkmayı önleyici kendinden yapışkanlı 2mt uzunluklarda kablo kanalları var hem kapakları var kablonuz açıkta kalıp görünmez bunlar isterseniz tek kablo için isterseniz çift kablo için olanı var yanlız kabloyu doğrudan kısa olsun derseniz çekmeye kalkarsanız kötü gözükür yapacağınız iş aslında basittir ama hesaplamayı iyi yapın yapamam derseniz bir uyducu çağırın ona yaptırın en doğrusu süpürgeliklerin ve kapı yanı ve üzerinden önce kanalları boylarına göre işaretleyerek kesip kesebiliyorsanız mümkünse kapı kenarlarını köşelere göre kesip yapıştırın,ki kablo dönemeçlerde kapağı kaldırıp zorlanmasın zaten düz olan yerlerde ölçüyü alıp kestinizmi yapıştır gitsin biraz kabloyu içinden geçirip kapağı kapatırken zorlanırsınız hepsi bu tv arkasında biraz pay bırakmayı unutmayın yoksa tv,ye kabloyu takarken zorlanırsınız umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin.

Tabi bunun gibi kablo çekme yöntemleri de düşünülebilir ama kişinin tercihine kalmış. Kablo çekse de Youtube'dan bir şeyler izlemek istediği gibi düşünüp ona göre İnternet olanağı da olan bir TV bulmaya çalışmaya geçtim direkt. "Kablo çekip internetsiz tv alın" demek mantıksız geldi.

Bende de sadece salonda anten çıkışı var ve bu anten kablosu merdiven boşluğundan itibaren hiçbir buattan ya da ulaşılabilecek yerden geçmeden gidiyor. Küçük odayı oturma odası yapıp TV'yi oraya almayı düşündüm, mecbur salondan odaya kablo çekmeyi gerektirecek. İster iki duvar delip o şekilde, ister tıpış tıpış salondan koridora ordan sol yapıp diğer odaya gider kablo, hatta o mesafede isterse mutfağa uğrayıp buzdolabını açıp boş boş baktıktan sonra geri kapatıp yola devam edebilir de. Kabloyu kablo kanalı ile geçirmek de kötü bir görüntü olabiliyor. Ha bir de süpürgeliğe monte edilen kablo kanalları var ki onlar bence oda içinde kablo geçirmek için güzel bir ürün. Ben duvarda dikeylemesine olanlara kötü görüntü diyorum.

Şekilsiz ve havada duran kablolar da görüntüyü bozuyor gibi, evden bir görüntü paylaşayım mesela, ben sevmiyorum ama yapacak bir şey de yok. O priz grubunun hemen altında da modem var. İki kablo (anten ve elektrik) yukarı doğru TV'ye gidiyor. İki kablo aşağı doğru (hat ve elektrik) modeme gidiyor. Bir de modemle TV arasında kablo vardı fakat o kablo başka yerde lazım oldu diye çıkardım + bir görüntü kirliliği azalsın diye. Modemi de başka yere koyma ihtimalim yok çünkü telefon çıkışı da tek orda var. TV'nin arkasına sıkıştırılmış kablo yumağı da ben burdayım diyor.

Ekli dosyalar

• kucuk.jpg
    kucuk.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 6
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri