Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL Elite TAC-12CHSD/XA51I 12000 BTU A++

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Eski evimde Baymak Elegant Plus UV 12 kullanıyordum tabi eve aitti. Brüt 120m2 3+1 daireyi gayet güzel derecede soğutuyordu şimdi yine benzer bir daireye taşındım neredeyse eriyeceğiz klimasız durulmuyor Sakarya'da.

Bütçe benim için çok önemliydi hiç param yok vantilatöre de boş yere para vermek istemedim TCL elite modelini sipariş geçtim biraz önce.
18 ay * 2 bine patladı tabi alışveriş kredisi ile olunca. Sonuçta beyaz eşya dedim aldım bakalım.

Beni en çok cezbeden de wifi ile uzaktan kontrol edilebiliyor olması. en azından eve geçmeden ayarlarım ucuz modellerin çoğunda yoktu umarım pişman olmam.
servis konusu kötü diyorlar kimisi iyi diyor şehire göre değişiyor belli ki inşallah iyi servise denk gelirim.

Aranızda kullanan var mıdır ilk kurulumda dikkat ettirmem gereken noktalar var mıdır ?

Gelişmeler;
Sipariş Tarihi : 24/06/2024 10:38
Kargoya Veriliş Tarihi : 24/06/2024 16:23 (Sipariş Tarihinde)
Kargo Teslim Tarihi : 27/06/2024 16:00 (Sipariş Tarihinden 3 Gün Sonra)
Kurulum Talebi Oluşturma Tarihi : 27 Haziran 2024 16:00

Ön Görülen Kurulum Tarihi : 23 Temmuz 2024 (Sipariş Tarihinden 26 Gün Sonra)

Kurulum Tarihi 23 Temmuz 2024

Detaylar birazdan.

Paralelinde giden makalem,
https://blog.yakupulutas.com/tcl-el...000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-incelemesi/

Ek not Bulunduğunuz şehirdeki TCL Klima servislerini sorgulayabileceğiniz linki buldum. Almadan önce bir kontrol edin en azından servis çok ise daha hızlı kurulum anlamına gelir diyebiliriz.

https://www.bilkom.com.tr/destek/servis-noktalari/tcl

Montaj & Kurulum

Kurulum aşamasının videosunu çektim Youtube’da yayınlayacağım tabi montajı bir kaç gün sürer. Şimdilik bir kaç fotoğraf ekleyeyim. Belirlenen tarihlerde Yahya bey ve oğlu Eğmen bey kurulum için geldiler.

Vakumlama konusunu tam ölçemedim ne kadar yapıldığını ben diğer odadayken başlamışlardı ben gittiğimde devam ediyordu 6 dakika kadar yaptılar öncesinde de 4 dakika yapmış olsa maksimum 10 dakika yaptılar sanırım umarım yetiyordur. Ama işte yaparken dakika tutmak hiç aklıma geldi vakum yapılırken sohbet ediyorduk bana çok uzun geldi süre herhalde 15 20 dakika oldu iyi bari dedim ama videoda baktım ben 6 dakika çekmişim öncesinde de 3 4 dakika olsa tahmini 10 dakika vakum yapılmıştır.
(Vakum yapmazsak TCL hak ediş vermiyor dedi. Video çektiler onlarda yaparken 5-10 saniyelik)

Cihazı kurduktan sonra elektrik bağlantısı için elektrikçi çağırman gerekiyor dediler, ben elektrikçi çağırmam kendim hallederim rica etsem şuraya bir delik atar mısın matkapla dedim kırmadı kablo için bir delik açtı. Elektrik tesisatını kendim hallettim.

Vibrasyon takozları zaten kutusundan çıktı onu da taktılar.

Drenaj piposu da oradaydı ama onu bende unuttum takılmadı umarım yetişip takabilirim kendim.

Cihazın mobil uygulaması çok detaylı ve yeterli muhtemelen kumandayı hiç kullanmayacağım.

Sonuç olarak keşke vakum süresini uzun tutabilseydik ama bu da yeterlidir umarım diyorum. bunun dışında Güle oynaya sohbet muhabbet işimizi hallettik.

ilk günden bundan daha fazla bir şey yazmam haksızlık olur bir hafta deneyimleyip ara ara iyi yönlerini kötü yönlerini yazmaya çalışacağım. Videoyu da düzenleyip atarım bir ara.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Performans Testi #1
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

TCL Elite TAC-12CHSD/XA51I Klima Gürültü Testi

TCL Elite Klima Kendi Kendini Temizleme Özelliği (Otomatik Evaporatör temizligi)

TCL Elite 12K BTU Elektrik Tüketimi #tcl #elite #klima

Aynı üründen kullanıyorum 1.5 aydır memnunum ama son 2 gündür kendi uygulamasında filtre temizliği uyarısı alıyorum filtre temizliği yapmama rağmen uyarı gitmiyor.

Bir tüketim testi daha.

Ellerinize sağlık. 2023 - 2024 kış sezoununda dedim ki ''Öyle bir örgütlenelim ve bu forumu öyle bir şekilde her markanın her modelinin tüketim verileri ile dolduralım ki sonraki sezonlarda potansiyel klima alıcıları için bu forum tam bir başucu kitabı olsun''

2024 Yaz sezonunda sizlerin katkıları ile o kadar çok marka ve modelin tüketim ve performans verileri girildi ki 2025 yaz sezonunda göreceksiniz son kullanıcı için çok büyük fayda sağlayan bilgiler paylaştığınızı :ok

Ellerinize sağlık. 2023 - 2024 kış sezoununda dedim ki ''Öyle bir örgütlenelim ve bu forumu öyle bir şekilde her markanın her modelinin tüketim verileri ile dolduralım ki sonraki sezonlarda potansiyel klima alıcıları için bu forum tam bir başucu kitabı olsun''

2024 Yaz sezonunda sizlerin katkıları ile o kadar çok marka ve modelin tüketim ve performans verileri girildi ki 2025 yaz sezonunda göreceksiniz son kullanıcı için çok büyük fayda sağlayan bilgiler paylaştığınızı :ok
Teşekkür ederim taş atıp kolum yorulmuyor. İnsanlara küçük de olsa tercihlerinde Bir faydamız olursa ne mutlu bana.

Bir tüketim testi daha.

Teşekkür ederim ,istediğim cevabı aldım ,benim eca klima da kendini kıstığı zaman 15-16 derece üfleme sıcaklığı oluyordu ,böylece klimanın normal çalıştığını teyidi etmiş oldum...emeğinize sağlık...

IMG_0220.png

Elbette iş soğutma ile bitmiyor.
Bu Sonbahar ve ilkbaharda da ısıtma için kullanıyoruz.

Klimanın özellikle zamanlama ayarları çok kullanışlı.

Gecenin en ayaz saatlerinde evin ayazını kısa bir süre kırması için, ve Okula işe gitmek için uyanmadan önce evin kısaca bir ısıtılması büyük lüks sanırım.

Ama eskiden bu işleri analarımız yapardı sabahın köründe kalkıp soba yakardı Ellerinden öpülesi anaların rahat ettirilme vaktidir.

Tüketime gelince 28c sıcaklıkta çalışıyor bir süredir ortalama 700watt tüketiyor. Isıtma maliyetinden daha yüksek gibi gözlemledim.

Gözlemlerime devam ediyorum…

Ekli dosyalar

• IMG_8213.png
    IMG_8213.png
    59.1 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_8221.jpeg
    IMG_8221.jpeg
    323.7 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_8222.jpeg
    IMG_8222.jpeg
    245.3 KB · Görüntüleme: 12

Gecenin en ayaz saatlerinde evin ayazını kısa bir süre kırması için, ve Okula işe gitmek için uyanmadan önce evin kısaca bir ısıtılması büyük lüks sanırım.

Ama eskiden bu işleri analarımız yapardı sabahın köründe kalkıp soba yakardı Ellerinden öpülesi anaların rahat ettirilme vaktidir.

Tüketime gelince 28c sıcaklıkta çalışıyor bir süredir ortalama 700watt tüketiyor. Isıtma maliyetinden daha yüksek gibi gözlemledim.

28⁰ yüksek bir değer ısıtma modunda en fazla 25⁰ iyidir. Büyük ihtimalle soğuk evi kırdığı için kendini kısmaya fırsat bulamıyor.

Kombileri genel olarak 21 22 derecede kullanırlar, klimalarıda 23 24 derece arası kullanmak yeterlidir aslında.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri