şaka yapıyorum de ya Sakaryadaki fabrikaya geldiğimde hep oraya gidiyorum öğle molalarında dinlenmeye![]()
Yukarı çık kampüse

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
şaka yapıyorum de ya Sakaryadaki fabrikaya geldiğimde hep oraya gidiyorum öğle molalarında dinlenmeye![]()
orayı tam bilmiyorumYukarı çık kampüse![]()
Aynı üründen kullanıyorum 1.5 aydır memnunum ama son 2 gündür kendi uygulamasında filtre temizliği uyarısı alıyorum filtre temizliği yapmama rağmen uyarı gitmiyor.Eski evimde Baymak Elegant Plus UV 12 kullanıyordum tabi eve aitti. Brüt 120m2 3+1 daireyi gayet güzel derecede soğutuyordu şimdi yine benzer bir daireye taşındım neredeyse eriyeceğiz klimasız durulmuyor Sakarya'da.
Bütçe benim için çok önemliydi hiç param yok vantilatöre de boş yere para vermek istemedim TCL elite modelini sipariş geçtim biraz önce.
18 ay * 2 bine patladı tabi alışveriş kredisi ile olunca. Sonuçta beyaz eşya dedim aldım bakalım.
Beni en çok cezbeden de wifi ile uzaktan kontrol edilebiliyor olması. en azından eve geçmeden ayarlarım ucuz modellerin çoğunda yoktu umarım pişman olmam.
servis konusu kötü diyorlar kimisi iyi diyor şehire göre değişiyor belli ki inşallah iyi servise denk gelirim.
Aranızda kullanan var mıdır ilk kurulumda dikkat ettirmem gereken noktalar var mıdır ?
Gelişmeler;
Sipariş Tarihi : 24/06/2024 10:38
Kargoya Veriliş Tarihi : 24/06/2024 16:23 (Sipariş Tarihinde)
Kargo Teslim Tarihi : 27/06/2024 16:00 (Sipariş Tarihinden 3 Gün Sonra)
Kurulum Talebi Oluşturma Tarihi : 27 Haziran 2024 16:00
Ön Görülen Kurulum Tarihi : 23 Temmuz 2024 (Sipariş Tarihinden 26 Gün Sonra)
Kurulum Tarihi 23 Temmuz 2024
Detaylar birazdan.
Paralelinde giden makalem,
https://blog.yakupulutas.com/tcl-el...000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-incelemesi/
Ek not Bulunduğunuz şehirdeki TCL Klima servislerini sorgulayabileceğiniz linki buldum. Almadan önce bir kontrol edin en azından servis çok ise daha hızlı kurulum anlamına gelir diyebiliriz.
https://www.bilkom.com.tr/destek/servis-noktalari/tcl
Montaj & Kurulum
Kurulum aşamasının videosunu çektim Youtube’da yayınlayacağım tabi montajı bir kaç gün sürer. Şimdilik bir kaç fotoğraf ekleyeyim. Belirlenen tarihlerde Yahya bey ve oğlu Eğmen bey kurulum için geldiler.
Vakumlama konusunu tam ölçemedim ne kadar yapıldığını ben diğer odadayken başlamışlardı ben gittiğimde devam ediyordu 6 dakika kadar yaptılar öncesinde de 4 dakika yapmış olsa maksimum 10 dakika yaptılar sanırım umarım yetiyordur. Ama işte yaparken dakika tutmak hiç aklıma geldi vakum yapılırken sohbet ediyorduk bana çok uzun geldi süre herhalde 15 20 dakika oldu iyi bari dedim ama videoda baktım ben 6 dakika çekmişim öncesinde de 3 4 dakika olsa tahmini 10 dakika vakum yapılmıştır.
(Vakum yapmazsak TCL hak ediş vermiyor dedi. Video çektiler onlarda yaparken 5-10 saniyelik)
Cihazı kurduktan sonra elektrik bağlantısı için elektrikçi çağırman gerekiyor dediler, ben elektrikçi çağırmam kendim hallederim rica etsem şuraya bir delik atar mısın matkapla dedim kırmadı kablo için bir delik açtı. Elektrik tesisatını kendim hallettim.
Vibrasyon takozları zaten kutusundan çıktı onu da taktılar.
Drenaj piposu da oradaydı ama onu bende unuttum takılmadı umarım yetişip takabilirim kendim.
Cihazın mobil uygulaması çok detaylı ve yeterli muhtemelen kumandayı hiç kullanmayacağım.
Sonuç olarak keşke vakum süresini uzun tutabilseydik ama bu da yeterlidir umarım diyorum. bunun dışında Güle oynaya sohbet muhabbet işimizi hallettik.
ilk günden bundan daha fazla bir şey yazmam haksızlık olur bir hafta deneyimleyip ara ara iyi yönlerini kötü yönlerini yazmaya çalışacağım. Videoyu da düzenleyip atarım bir ara.
Performans Testi #1
TCL Elite TAC-12CHSD/XA51I Klima Gürültü Testi
TCL Elite Klima Kendi Kendini Temizleme Özelliği (Otomatik Evaporatör temizligi)
TCL Elite 12K BTU Elektrik Tüketimi #tcl #elite #klima
- YouTube
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.www.youtube.com
Ellerinize sağlık. 2023 - 2024 kış sezoununda dedim ki ''Öyle bir örgütlenelim ve bu forumu öyle bir şekilde her markanın her modelinin tüketim verileri ile dolduralım ki sonraki sezonlarda potansiyel klima alıcıları için bu forum tam bir başucu kitabı olsun''Bir tüketim testi daha.
Teşekkür ederim taş atıp kolum yorulmuyor. İnsanlara küçük de olsa tercihlerinde Bir faydamız olursa ne mutlu bana.Ellerinize sağlık. 2023 - 2024 kış sezoununda dedim ki ''Öyle bir örgütlenelim ve bu forumu öyle bir şekilde her markanın her modelinin tüketim verileri ile dolduralım ki sonraki sezonlarda potansiyel klima alıcıları için bu forum tam bir başucu kitabı olsun''
2024 Yaz sezonunda sizlerin katkıları ile o kadar çok marka ve modelin tüketim ve performans verileri girildi ki 2025 yaz sezonunda göreceksiniz son kullanıcı için çok büyük fayda sağlayan bilgiler paylaştığınızı![]()
EyvallahTeşekkür ederim taş atıp kolum yorulmuyor. İnsanlara küçük de olsa tercihlerinde Bir faydamız olursa ne mutlu bana.
Teşekkür ederim ,istediğim cevabı aldım ,benim eca klima da kendini kıstığı zaman 15-16 derece üfleme sıcaklığı oluyordu ,böylece klimanın normal çalıştığını teyidi etmiş oldum...emeğinize sağlık...Bir tüketim testi daha.
Fiyat iyi mi biraz daha beklenir mi
Şuan gördüğün en düşük fiyat diyebilirim nisanda ben 21bin tl ye aldim
22.729 TLFiyat iyi mi biraz daha beklenir mi
Benim attığım nedir?benim dediğim T-pro tac
28⁰ yüksek bir değer ısıtma modunda en fazla 25⁰ iyidir. Büyük ihtimalle soğuk evi kırdığı için kendini kısmaya fırsat bulamıyor.Elbette iş soğutma ile bitmiyor.
Bu Sonbahar ve ilkbaharda da ısıtma için kullanıyoruz.
Klimanın özellikle zamanlama ayarları çok kullanışlı.
Gecenin en ayaz saatlerinde evin ayazını kısa bir süre kırması için, ve Okula işe gitmek için uyanmadan önce evin kısaca bir ısıtılması büyük lüks sanırım.
Ama eskiden bu işleri analarımız yapardı sabahın köründe kalkıp soba yakardı Ellerinden öpülesi anaların rahat ettirilme vaktidir.
Tüketime gelince 28c sıcaklıkta çalışıyor bir süredir ortalama 700watt tüketiyor. Isıtma maliyetinden daha yüksek gibi gözlemledim.
Gözlemlerime devam ediyorum…
Kombileri genel olarak 21 22 derecede kullanırlar, klimalarıda 23 24 derece arası kullanmak yeterlidir aslında.Elbette iş soğutma ile bitmiyor.
Bu Sonbahar ve ilkbaharda da ısıtma için kullanıyoruz.
Klimanın özellikle zamanlama ayarları çok kullanışlı.
Gecenin en ayaz saatlerinde evin ayazını kısa bir süre kırması için, ve Okula işe gitmek için uyanmadan önce evin kısaca bir ısıtılması büyük lüks sanırım.
Ama eskiden bu işleri analarımız yapardı sabahın köründe kalkıp soba yakardı Ellerinden öpülesi anaların rahat ettirilme vaktidir.
Tüketime gelince 28c sıcaklıkta çalışıyor bir süredir ortalama 700watt tüketiyor. Isıtma maliyetinden daha yüksek gibi gözlemledim.
Gözlemlerime devam ediyorum…
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.