Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beyaz Eşya Önerisi Siemens vs Bosch

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Gökçe

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
200000
Marka Model Bilgisi
Siemens vs Bosch
Merhabalar,

Bir süredir araştırarak Bosch ve Siemens'in aşağıdaki ürünleri için bayilerle görüştüm, fiyat aldım. Kararsız kaldığım için hangisi ucuz verirse onu alacaktım ancak ikisi de aynı fiyatı verdiler. Bu seneye kadar da hep Bosch ürünlerini kullandık, Siemens su sebili dışında bir ürününü deneyimleme şansım olmadı.

İkisi de aynı fiyatı verdiğini düşünerek bu durumda Siemens mi almak daha mantıklı Bosch mu?

Bosch için:
Buzdolabı - KGP86FIC0N
Bulaşık Makinesi - SMS8YDI82T
Çamaşır Makinesi - WGB254A1TR
Kurutma Makinesi - WQB245A0TR

Siemens için:
Buzdolabı - KG86PFCI0N
Bulaşık Makinesi - SN27YI82DT
Çamaşır Makinesi - WG54B2A1TR
Kurutma Makinesi - WQ45B2A0TR

Yalnız kafamı karıştıran en büyük nokta Bosch bayisi Siemens'in 5 sene sonra beyaz eşyadan çıktığını söyledi, yabancı forumlarda da biraz araştırdım ancak bir bilgi bulamadım. Bu doğru mudur bilgisi olan var mı bu konuda acaba?

Konuya hakim olanlardan yardımlarınızı rica ediyorum :)

Teşekkürler şimdiden.

Bana daha kaliteli geliyor bayi bosch daha çok öneriyor. Simenste Alman kötü değildir. Özelliklerine göre siz tercih edin.Simens buzdolaplarıda güzeldir...

Merhabalar,

Bir süredir araştırarak Bosch ve Siemens'in aşağıdaki ürünleri için bayilerle görüştüm, fiyat aldım. Kararsız kaldığım için hangisi ucuz verirse onu alacaktım ancak ikisi de aynı fiyatı verdiler. Bu seneye kadar da hep Bosch ürünlerini kullandık, Siemens su sebili dışında bir ürününü deneyimleme şansım olmadı.

İkisi de aynı fiyatı verdiğini düşünerek bu durumda Siemens mi almak daha mantıklı Bosch mu?

Bosch için:
Buzdolabı - KGP86FIC0N
Bulaşık Makinesi - SMS8YDI82T
Çamaşır Makinesi - WGB254A1TR
Kurutma Makinesi - WQB245A0TR

Siemens için:
Buzdolabı - KG86PFCI0N
Bulaşık Makinesi - SN27YI82DT
Çamaşır Makinesi - WG54B2A1TR
Kurutma Makinesi - WQ45B2A0TR

Yalnız kafamı karıştıran en büyük nokta Bosch bayisi Siemens'in 5 sene sonra beyaz eşyadan çıktığını söyledi, yabancı forumlarda da biraz araştırdım ancak bir bilgi bulamadım. Bu doğru mudur bilgisi olan var mı bu konuda acaba?

Konuya hakim olanlardan yardımlarınızı rica ediyorum :)

Teşekkürler şimdiden.
Oluşturduğunuz iki sette birbirinin aynısı ürünler. Aralarındaki tek fark birinin önünde Bosch diğerinin önünde Siemens yazması. Üretimde aynı parçalar kullanılıyor, aynı ustalar tarafından aynı işçilik ile aynı fabrikalarda üretiliyorlar, aynı servis destek sunuyor. Size o saçmalığı söyleyen Bosch bayisine Siemens 5 yılda beyaz eşyalıktan çıkıyorsa Bosch 7 sene sonra mı çıkıyormuş diye sormak lazım. Siemens ya da Bosch hangisini ucuza mal ederseniz o seti tercih edin. Listelerdeki ürünlere zaten diyecek yok hepsi markanın tepe modelleri. Çamaşır, bulaşık ve kurutma makineleri ithal modeller. Buzdolabı Çerkezköy-Türkiye üretimi. Panasonic kompresör ile üretilmiş.

Oluşturduğunuz iki sette birbirinin aynısı ürünler. Aralarındaki tek fark birinin önünde Bosch diğerinin önünde Siemens yazması. Üretimde aynı parçalar kullanılıyor, aynı ustalar tarafından aynı işçilik ile aynı fabrikalarda üretiliyorlar, aynı servis destek sunuyor. Size o saçmalığı söyleyen Bosch bayisine Siemens 5 yılda beyaz eşyalıktan çıkıyorsa Bosch 7 sene sonra mı çıkıyormuş diye sormak lazım. Siemens ya da Bosch hangisini ucuza mal ederseniz o seti tercih edin. Listelerdeki ürünlere zaten diyecek yok hepsi markanın tepe modelleri. Çamaşır, bulaşık ve kurutma makineleri ithal modeller. Buzdolabı Çerkezköy-Türkiye üretimi. Panasonic kompresör ile üretilmiş.
Murat Bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Bana da inandırıcı gelmedi Siemens'in beyaz eşyadan çıktığı keza bildiğim kadarıyla Bosch markasından daha eski bir marka Siemens. Muhtemelen satmak için yaptı diye düşünüyorum.

İki bayiden de tekrar indirim isteyeceğim ama fiyatlar yine aynı kalırsa siz olsanız Siemens mi tercih ederdiniz Bosch mu?
Bir de seçtiğimiz ürünler sizce bizi uzun dönem götürecek iyi ürünler midir, doğru bir tercih mi yapıyoruz acaba?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri